Εξπρές ανανέωση

16.10.2008
Υστερα από μια εβδομάδα μεγάλης κούρασης, συχνά περνάει το Σαββατοκύριακο, έρχεται η Δευτέρα και εσείς δείχνετε πιο κουρασμένη από πρίν. Αυτήν την Παρασκεύη, αλλάξτε πλάνο!

Από τη Χαριτωμένη Βόντα

Αν η σκέψη πως «αυτά τα πράγματα θέλουν χρόνο» σας κάνει να αναβάλλετε το δώρο ανανέωσης που χρωστάτε στον εαυτό σας, ήρθε η ώρα να αλλάξετε γνώμη. Τέσσερις μέθοδοι ανανέωσης προσώπου και σώματος απαιτούν από εσάς μόνο λίγες ώρες και υπόσχονται πως τη Δευτέρα θα δείχνετε πιο ανανεωμένη από ποτέ!

The Face Therapy
Περιλαμβάνει καθαρισμό προσώπου και peeling με μικροκρυστάλλους, που θα ανανεώσει το δέρμα και θα αφαιρέσει τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας. Η μειωμένη ηλιοφάνεια είναι απαραίτητη, γι’ αυτό και το φθινόπωρο θεωρείται ιδανική εποχή. Αν οι ανάγκες του δέρματος είναι πιο σύνθετες μπορείτε να κάνετε ελαφρύ χημικό peeling, όπως αυτά που γίνονται με οξέα φρούτων ή με Easy TCA. Πρόκειται για μια πιο δραστική ουσία που ανανεώνει το δέρμα προκαλώντας ένα ελαφρύ ξεφλούδισμα, το οποίο όμως εξαφανίζεται με ενυδατική κρέμα. Το πλεονέκτημα των μεθόδων αυτών είναι πως επιτρέπουν το μακιγιάζ την επόμενη κιόλας μέρα της εφαρμογής τους.

Σε ποιες περιπτώσεις συνιστάται: Σε άτομα κάθε ηλικίας, με τη θεραπεία να προσαρμόζεται σε ένταση ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματος. Οσο πιο ταλαιπωρημένο είναι το δέρμα, τόσο πιο εντυπωσιακό είναι και το αποτέλεσμα. Διάρκεια: Περίπου 1 ώρα. Κόστος: από €120.

Λέιζερ Ανάπλασης
Γίνεται σε δύο «ταχύτητες» με τη βοήθεια ειδικού μηχανήματος. Στην πρώτη, το μηχάνημα διεγείρει το κολλαγόνο της επιδερμίδας με άμεσα αποτελέσματα (λάμψη, σφριγηλότητα και φρεσκάδα) και είναι ιδανικό για κουρασμένα δέρματα. Στη δεύτερη, το λέιζερ παρεμβαίνει σε προβλήματα του δέρματος, όπως ευρυαγγείες προσώπου ή μικρές κηλίδες, αφαιρώντας και εξομαλύνοντάς τα.

Σε ποιες περιπτώσεις συνιστάται: Σε άτομα άνω των 35 ετών, χωρίς να σημαίνει πως δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε νεότερο άτομο, αν υπάρχει πρόβλημα που απαιτεί δραστική αντιμετώπιση. Η ιδανική ένδειξη για το λέιζερ είναι οι ευρυαγγείες, τα σημάδια ακμής, οι μικρές κηλίδες και οι περιπτώσεις ποικιλοδερμίας (κυρίως σε λαιμό και ντεκολτέ). Διάρκεια: 40 λεπτά. Κόστος: από €200. Για άριστο αποτέλεσμα, ίσως να χρειαστεί επαναληπτική θεραπεία 3 εβδομάδες αργότερα.

Ανανέωση δέρματος με ενέσιμα
Σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν το μπότοξ και το υαλουρονικό οξύ. Το πρώτο αντιμετωπίζει ρυτίδες έκφρασης σε μέτωπο και μάτια, σημεία στα οποία δεν είναι εύκολο να γίνει παρέμβαση με άλλο τρόπο. Το δεύτερο «γεμίζει» βαθύτερες ρυτίδες, όπως οι ρινοπαρειακές και οι ρυτίδες γύρω από τα χείλη. Και τα δύο γίνονται με μικρές ενέσεις που κατευθύνουν το υλικό ακριβώς εκεί που χρειάζεται.

Σε αντίθεση με την πρώτη περίοδο εφαρμογής των μεθόδων αυτών, όπου η υπερβολή έδινε ένα παγωμένο αποτέλεσμα στο πρόσωπο, η νέα τάση δείχνει απλώς την όψη σας ανανεωμένη και ξεκούραστη. Η τελευταία εξέλιξη είναι το Pain-Free, ένα νέο είδος υαλουρονικού οξέως με μεγαλύτερη διάρκεια, που περιέχει μικρές ποσότητες ξυλοκαΐνης και δεν πονάει κατά την εφαρμογή.

Σε ποιες περιπτώσεις συνιστάται: Σε βαθιές ρυτίδες και για ανανέωση του πιο γηρασμένου δέρματος, το υαλουρονικό οξύ και το μπότοξ είναι ιδανικά. Διάρκεια: 30 λεπτά. Κόστος: Aπό €250.

Mini-Lipo
Σε αντίθεση με την εκτεταμένη λιποαναρρόφηση, που θεωρείται κανονική επέμβαση, οι μικρής έκτασης λιποαναρροφήσεις, όπως στα γόνατα, στα ψωμάκια, στο στομάχι, μπορούν να γίνουν γρήγορα και χωρίς νοσηλεία. Μετά την επέμβαση, είναι απαραίτητο να ξεκουραστείτε το Σαββατοκύριακο και να ακολουθήσετε τις οδηγίες του γιατρού (π.χ. αν έχετε κάνει lipo στα γόνατα, πρέπει να αποφεύγετε την ορθοστασία). Υπάρχει η επίδεση στην περιοχή, η οποία θα παραμείνει μερικές μέρες αλλά δεν θα σας εμποδίζει ιδιαίτερα στις κινήσεις. Μέχρι το επόμενο weekend δεν θα θυμάστε καν ότι την κάνατε!

Σε ποιες περιπτώσεις συνιστάται: Σε αυτές που αναφέραμε νωρίτερα (ψωμάκια, στομάχι κλπ), αλλά προσοχή: δεν συνιστάται να γίνονται όλες οι περιοχές ταυτόχρονα, παρά μόνο αν έχετε λίγες μέρες στη διάθεσή σας για την απαραίτητη αποθεραπεία. Διάρκεια: Από 45 λεπτά ως 1 ώρα. Κόστος: από €850.

Στο θέμα συνεργάστηκε η κ. Πηνελόπη Παπαδοπούλου, πλαστικός χειρουργός