Mεσοθεραπεία: Ποια είναι τα οφέλη και πώς μπορεί να βοηθήσει το δέρμα σου

16.07.2022
Mεσοθεραπεία: Ποια είναι τα οφέλη και πώς μπορεί να βοηθήσει το δέρμα σου
Το λαμπερό δέρμα βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας με τις επιθυμίες μας που έχουν να κάνουν με την ομορφιά. Και ενώ τα «ενεργά» serum και οι στοχευμένες ενυδατικές κρέμες μπορούν να κάνουν πραγματική διαφορά στο δέρμα, τα τοπικά προϊόντα μπορούν να εισχωρήσουν μόνο μέχρι ένα σημείο.

Κάποιες μπορεί να υποθέσουν ότι οι παραδοσιακές ενέσιμες θεραπείες θα πρέπει να είναι το επόμενο βήμα τους, αλλά ενώ το botox και τα fillers μπορούν να βελτιώσουν την υφή του δέρματος και τη δομή του προσώπου, δεν μπορούν να προσφέρουν απαραίτητα λάμψη. Με τη μεσοθεραπεία θα μπορέσεις να μεταμορφώσεις την ποιότητα του δέρματός σου μέσω στοχευμένων συστατικών, αποτελώντας το τέλειο σκαλοπάτι για όποια γυναίκα είναι επιφυλακτική αλλά ενδιαφέρεται για τον κόσμο των ενέσιμων.

Να γιατί πρέπει να αλλάξεις ενυδατική κρέμα τώρα που ήρθε το καλοκαίρι

Τι είναι η μεσοθεραπεία και πώς λειτουργεί

Η μεσοθεραπεία περιλαμβάνει πολλές μικροσκοπικές ενέσεις χρήσιμων συστατικών του δέρματος για την προώθηση του κολλαγόνου και της ελαστίνης, ενισχύοντας παράλληλα τον μεταβολισμό των κυττάρων. «Μπορεί να βελτιώσει την κυκλοφορία, την υφή και τη χρώση του δέρματος», λέει στο Harper’s Bazaar, ο κοσμετολόγος Dr Michael Prager. Τα ρηχά τρυπήματα μπορούν να γίνουν χειροκίνητα ή χρησιμοποιώντας ένα «meso gun», πηγαίνοντας πέρα από το υποδόριο λίπος μέχρι το χόριο όπου είναι και ο στόχος.

«Ένα τυπικό κοκτέιλ μεσοθεραπείας περιέχει πάνω από 40 ενεργά συστατικά», λέει ο Dr Prager. «Θα βρείτε βιταμίνες A, B, C, E και K, αναμεμειγμένες με υαλουρονικό οξύ, πεπτίδια, αυξητικούς παράγοντες και άλλα».

Τι μπορείς να περιμένεις σε μια τυπική θεραπεία;

Η ίδια η διαδικασία είναι σχετικά ανώδυνη, απαιτεί μόνο μια στρώση κρέμας για να μουδιάσει το δέρμα. «Μετά, χρησιμοποιούμε την φωτοθεραπεία για να βοηθήσουμε στη μείωση της φλεγμονής», λέει ο Dr Prager.

Yπάρχουν παρενέργειες;

Μετά τη θεραπεία, μπορεί να δεις μια μικρή ερυθρότητα που θα υποχωρήσει γρήγορα.

Πώς να αποφύγεις το κάψιμο από τον ήλιο

Ποια είναι τα πραγματικά οφέλη από την περιποίηση του δέρματος;

Tα οφέλη φαίνονται αμέσως. Αυτό που λαμβάνεις μόλις εξαφανιστεί η ερυθρότητα, είναι αυτό το υπέροχο γεμάτο δέρμα που λαχταράς μετά από μια θεραπεία σπα, αλλά στην πραγματικότητα δεν καταφέρνεις να το αποκτήσεις ποτέ. Και το καλύτερο από όλα, διαρκεί για εβδομάδες, καθώς η μεσοθεραπεία διεισδύει περισσότερο στο βάθος του δέρματος. Αντί να βελτιώνει την επιφάνεια του δέρματός σου σαν μια κρέμα, αυτή η θεραπεία επανεκκινεί το δέρμα από μέσα προς τα έξω, για τη γενική υγεία της επιδερμίδας, πράγμα που σημαίνει ότι οποιοσδήποτε άνθρωπος από τα είκοσί του χρόνια μπορεί πραγματικά να αποκομίσει τα οφέλη της θεραπείας.

«Οι ασθενείς μου παρατηρούν ότι το δέρμα τους λάμπει μέσα σε λίγες ώρες», προσθέτει ο Dr Prager, ο οποίος λέει ότι οι επαναλαμβανόμενες θεραπείες μπορούν να οδηγήσουν σε εξαιρετικά αποτελέσματα στη βελτίωση του τόνου του δέρματος, στη μείωση των ουλών και στη βελτίωση της διαύγειας του δέρματος.