Οι φυσικοί τρόποι να αντιμετωπίσεις τις ραγάδες

11.04.2021
Οι φυσικοί τρόποι να αντιμετωπίσεις τις ραγάδες
Πώς να μειώσεις την όψη τους αποτελεσματικά

Οι ραγάδες είναι ένα αισθητικό πρόβλημα, το οποίο παρόλο που δεν επηρεάζει την υγεία μας, μπορεί να επηρεάσει τη διάθεση και την αυτοπεποίθηση μας.

Η Gwyneth Paltrow έδωσε μία από τις χειρότερες συμβουλές περιποίησης του δέρματος

Οι ραγάδες είναι ατροφικές ουλές που δημιουργούνται από την απότομη αύξηση της τάσης του δέρματος, οι οποίες ξεκινούν από κόκκινο χρώμα και καταλήγουν με τον καιρό σε ανοιχτό ροζ ή λευκό.

Τα πιο συχνά πιθανά αίτια εμφάνισης των ραγάδων είναι η απότομη αύξηση βάρους, οι ορμονικές διαταραχές όπως ο θυρεοειδής και ο σακχαρώδης διαβήτης, η λήψη ορμονικής αγωγής και η κληρονομικότητα. Εμφανίζονται πιο συχνά στους μηρούς, τους γλουτούς, τα μπράτσα, το στήθος και το στομάχι. Για τις προλάβεις, είναι σημαντικό να διατηρήσεις την επιδερμίδα σου ενυδατωμένη με ειδικές κρέμες ή έλαια.

Πώς μπορείς όμως να τις αντιμετωπίσεις αφού εμφανιστούν στο σώμα σου; Δες παρακάτω τους καλύτερους φυσικούς τρόπους:

Κρέμες με βιταμίνη Ε ή βούτυρο κακάο
Προϊόντα όπως κρέμες με βιταμίνη Ε, η οποία είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό ή με βούτυρο κακάο, το οποίο παρέχει ενυδάτωση και ανακούφιση από το αίσθημα κνησμού ή λάδια και γαλακτώματα μειώνουν σημαντικά την εμφάνιση των ραγάδων.

Απολέπιση
Κάνε τακτική απολέπιση για να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα και να δώσεις στην επιδερμίδα σου μια πιο λεία και λαμπερή όψη.

Υγιεινή διατροφή
Η διατροφή επηρεάζει, μεταξύ άλλων, και στη διατήρηση μια καλής κατάστασης του δέρματος. Κατανάλωσε φρούτα και λαχανικά κυρίως πλούσια σε βιταμίνες Α, C, Ε και μείνε ενυδατωμένη με αρκετό νερό μέσα στη μέρα.

Τακτική άσκηση
Η καθημερινή άσκηση βοηθάει στην τόνωση των μυών και στην ενίσχυση της ελαστικότητας της επιδερμίδας. Η καλύτερη επιλογή που μπορείς να κάνεις για τη μείωση των ραγάδων είναι η αερόβια γυμναστική.