Τα αξεπέραστα μυστικά ομορφιάς της μαμάς σου

08.05.2016
Σου τα έλεγε η μαμά σου, μην πέφτεις ποτέ για ύπνο χωρίς να κάνεις πρώτα ντεμακιγιάζ και δεν την άκουγες.

Σου τα έλεγε η μαμά σου, μην πέφτεις ποτέ για ύπνο χωρίς να κάνεις πρώτα ντεμακιγιάζ και δεν την άκουγες. Εμείς λόγω της ημέρας της μητέρας (2η Κυριακή του Μαΐου) συγκεντρώσαμε όλα εκείνα τα μυστικά που θα σε κάνουν να πίνεις νερό στο όνομα της!

Περιποίηση: η καλή η μέρα από την ενυδατική φαίνεται! Μη κάνεις βήμα χωρίς την ενυδατική σου , ειδικά τώρα το καλοκαιράκι αν δε θέλεις οι ρυτίδες να στήσουν χορό στο προσωπάκι σου. Ακόμη η βαζελίνη είναι ιδανική για να μαλακώσουν τα σκασμένα χειλάκια σου, χωρίς να χαλάσεις ευρώ!

Στην ακμή σου: έχεις δοκιμάσει τα πάντα από κρέμες μέχρι τζελ που υπόσχονται να εξαφανίσουν τα ενοχλητικά σπυράκια αλλά τίποτα; Μήπως να σκεφτείς αυτά που έλεγε η μανούλα; Τα αντιαισθητικά σπυράκια και η ακμή γίνονται καπνός με τη βοήθεια της ντομάτας. Αν λοιπόν έχεις λιπαρό δερματάκι δεν έχεις παρά να απλώσεις τον πολτό της ντομάτας στο προσωπάκι σου και να τον αφήσεις να κάνει θαύματα για 15 λεπτάκια. Ξέβγαλε και καθάρισε το πρόσωπο σου με το προϊόν καθαρισμού που χρησιμοποιείς. Αν επαναλαμβάνεις καθημερινά το δέρμα σου θα γίνει πιο καθαρό και λαμπερό και φυσικά χωρίς σπυράκια! Μια φέτα ντομάτας θα θεραπεύει και τους κάλους σου!

Ερεθισμένα ματάκια, τέλος: μπορεί να πλακώθηκες στις ενυδατικές και τις μάσκες για να κρύψεις όσο καλύτερα μπορείς τα σημάδια της χθεσινής κραιπάλης , όμως καμία κρέμα δε μπορεί να έχει τα ευεργετικά αποτελέσματα που έχει το γνωστό και νοστιμότατο αγγουράκι. Κόψ΄το λοιπόν σε φετούλες και άπλωσε δυο μεγάλες στα ματάκια σου για 10- 15 λεπτάκια θα ξεκουράσει τα κουρασμένα ματάκια σου και θα εξαφανίσει το πρήξιμο μια για πάντα! Οι σακούλες του τσαγιού κάνουν ακριβώς την ίδια δουλειά - βοηθούν δηλαδή να ξεπρηστούν τα ματάκια σου- κάνε λοιπόν τις κομπρέσες σου και θα δεις που αμέσως θα νιώσεις καλύτερα και θα δεις τα ματάκια σου ξεπρησμένα και ενυδατωμένα!

Κίτρινα νυχάκια: το παράκανες με το βάψιμο των νυχιών σου και τώρα αυτό που σου έμεινε είναι η αντιαισθητική κιτρινίλα! Τι μπορείς να κάνεις για να φτιάξει η κατάσταση των νυχιών σου; Κάθε πρωί για ένα δεκαπενθήμερο τουλάχιστον βούτηξε τα νυχάκια σου σε ένα μπολ που θα έχεις ρίξει μέσα φρέσκο χυμό λεμονιού και άφησε τα να στεγνώσουν φυσικά. Δε θα πιστεύεις στα μάτια σου!

Καθημερινός καθαρισμός για να λάμπεις: μη ξεχνάς ότι το Α και το Ω για μια πεντακάθαρη επιδερμίδα δεν είναι άλλο από το σωστό καθαρισμό! Μετά το ντεμακιγιάζ , φρόντισε να καθαρίσεις την επιδερμίδα σου με το κατάλληλο προϊόν για το δέρμα σου: αφρός αν έχεις λιπαρό δέρμα και γαλάκτωμα αν έχεις ξηρό δέρμα είναι ότι πρέπει.

Άστα τα μαλλάκια σου λαδωμένα: το ελαιόλαδο δεν είναι μόνο για το φαγητό! Βάλε μια ποσότητα στα μαλλάκια σου υπό το άγρυπνο βλέμμα της μητέρας που το έχει κάνει αυτό χιλιάδες φορές - ειδικά αν έχεις πρόβλημα ξηροδερμίας - και θα δεις το μαλλάκι σου πιο λαμπερό και ενυδατωμένο από ποτέ!

Κάνε κότσο τα μαλλιά σου, να φανεί η αρχοντιά σου: εδώ η μαμά βρίσκεται στην επιτομή του στιλ! Ο κότσος είναι το μεγαλύτερο τρεντ της φετινής σεζόν αφού οι πασαρέλες γέμισαν κότσους και εσύ δε μπορείς παρά να σκεφτείς ότι σου θυμίζει τη μάνα σου! Πιάσε λοιπόν τα μαλλάκια σου σε ένα ωραίο κότσο από χαλαρό μέχρι περίτεχνο σινιόν και άφησε τους άλλους με ανοιχτό το στόμα και την αρχοντιά σου να φανεί αλα Έβα Λονγκόρια!

Ξέμεινες από τζέλ; Τότε λίγο λεμονάκι όπως το έκανε η μαμά σου είναι ότι πρέπει για να σταθεροποιήσει τα απείθαρχα τσουλούφια σου.

Μακιγιάζ: όταν η κουβέντα έρχεται στο μέηκ -απ τότε η διαμάχη με το ιερό τέρας της ομορφιάς- τη μητέρα σου- ολοένα και μεγαλώνει! Άκουσε τη μανούλα λοιπόν που φωνάζει να απλώνεις καλά το μέηκ-απ σου έτσι ώστε να έχεις ένα φυσικό αποτέλεσμα , γεγονός που σε βάζει και στο επίκεντρο της μόδας για τουλάχιστον μια σεζόν. Μην κοιτάς που είχες την αίσθηση ότι η μανούλα γεννήθηκε με αψεγάδιαστη επιδερμίδα, απλά ήξερε να απλώνει καλά το μεηκ-απ της.

Από την Ελένη Αναστασάκη