Τα συστατικά που κάθε καλή ενυδατική κρέμα περιλαμβάνει

09.06.2020
Τα συστατικά που κάθε καλή ενυδατική κρέμα περιλαμβάνει
Τι να αναζητήσεις στην επόμενη αγορά για ενυδατική κρέμα

Έχεις σκεφτεί ποτέ ότι η περιποίηση της επιδερμίδας είναι σαν τη μαγειρική; Αν κάτι τέτοιο σου ακούγεται περίεργο σκέψου το ως εξής: Όπως κάθε πραγματικά νόστιμο πιάτο, οι ενυδατικές κρέμες μπορούν να χωριστούν σε λίγα συστατικά.

Δες και αυτό: Η τριάδα της επιτυχίας για λαμπερή επιδερμίδα

Οι πιο οικονομικές αλλά και οι πιο πολυτελείς ενυδατικές κρέμες έχουν όλα αυτά τα κρίσιμα στοιχεία και είναι η ισορροπία μεταξύ αυτών που κάνει μια ενυδατική κρέμα να είναι καλύτερη για ορισμένους τύπους δέρματος, να είναι διαχρονικά αγαπημένη ή να μην κάνει τη δουλειά της σωστά. Οι λίστες συστατικών μπορεί να είναι μεγάλες, αλλά οι περισσότερες ενυδατικές ουσίες δεν είναι στην πραγματικότητα πολύ περίπλοκες. Δες παρακάτω τα συστατικά που κάθε ενυδατική κρέμα περιέχει:

Τα ενυδατικά
Τα υγραντικά αυξάνουν την περιεκτικότητα του δέρματος σε νερό. Και συνήθως, οι ενυδατικές κρέμες περιέχουν ένα κοκτέιλ μερικών υγραντικών συστατικών. Το υαλουρονικό οξύ είναι δημοφιλές, καθώς το μόριο μπορεί να διατηρήσει έως και 1.000 φορές το βάρος του σε νερό, κάτι που επίσης συμβαίνει στη γλυκερίνη, τη προπανοδιόλη και το μέλι. Μια άλλη πηγή ενυδάτωσης είναι οι φυσικοί ενυδατικοί παράγοντες, όπως το PCA νατρίου και τα αμινοξέα. Και τέλος, ορισμένα απολεπιστικά οξέα λειτουργούν επίσης ως υγραντικά και μπορεί να βρίσκονται στην ενυδατική κρέμα σου σε σχετικά χαμηλά επίπεδα.

Αυτό το είδες; Jackie Kennedy: Το μυστικό της ομορφιάς της αποκαλύπτεται πρώτη φορά

Τα λειαντικά
Σε αντίθεση με τα συστατικά με βάση το νερό, τα λειαντικά παραμένουν στην κορυφή του δέρματός για να εξομαλύνουν την επιφάνειά του και να το διατηρούν απαλό. Επειδή κολλάνε, τα μαλακτικά βοηθούν επίσης τους ενυδατωτές να εξατμιστούν πολύ γρήγορα. Τα καλύτερα μαλακτικά είναι τα κεραμίδια και λιπαρά οξέα, που αποτελούν το προστατευτικό στρώμα του δέρματος και διατηρούν τη λειτουργία του. Εκτός αυτών, η τοκοφερόλη, αλλιώς γνωστή ως βιταμίνη Ε, είναι ένα λειαντικό με αντιοξειδωτικές ιδιότητες.