Βaby French: Το νέο, κομψότατο trend στα νύχια μας αρέσει πολύ

08.01.2021
Βaby French: Το νέο, κομψότατο trend στα νύχια μας αρέσει πολύ
Φέτος, οι περισσότερες γυναίκες έχουμε πειραματιστεί με τα νύχια μας, κυρίως από την άνεση του σπιτιού μας λόγω της πανδημίας. Για πολλές μάλιστα, το να δοκιμάσουν διαφορετικά look και να ξεφύγουν λίγο κατά τη διάρκεια του lockdown ήταν μια πραγματική χαρά. Θες να μάθεις ποια είναι η νέα τάση στα νύχια για το 2021; Το «baby French». Παρακάτω είναι όσα χρειάζεσαι να μάθεις.

Τι είναι το «baby French»;

Ο όρος φαίνεται να επινοήθηκε σε μεγάλο βαθμό από τη Vogue και είναι εμπνευσμένος από την πρόσφατη δουλειά της nail artist Harriet Westmoreland, η οποία βάφει τα νύχια των star, όπως της Rosie Huntington-Whiteley. Η Westmoreland είναι πολύ γνωστή για το λεπτό γαλλικό σχέδιο του μανικιούρ της, που είναι ακριβώς όπως ακούγεται: μια λεπτή λευκή γραμμή σε φυσικά βαμμένα νύχια.

«Το baby French είναι μια μοντέρνα εκδοχή του παραδοσιακού γαλλικού μανικιούρ, με τη λευκή άκρη ζωγραφισμένη όσο το δυνατόν πιο λεπτή, ενώ επίσης είναι ελαφρώς κωνική», δήλωσε η Westmoreland στη Vogue. «Έχει μικρό κόστος συντήρησης , πάει με όλα και λόγω της φυσικής βάσης μπορείς επίσης να καθυστερήσεις περισσότερο τα ραντεβού σου στο σαλόνι νυχιών», προσθέτει.

Πώς μπορείς να πετύχεις αυτό το look στο σπίτι;

Ας ξεκινήσουμε με τη συντήρηση των νυχιών. Αυτό είναι ένα look που είναι εξαιρετικά καθαρό και εκλεπτυσμένο, πράγμα που σημαίνει ότι τα καλά περιποιημένα νύχια και τα κομμένα πετσάκια είναι απαραίτητα. Μπορεί να λειτουργήσει σε στρογγυλό ή τετράγωνο σχήμα νυχιών, αλλά η Westmoreland λέει στη Vogue ότι προτιμά αυτό το σχέδιο σε κοντύτερα, νύχια επειδή είναι «η πιο κολακευτική και συμπληρωματική έκδοση του στιλ, ανεξάρτητα από το σχήμα ή το μέγεθος του νυχιού».

Στη συνέχεια, επιλέγεις τη βάση σου. «Για να επιτύχεις την εμφάνιση, θα πρέπει να επιλέξεις το σωστό χρώμα βάσης που ταιριάζει καλά με τον τόνο του δέρματός σου. Οι γυναίκες συχνά επιλέγουν διαφανές, μπεζ ή ακόμη και γαλακτερό για να δημιουργήσουν μια μοντέρνα εμφάνιση» λέει η nail artist, Polina Brezgina. Στην πραγματικότητα, «είναι μια παρόμοια διαδικασία με την σωστή αναζήτηση του foundation για το δέρμα σου», προσθέτει η Westmoreland.

Τέλος, πρέπει να ζωγραφίσεις τη γραμμή, η οποία είναι προφανώς το πιο δύσκολο μέρος. Μια λευκή γραμμή είναι η πιο κλασική, αλλά μπορείς πάντα να δοκιμάσεις μια μαύρη ή ακόμα και μια πιο τολμηρή απόχρωση. Ό, τι κι αν αποφασίσεις, ο τύπος του εργαλείου που χρησιμοποιείς είναι βασικός εδώ, λέει η nail artist. «Οι τεχνίτριες χρησιμοποιούν μια πολύ λεπτή βούρτσα για να κάνουν τις τέλειες γραμμές. Η λεπτή γραμμή είναι εφικτή στο σπίτι, απαιτεί απλώς κάποια εξάσκηση» καταλήγει.