Πώς να επιλέξεις ένα νέο άρωμα μέσω ίντερνετ

29.12.2020
Πώς να επιλέξεις ένα νέο άρωμα μέσω ίντερνετ
Μην αφήσεις τους περιορισμούς των καταστημάτων να σε εμποδίσουν από το να απολαύσεις ένα νέο, υπέροχο άρωμα

Τα τελευταία χρόνια, με τη ραγδαία ανάπτυξη του διαδικτυακού εμπορίου, τα ψώνια στο ίντερνετ έχουν γίνει ευκολότερα από ποτέ. Ωστόσο, μερικά πράγματα εξακολουθούν να είναι δύσκολο για κάποιον να αγοράσει διαδικτυακά και ένα από αυτά είναι το άρωμα - όταν πρόκειται για κάτι το οποίο δεν έχουμε αγοράσει στο παρελθόν.

Δες και αυτό: Πώς να φορέσεις άρωμα σαν την Kate Middleton και την Meghan Markle

Με τα καταστήματα λιανικού εμπορίου να είναι εδώ και μήνες κλειστά, η διαδικασία δοκιμής διαφορετικών αρωμάτων έχει γίνει αδύνατη. Αυτό όμως δεν θα πρέπει να μας εμποδίζει να απολαύσουμε ένα όμορφο νέο άρωμα. Η αρωματοποιός Cristina Bonati, η οποία έχει συνεργαστεί με παγκοσμίου φήμης οίκους αρωμάτων μοιράζεται τις καλύτερες συμβουλές της για να βρούμε ένα άρωμα που μας ταιριάζει μέσω διαδικτύου.

Αναζήτησε κάθε νότα
Εάν δεις μια άγνωστη λέξη σε μια περιγραφή αρώματος, αναζήτησε την στο Fragrantica, μια ολοκληρωμένη διαδικτυακή βιβλιοθήκη αρωμάτων όπου μπορείτε να αναζητήσεις μεμονωμένες νότες αρώματος. Εκεί, θα βρεις περιγραφές καθώς και λίστες αρωμάτων που περιέχουν αυτή τη νότα, ώστε να μπορείς να δεις αν είσαι εξοικειωμένη με κάποιο από αυτά. Μια άλλη προσέγγιση είναι να ψάξεις κριτικές που έχουν γράψει πραγματικοί αγοραστές (όχι έμποροι).

Κατανόνησε το πώς κάθε νότα ταιριάζει στο συνολικό άρωμα
Η Bonati εξηγεί ότι ο έλεγχος της τοποθέτησης κάθε νότας στην οσφρητική πυραμίδα (νότες κορυφής, μέσης και βάσης) μπορεί να σε βοηθήσει να συνδυάσεις τα κομμάτια του παζλ. "Μπορεί να μυρίσεις μικρότερα μόρια αλλά να εξαφανιστούν γρήγορα", λέει η ίδια. Αυτές είναι νότες κορυφής - είναι εκεί για να σου τραβήξουν την προσοχή και να κάνουν μια καλή πρώτη εντύπωση. "Οι νότες βάσης είναι οι πιο αντιπροσωπευτικές του τρόπου με τον οποίο θα μυρίζει το άρωμα καθώς το φοράς για μεγάλο χρονικό διάστημα", λέει στη συνέχεια. "Αλλά πραγματικά", συνεχίζει, "ένα άρωμα χαρακτηρίζεται ως επί το πλείστον από τις μεσαίες νότες του". Αυτές δεν ξεθωριάζουν τόσο γρήγορα όσο οι νότες κορυφής, αλλά δεν κάθονται τόσο κοντά στο δέρμα όσο οι νότες βάσης - ουσιαστικά, τις μυρίζεις έντονα για περισσότερο. Αν γνωρίζεις ότι δεν σου αρέσουν οι μεσαίες νότες ενός αρώματος, πιθανώς δεν θα σου αρέσει το άρωμα.

Αυτό το είδες; Google Search: Τι αναζητήσαμε περισσότερο το 2020 στον τομέα της ομορφιάς και της προσωπικής περιποίησης

Έλεγξε τις υποοικογένειες
Έχεις φτάσει σε ένα σημείο που έχεις καταλάβει ποιες είναι οι διαφορετικές νότες του αρώματος - αλλά έχεις καταλάβει πώς μυρίζουν όλες μαζί; "Η ανάγνωση των οικογενειών και υποοικογενειών των αρωμάτων θα σε βοηθήσει να καταλάβεις το κύριο οσφρητικό προφίλ ενός αρώματος", λέει η Bonati. Η οικογένεια ενός αρώματος προέρχεται από τις μεσαίες νότες. Οι υποοικογένειες υποδεικνύονται από τις κορυφαίες νότες, οι οποίες μπορούν να κάνουν τις μεσαίες νότες φρουτώδεις, αλμυρές ή πικάντικες. Γι 'αυτό η Μπονάτι λέει ότι είναι σημαντικό να κοιτάξουμε και τα δύο.

Δοκίμασε ένα δείγμα
Η παραγγελία δειγμάτων σου επιτρέπει να δοκιμάσεις διαφορετικά αρώματα χωρίς να δεσμευτείς σε κάτι που ίσως δεν σου αρέσει. Η Bonati λέει: "Αν θέλεις να σιγουρευτείς για το πώς πραγματικά μυρίζει ένα άρωμα, μπορείς να το ψεκάσεις στα ρούχα σου".