Νέο laser σβήνει ουλές, ραγάδες και ρυτίδες

29.10.2008
Ξέχνα όσα γνώριζες. Ρυτίδες, ουλές, ραγάδες μπορούν να αντιμετωπιστούν δραστικά σήμερα, και μάλιστα χωρίς νυστέρι. Μάθε τα πάντα για το νέο laser που σβήνει τα σημάδια και σου χαρίζει την χαμένη σου αυτοπεποίθηση.

Ξέχνα όσα γνώριζες. Ρυτίδες, ουλές, ραγάδες μπορούν να αντιμετωπιστούν δραστικά σήμερα, και μάλιστα χωρίς νυστέρι. Μάθε τα πάντα για το νέο laser που σβήνει τα σημάδια και σου χαρίζει την χαμένη σου αυτοπεποίθηση.

Λίγα λόγια για τη νέα τεχνική : ένα τέλειο πρόσωπο με ομοιόμορφη, λαμπερή και σφριγηλή επιδερμίδα είναι το όνειρο κάθε γυναίκας. Τώρα η επιστήμη των λέιζερ με μια νέα τεχνική έρχεται να γεμίσει τη φαρέτρα των επιστημόνων με περισσότερα όπλα στη μάχη ενάντια στο χρόνο. Ο λόγος για την τεχνική Microfractional Laser Mosaic, που ξεκίνησε στην Αμερική πριν από δύο χρόνια και προσφέρεται για την αντιμετώπιση όχι μόνο των ρυτίδων, αλλά και των ουλών ακμής, τα εγκαύματα, των ραγάδων, των δυσχρωμιών και για τη μείωση πόρων. «Στην ουσία το Laser Mosaic βασίζεται στην τελευταία τεχνολογία των κλασμάτων (fractional) και αποτελεί την πιο εξελιγμένη μέθοδο ανάπλασης του δέρματος, λόγω του ότι ο γιατρός είναι σε θέση να ρυθμίσει τις παραμέτρους ειδικά για κάθε περιστατικό, ελαχιστοποιώντας τις παρενέργειες», μας λέει ο κ. Μιχάλης Κυδωνάκης, γιατρός εξειδικευμένος στην τεχνολογία των λέιζερ.

Πώς λειτουργεί;
Χάρη στην πατενταρισμένη τεχνολογία Chaos Scanning, διανέμει επιλεκτικά μικροσκοπικές ακτίνες λέιζερ στο δέρμα και διεγείρει τη φυσική διαδικασία παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης, συμβάλλοντας στην αναγέννηση της επιδερμίδας με τρόπο ομοιόμορφο και φυσικό. Ουσιαστικά «σαρώνεται» η επιφάνεια του δέρματος, επιτυγχάνοντας την καλύτερη αναδόμηση της συγκεκριμένης περιοχής. Έτσι επιτυγχάνεται εντονότερη διέγερση ινοβλαστών, γεγονός που προκαλεί την παραγωγή νέου κολλαγόνου.

Σε ποιες περιπτώσεις χρησιμοποιείται;
Συντελεί κλινικά αποδεδειγμένα στην ουσιαστική βελτίωση ρυτίδων, ουλών, φωτογήρανσης αλλά και στην όψη της επιδερμίδας έως και 75%, επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα ανάπλαση και σύσφιγξη του προσώπου. Θεαματικά είναι επίσης τα αποτελέσματα και στις ραγάδες σώματος. Παράλληλα, έχει εξαιρετική δράση στην ελαστικότητα του δέρματος και στη μείωση του μεγέθους των πόρων στα λιπαρά δέρματα. Μπορεί να εφαρμοστεί σε άτομα και των δύο φύλων, κάθε ηλικίας, άνω των 18 ετών, χωρίς ιδιαίτερους περιορισμούς.

Πώς γίνεται και πόσο κοστίζει;
Κατ' αρχάς γίνεται προετοιμασία του δέρματος με εφαρμογή αναισθητικής κρέμας δύο ώρες πριν και εφαρμογή του laser με δύο διαφορετικές τεχνικές (στατική και κυλιόμενη). Στη συνέχεια εφαρμόζεται αντιφλογιστική μάσκα και ακολουθεί η ανάπλαση του δέρματος. Κάθε συνεδρία διαρκεί 30 λεπτά και συνήθως αρκούν πέντε εφαρμογές για άριστα αποτελέσματα. Το συνολικό κόστος κάθε συνεδρίας δεν ξεπερνά τα 450 ευρώ.

Και τα αποτελέσματα;
Το αποτέλεσμα είναι μόνιμο στις περιπτώσεις κάθε είδους ουλής, ενώ στη φωτογήρανση αυτό διαφοροποιείται με το πέρασμα του χρόνου και την επερχόμενη φυσιολογική γήρανση του δέρματος, οπότε απαιτείται κάποια συμπληρωματική θεραπεία ανά έτος.

Πόσο ασφαλής είναι η μέθοδος;
Με τη λήψη επαρκούς ιστορικού η μέθοδος είναι απόλυτα ασφαλής και δεν εμπεριέχει κινδύνους. Επίσης, δεν έχουν παρατηρηθεί επιπλοκές. Έχει ελάχιστο χρόνο αποθεραπείας και μηδαμινές παρενέργειες. Μπορεί μάλιστα κάποιος να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες αμέσως.

Βάσω Μιχοπούλου