Πώς και πότε να εφαρμόσεις τον ορό προσώπου

21.03.2022
Πώς και πότε να εφαρμόσεις τον ορό προσώπου
Όλα όσα αξίζει να γνωρίζεις για μια επιτυχημένη ρουτίνα περιποίησης

Όταν χρησιμοποιείται σωστά, ένας καλός ορός μπορεί να είναι το ιερό δισκοπότηρο οποιασδήποτε ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας. Η σύστασή του που μοιάζει με υγρό επιτρέπει σε υψηλές συγκεντρώσεις ενεργών συστατικών, όπως αντιοξειδωτικά και ρετινόλη, να διεισδύσουν βαθιά στους πόρους. Αυτό κάνει τη δουλειά ενός ορού αρκετά ισχυρή και είναι ένας από τους λόγους που οι δερματολόγοι το συνιστούν για να στοχεύουν σε ένα συγκεκριμένο πρόβλημα του δέρματος, όπως η ακμή και η πρόωρη γήρανση.

Οι οροί δεν είναι τόσο περίπλοκοι όσο φαίνονται - Ωστόσο, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι περισσότεροι από εμάς να το εφαρμόζουμε λανθασμένα. Δες πώς και πότε να εφαρμόσεις τον ορό σου για να τον αξιοποιήσεις στο έπακρο.

Πώς να αποκτήσεις λαμπερό δέρμα με τρία εύκολα βήματα

Πότε να τον εφαρμόσεις
Οι οροί μπορούν συνήθως να εφαρμόζονται καθημερινά κατά τη διάρκεια της πρωινής ή της βραδινής ρουτίνας. Αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι ότι οι φόρμουλες που παρασκευάζονται με ρετινόλη εφαρμόζονται καλύτερα μόλις πέσει ο ήλιος.

Η περιποίηση του προσώπου απαιτεί την εφαρμογή προϊόντων από το λεπτότερο έως το πιο παχύ. Αυτό σημαίνει ότι οι οροί πρέπει να ακολουθούν το καθαριστικό και τον τονωτικό σου, αλλά πριν από την ενυδατική σου και άλλες θεραπείες. Αν βάζεις διαφορετικούς ορούς μαζί, εφάρμοσε τους ελαφρύτερους ορούς με βάση το νερό πριν από πιο κρεμώδεις ορούς.

Λήγουν τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας μας;

Πώς να χρησιμοποιήσεις τον ορό
Εφάρμοσε τον όσο το δέρμα σου είναι υγρό
Η καλύτερη πρακτική είναι να εφαρμόζεις ορούς όταν το δέρμα σου είναι σχεδόν στεγνό, αλλά ακόμα λίγο υγρό (όπως μετά τον καθαρισμό ή το πέρασμα με τόνερ). Τότε είναι που το δέρμα σου είναι πιο ικανό να απορροφήσει τα ενεργά συστατικά. Εάν χρειάζεσαι ανανέωση, δοκίμασε να ψεκάσεις με mist προσώπου ή πριν την εφαρμογή.

Χρησιμοποίησε μόνο λίγες σταγόνες
Οι οροί είναι συχνά το πιο ακριβό βήμα στη ρουτίνα περιποίησης (αν και δεν χρειάζεται να είναι ακριβοί για να λειτουργήσουν). Γι αυτό λοιπόν, μπορείς να εξοικονομήσεις χρήματα λαμβάνοντας υπόψη ότι μόνο 1-3 σταγόνες πρέπει να εφαρμοστούν ταυτόχρονα. Εάν χρησιμοποιείς περισσότερο από αυτό, το δέρμα σου δεν θα μπορεί να απορροφήσει την περίσσεια και μπορεί ακόμη και να δεις αύξηση της ακμής ή ερεθισμού.

Δώσε στον ορό 1-2 λεπτά για να βυθιστεί
Το δέρμα σου μπορεί εύκολα να απορροφήσει τα προϊόντα, επομένως δεν είναι απαραίτητο να περιμένεις να σταθεροποιηθεί κάθε προϊόν πριν προχωρήσεις στο επόμενο βήμα της ρουτίνας σου. Επειδή όμως οι οροί περιέχουν ενεργά συστατικά, είναι καλύτερο να τον αφήσεις να απορροφηθεί πλήρως και να στεγνώσει (χρειάζεται περίπου 2 λεπτά) πριν προχωρήσεις στα άλλα προϊόντα.