Αυτό είναι το συστατικό που λειτουργεί 4 φορές πιο καλά από το υαλουρονικό οξύ

16.06.2022
Αυτό είναι το συστατικό που λειτουργεί 4 φορές πιο καλά από το υαλουρονικό οξύ
Αξίζει να το προσθέσεις τη ρουτίνα ομορφιάς σου και συνδυάζεται εύκολα και με άλλα συστατικά

Όσο πιο δύσκολα προφέρεται, τόσο πιο αποτελεσματικό είναι το συστατικό. Δεν είναι μια παροιμία που λένε οι άνθρωποι, αλλά στην περίπτωση του πολυγλουταμινικού οξέος (μεταξύ της βακουχιόλης, του τρανεξαμικού οξέος και του σκουαλάνιου), είναι αληθινή.

Ενώ το πολυγλουταμινικό οξύ είναι κάπως νέο στη σκηνή περιποίησης δέρματος, απαντά σε πολλές από τις ερωτήσεις που σκεφτόμαστε εδώ και χρόνια, όπως "Πώς να ενυδατώσω το δέρμα χωρίς να γίνει ξηρό μερικά δευτερόλεπτα αργότερα" και "Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να αποκτήσω πιο φυσική λάμψη."

Το εγκεκριμένο από δερματολόγους συστατικό που αντιμετωπίζει τα επίμονα μαύρα στίγματα

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΓΛΟΥΤΑΜΙΚΟ ΟΞΥ;
"Το πολυγλουταμικό οξύ είναι ένα υδατοδιαλυτό πολυπεπτίδιο", λέει ο δερματολόγος Dr. Factor. Συγκεκριμένα, "το πολυγλουταμικό οξύ, που αρχικά χρησιμοποιήθηκε για την επούλωση πληγών, παρασκευάζεται από αλυσίδες του αμινοξέος που ονομάζεται γλουταμινικό οξύ. Σε αντίθεση με ορισμένα ενισχυτικά υγρασίας που διεισδύουν στο δέρμα, το πολυγλουταμινικό οξύ είναι ένα μεγαλύτερο μόριο που κάθεται από πάνω".

Μπορείς επίσης να προσθέσεις πολυγλουταμικό οξύ στη μακρά λίστα των υγραντικών που βρίσκουμε συχνά σε ενυδατικές κρέμες και έλαια, όπως το υαλουρονικό οξύ, η γλυκερίνη, το εκχύλισμα μπαμπού και το γαλακτικό οξύ. Όπως και άλλα υγραντικά, το πολυγλουταμινικό οξύ τραβάει την υγρασία από τον αέρα για να ενυδατώσει την επιφάνεια του δέρματος και τα στρώματα κάτω από αυτό.

ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΓΛΟΥΤΑΜΙΚΟΥ ΟΞΕΟΣ
Ο μεγαλύτερος ισχυρισμός του πολυγλουταμινικού οξέος είναι οι ενυδατικές του δυνάμεις, συγκεκριμένα η ικανότητα να συγκρατεί 4000 φορές το βάρος του σε νερό (δηλαδή 4 φορές περισσότερο από το υαλουρονικό οξύ - τα πιο εμβληματικά ενυδατικά συστατικά ... προς το παρόν). "Το πρωταρχικό όφελος του πολυγλουταμινικού οξέος και άλλων υγροσκοπικών ουσιών είναι ότι διατηρούν το δέρμα υγρό τραβώντας την υγρασία από την ατμόσφαιρα στα ανώτερα στρώματα του δέρματός σας", λέει ο Dr. Factor. "Μια ερευνητική ανασκόπηση του 2015 διαπίστωσε ότι το πολυγλουταμικό οξύ μπορεί να αυξήσει την παραγωγή του σώματός των ακόλουθων φυσικών ενυδατικών παραγόντων: καρβοξυλικό οξύ, γαλακτικό οξύ, πυρρολιδόνη και ουροκανικό οξύ. Όλα παράγονται φυσικά από το σώμα και διατηρούν το δέρμα ενυδατωμένο δεσμεύοντας την υγρασία".

Λόγω αυτών των ενυδατικών ικανοτήτων, το πολυγλουταμινικό οξύ είναι ένα ιδανικό συστατικό για να προσθέσεις στη ρουτίνα σου, εάν θέλεις να ενισχύσεις —ή να επιδιορθώσεις— το φράγμα υγρασίας του δέρματος, το οποίο έχει από μόνο του τα οφέλη του (μαλακότερη υφή, λιγότερους ερεθισμούς και λιγότερα εξανθήματα). Και επειδή απορροφάται σιγά σιγά στο δέρμα, μπορεί επίσης να προσφέρει μια ζωηρή, δροσερή λάμψη. Το πολυγλουταμικό οξύ μπορεί να "αυξήσει τη φωτεινότητα, όπως ένα φυσικό highlighter", συμφωνεί ο Dr. Factor.

Χρησιμοποίησε πολυγλουταμινικό οξύ εάν κάποιο από αυτά είναι στη λίστα με τους στόχους του δέρματος σου:

  • Ενυδατωμένο, απαλό δέρμα
  • Ενισχυμένο φράγμα υγρασίας
  • Λιγότερο ορατές λεπτές γραμμές και πόροι

ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΠΟΛΥΓΛΟΥΤΑΜΙΚΟ ΟΞΥ
Σύμφωνα με τον Dr. Factor, το πολυγλουταμικό οξύ είναι παρόμοιο σε προφίλ με άλλα υγραντικά όπως το υαλουρονικό οξύ, που σημαίνει ότι είναι καλύτερο για ξηρό και αφυδατωμένο δέρμα, αλλά μπορεί να ωφελήσει όλες τις επιδερμίδες. Είναι απαλό και ασφαλές για εγκυμοσύνη.

Ως πεπτίδιο, συνδυάζεται καλά με όλα τα άλλα συστατικά. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο όταν συνδυάζεται με ρετινόλη, καθώς οι ενυδατικές του ιδιότητες μπορούν να εξουδετερώσουν τις παρενέργειες ξήρανσης του παραγώγου της βιταμίνης Α.

Για να αξιοποιήσεις στο έπακρο το πολυγλουταμινικό οξύ, εφέρμοσε το καθημερινά. Επειδή δεν κάνει το δέρμα πιο ευαίσθητο στον ήλιο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί πρωί ή/και βράδυ.