Πόσο συχνά πρέπει να κάνετε απολέπιση;

16.04.2022
Πόσο συχνά πρέπει να κάνετε απολέπιση;
Ο γιατρός Ιάκωβος Γκόγκουα συμβουλευει:

Η συχνότητα της απολέπισης εξαρτάται από το είδος της επιδερμίδας σας. Δείτε αναλυτικά τι ταιριάζει σε εσάς.

Φυσική απολέπιση: ένα πολύ σημαντικό βήμα σε κάθε τελετουργία περιποίησης της επιδερμίδας. Όχι μόνο επειδή αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα και τις ακαθαρσίες από το εξωτερικό στρώμα της επιφάνειας του δέρματός σας, αλλά επειδή μπορεί να βοηθήσει και τα υπόλοιπα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας σας να επιτύχουν τις μέγιστες δυνατότητές τους. Το δικό σας δέρμα χρειάζεται απολέπιση; Και αν ναι, κάθε πότε μπορείτε να κάνετε ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σας;

Χρειάζεται να κάνω απολέπιση;

Το δέρμα του καθενός είναι μοναδικό και ανταποκρίνεται διαφορετικά στην απολέπιση και τα προϊόντα της, όμως η φυσική απολέπιση ωφελεί κάθε τύπο και υφή δέρματος, οπότε η απάντηση είναι «ναι». Αν έχετε λιπαρό δέρμα, θα δείτε περισσότερα οφέλη από την απολέπιση και είναι περισσότερο απαραίτητη για εσάς. Η διαδικασία αυτή θα ενισχύσει τη δεκτικότητα του δέρματός σας στα συστατικά που ελέγχουν τη λιπαρότητα και θα διώξει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, με αποτέλεσμα μια πιο καθαρή, πιο ισορροπημένη επιδερμίδα.

Πόσο συχνά πρέπει να κάνω απολέπιση στο πρόσωπό μου;

Η ενσωμάτωση της συχνής απολέπισης στο τελετουργικό περιποίησης της επιδερμίδας σας θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε υγιές και λαμπερό δέρμα. Ενώ η απολέπιση είναι ένα βασικό κομμάτι του τελετουργικού περιποίησης, αν το κάνετε πολύ συχνά, μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμό, αφυδάτωση, φλεγμονώδεις εξάρσεις και αυξημένη ευαισθησία. Για να την κάνετε με ασφάλεια, σε γενικές γραμμές θα πρέπει να επαναλαμβάνετε δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα. Ωστόσο, το πόσο συχνά πρέπει κάνετε απολέπιση εξαρτάται, επίσης, από τον τύπο και την υφή του δέρματός σας. Συγκεκριμένα:

· Για ευαίσθητο δέρμα: Κάνετε απολέπιση με ζεστό, βρεγμένο πανί ή ήπιο απολεπιστικό, όχι περισσότερες από δύο φορές την εβδομάδα.

· Για λιπαρό δέρμα: Το δέρμα σας είναι σε θέση να ανεχθεί απολέπιση περισσότερες φορές την εβδομάδα. Μπορείτε να κάνετε έως και πέντε φορές την εβδομάδα.

· Για μικτές επιδερμίδες: Επιτύχετε βέλτιστα αποτελέσματα κάνοντας απολέπιση έως και τρεις φορές την εβδομάδα.