Πώς να αντιμετωπίσεις τα ξηρά και "σκασμένα" πόδια

07.09.2020
Πώς να αντιμετωπίσεις τα ξηρά και "σκασμένα" πόδια
Ανακούφισε τα πέλματά σου με μια νέα ρουτίνα φροντίδας ποδιών

Το ξηρό δέρμα είναι δυσάρεστο για όποιο σημείο κι αν πρόκειται, αλλά όταν μιλάμε για τα πόδια, μπορεί να είναι και αντιαισθητικό.

Δες και αυτό: Εσύ ξέρεις ποια είναι η διαφορά μεταξύ υγρασίας και ενυδάτωσης;

Αν αντιμετωπίζεις και εσύ αυτό το πρόβλημα, μπορείς να ακολουθήσεις μια ρουτίνα τριών βημάτων που σίγουρα θα θεραπεύσει τα ξηρά πόδια σου για πάντα.

Τι προκαλεί τη ξηρότητα στα πόδια;
Το περπάτημα χωρίς παπούτσια και τα ζεστά ντους είναι δύο σημαντικοί παράγοντες για τα "σκασμένα" πέλματα, μαζί με την ορθοστασία για μεγάλα χρονικά διαστήματα και την έλλειψη ενυδάτωσης. Επίσης, τα ακατάλληλα παπούτσια μπορούν να προκαλέσουν φουσκάλες και πληγές.

Αυτό το είδες; Ρυτίδες χαμόγελου: Πώς δημιουργούνται και πώς αντιμετωπίζονται

Η ρουτίνα τριών βημάτων
Αρχικά, θα πρέπει να απαλλαγείς από το σκληρό δέρμα. Αν είσαι φανατική χρήστης των ελαφροπετρών, οι ειδικοί συμβουλεύουν να τις αποφεύγουμε. "Δεδομένου ότι οι ελαφρόπετρες χρησιμοποιούνται στο ντους, είναι γεμάτες μικροσκοπικές ρωγμές και σπάνια στεγνώνουν μετά τη χρήση, παρέχοντας μια ιδανική φωλιά για βακτήρια, που μπορεί να προκαλέσουν λοιμώξεις ή ορισμένες δερματικές παθήσεις", προειδοποιεί ο δερματολόγος Dr. Brendan Camp. Αντ 'αυτού, προτίμησε να χρησιμοποιήσεις μια ράσπα για να απομακρύνεις οποιοδήποτε ξηρό δέρμα μία φορά την εβδομάδα.

Στη συνέχεια, κάνε απολέπιση και τέλος, Τέλος, ενυδάτωσε την περιοχή και φόρεσε ένα ζευγάρι κάλτσες όλη τη νύχτα για να "κλειδώσεις" την υγρασία μετά την εφαρμογή.