Κι όμως, το αντηλιακό δεν φτάνει για να κρατήσεις το δέρμα σου «ζωντανό» μετά την έκθεση στον ήλιο

01.08.2018
Κι όμως, το αντηλιακό δεν φτάνει για να κρατήσεις το δέρμα σου «ζωντανό» μετά την έκθεση στον ήλιο
Το ότι το αντηλιακό είναι απαραίτητος σύμμαχός μας για την προστασία του δέρματός μας από την υπεριώδη ακτινοβολία, είναι κάτι που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί.

Οι επιπτώσεις στα κύτταρά μας από την έκθεσή μας στις βλαβερές ακτίνες του ηλίου είναι –σύμφωνα με τους δερματολόγους- ολέθριες, με αποτέλεσμα να θεωρείται έγκλημα για την υγεία μας η μη λήψη της απαραίτητης προστασίας.

Οι επιστήμονες δε, προειδοποιούν πως θα πρέπει να είμαστε ιδιαιτέρως προσεκτικές ως προς την επιλογή των προϊόντων πάνω στα οποία στηρίζουμε την υγεία μας, τονίζοντας παράλληλα πως το αντηλιακό από μόνο του δεν φτάνει για να διατηρήσουμε το δέρμα μας υγιές.

Πέρα από την αποφυγή έκθεσης στον ήλιο από τις 12:00 έως τις 16:00, υπάρχουν και κάποιες άλλες συμβουλές που πρέπει να κάνεις πράξη για να βοηθήσεις την επιδερμίδα σου να… επιβιώσει.

Ποιες είναι αυτές;

«Ναι» στο πολύ νερό

Το να κρατήσεις το δέρμα σου ενυδατωμένο είναι βασικό βήμα στην προστασία του κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Φρόντισε να πίνεις τουλάχιστον 2,5 λίτρα νερά ημερησίως, αλλά και πολλούς φυσικούς χυμούς, αποφεύγοντας το αλκοόλ.

Διαβάστε ακόμη: Η επιστήμη απεφάνθη: Τόσες φορές μέσα στην ημέρα σκέφτονται οι άνδρες το σεξ

Ενυδάτωση και μετά τον ήλιο

Το ότι εφάρμοσες την απαραίτητη ποσότητα αντηλιακού στο σώμα σου δεν σημαίνει ότι η φροντίδα του σταματά με την αποχώρησή σου από την παραλία.

Τα προϊόντα after sun, είναι κι αυτά σημαντικά, αφού ενυδατώνουν το ταλαιπωρημένο από τον ήλιο δέρμα πολύ περισσότερο από μία απλή ενυδατική κρέμα.

Το λάδι, σύμμαχός μας

Το λάδι σώματος είναι ό,τι πρέπει για το καλοκαίρι.

Η εφαρμογή του σε υγρό δέρμα «σφραγίζει» την υγρασία, κρατώντας το δροσερό κα ενυδατωμένο για πολλές ώρες. Επιπλέον, μας χρίζει θρεπτικά συστατικά που το κρατούν λαμπερό και απαλό μετά την ταλαιπωρία του ήλιου. Μην το παραλείπεις!

Μην ξεχνάς: Τους καλοκαιρινούς μήνες οι συνθήκες είναι σαφώς δυσκολότερες γι’ αυτό το beauty routine μας επιβάλλεται να γίνει λίγο πιο.. σύνθετο.