Νίκησε τους εχθρούς των ίσιων μαλλιών

23.04.2012
Θέλεις τέλειο ίσιο μαλλάκι χωρίς να χρεάζεται να βασανίζεσαι συνέχεια; Τότε δεν έχεις παρά να μάθεις ποιοι είναι οι βασικοί σου εχθροί!

Αν ανήκεις στην κατηγορία των γυναικών που ονειρεύονται υπέροχα μαλλιά αλλά στην πραγματικότητα όταν ξυπνάς καταλαβαίνεις το νόημα της φράσης μαλλιά... κουβάρια, τότε δεν έχεις παρά να διαβάσεις παρακάτω ποιοι είναι οι εχθροί των μαλλιών σου αν έχεις ίσια μαλλιά έτσι ώστε να εξασφαλίσεις υπέροχα μαλλιά μια για πάντα!

Α. Σκόνη και θρύψαλα: φυσικά και ξέρεις ότι το περιβάλλον παίζει τεράστιο ρόλο στην διατήρηση της υπέροχης κόμης σου. Η υγρασία, η ζέστη, ο αέρας, η ατμοσφαιρική ρύπανση, η σκόνη είναι λίγοι μόνοι από τους εχθρούς των μαλλιών σου. Εξάλλου αν είσαι καθημερινά στο τρέξιμο λόγω της δουλειάς έρχεσαι σίγουρα αντιμέτωπη με τους παραπάνω "εχθρούς". Εδικά αν έχεις λιπαρά μαλλιά ή χρησιμοποιείς προϊόντα στάιλινγκ τότε το πιο πιθανό είναι να "κολλάνε" στα μαλλιά σου διάφορα, με αποτέλεσμα όχι μόνο να μη μπορεί σαν διατηρήσεις το χτένισμα σου αλλά τα μαλλιά σου να μην δείχνουν καθαρά.

Τι να κάνεις: ένα καπέλο ή ένα σκουφάκι θα προστατεύσει τα μαλλιά σου από όλα αυτά ενώ ταυτόχρονα θα σε βάλει στην καρδιά της μόδας αυτό το χειμώνα!

Υγρασία: σε επηρεάζει είτε έχεις ίσια, είτε έχεις σγουρά μαλλιά! Τα ίσια μαλλιά όμως γίνονται ακόμη πιο ίσια (αν είναι το φυσικό σου) ενώ στην περίπτωση που τα έχεις ισώσει, οι πιθανότητες είναι να δεις το χτένισμα σου να εξαφανίστει αφού πλέον τα μέχρι πρωτινός ίσια σου μαλλιά σου θα μεταλλαχτούν σε σπαστά!

Τι να κάνεις: επίλεξε πιο απλά χτενίσματα και πιο "δυνατά" προϊόντα στάιλινγκ. Φυσικά ένα καλό μαλακτικό μαλλιών θα σε βοηθήσει έτσι ώστε να διατηρήσεις τα μαλλιά σου ακόμη περισσότερο.

Έπιασε βροχή: έχει υπόψη σου ότι το νερό της βροχής δεν προκαλεί σημαντική ζημιά στα ίσια μαλλάκια σου, μιας και η ατμοσφαιρική μόλυνση είναι το μόνο που επιβαρύνει την κατάσταση. Αν όμως αγαπάς το κολύμπι οφείλεις να δίνεις μεγαλύτερη σημασία στην περιποίηση των μαλλιών σου. Το χλώριο ξηραίνει τα μαλλιά σου και για το λόγο αυτό είναι καλό να φοράς ένα σκουφάκι έτσι ώστε να προστατεύσεις τόσο την ποιότητα όσο και το χρώμα των μαλλιών σου.

Β. Κοκαλάκια, κλαμεράκια, πιάστρες και άλλα: εννοείται ότι θέλεις να είσαι in πιάνοντας τα μαλλάκια σου σε μια ωραία αλογοουρά ή ένα κότσο, χρειάζεται όμως προσοχή. Αν ανήκεις στην κατηγορία των γυναικών που έχουν τις περισσότερες φορές πιασμένα τα μαλλιά τους, τότε καλό είναι να αρχίσεις να τα αφήνεις χαλαρά, όχι πιασμένα. Προσπάθησε να πιάνεις έτσι τα μαλλιά σου το πολύ μέχρι τρείς φορές την εβδομάδα μιας και ακόμη και χωρίς να το καταλάβεις μπορεί να καταστρέφεις την τρίχα σου!

Γ. Προσοχή στο στάιλιγνκ: αν έχεις φυσικά ίσια μαλλιά σίγουρα είσαι πολύ τυχερή. Τι γίνεται όμως όταν έχεις την ακατανίκητη επιθυμία να τους δώσεις άλλο στιλ; Τότε το ψαλίδι μαλλιών γίνεται δεύτερο χέρι σου στην προσπάθεια σου να πετύχεις την ανάλαφρη μπούκλα που πάντα ζήλευες, ενώ το τίμημα το πληρώνουν τα μαλλιά σου. Κατάλαβε ότι είσαι πολύ τυχερή που έχεις ίσια μαλλιά, τα οποία δε χρειάζονται τίποτα παραπάνω από ένα στέγνωμα και είσαι έτοιμη για έξω!

Τι να κάνεις: αν θέλεις να τους δώσεις άλλο στιλ στα μαλλιά σου, προτίμησε τα ρόλευ που δίνουν απίθανη φόρμα στα μαλλιά σου και δε σου καταστρέφουν την τρίχα ενώ θα πετύχεις την ανάλαφρη μπούκλα που πάντα ήθελες!

Δ. Περιόρισε το πιστολάκι: είναι περιττό να αναφέρουμε εδώ πώς ο θερμός αέρας που βγαίνει από το πιστολάκι και των μαλλιών σου προκειμένου να τα στεγνώσει είναι ότι χειρότερο για την ποιότητα της τρίχας σου. Αν λούζεσαι κάθε μέρα, φρόντισε να μοιράσεις τις ημέρες που το χρησιμοποιείς για να στεγνώσεις τα μαλλιά σου.

Τι να κάνεις: άφησε τα μαλλιά σου να στεγνώσουν φυσικά ή χρησιμοποίησε ελάχιστα το πιστολάκι σου για να τα στεγνώσεις πιο γρήγορα, αν βιάζεσαι!

Από την Ελένη Αναστασάκη