5 εύκολα και πρακτικά χτενίσματα που θα φορεθούν πολύ τον χειμώνα

06.12.2022
5 εύκολα και πρακτικά χτενίσματα που θα φορεθούν πολύ τον χειμώνα
Καθώς ξεκινάς να τακτοποιείς τα χειμωνιάτικα ρούχα σου ενώ πέφτει η θερμοκρασία, ήρθε και η ώρα να σκεφτείς τα αντίστοιχα χτενίσματα που θα ταιριάζουν στην πιο κρύα εποχή του χρόνου. Εάν δεν είσαι έτοιμη για μια μεγαλύτερη μεταμόρφωση, όπως ένα νέο χρώμα μαλλιών ή ένα χειμωνιάτικο κούρεμα, υπάρχουν ιδέες χτενίσματος που μπορούν να αλλάξουν τη διάθεσή σου. Εξάλλου, είναι πολύ πιο εύκολο να πειραματιστείς με αυτά τα χτενίσματα — και δεν χρειάζεται να επιλέξεις μόνο ένα. Από πλεξούδες με «φούσκες» μέχρι κομψούς κότσους και εύκολα κλάμερ για αξεσουάρ, οι ειδικοί αναλύουν τα 5 κορυφαία χειμωνιάτικα χτενίσματα για το 2022 που πρέπει να γνωρίζεις.

Ημιτελής κότσος

Η τάση του χτενίσματος του ημιτελούς κότσου είναι αβίαστη, κομψή και λειτουργική. Μπορείς να το δοκιμάσεις με το μαλλί πιασμένο πίσω ή τραβώντας κομμάτια μαλλιών και από τις δύο πλευρές για να πλαισιώσουν το πρόσωπό σου.

Φορμάρισμα '90s

Το φορμάρισμα της δεκαετίας του '90 ήταν σταθερά στις τάσεις των χτενισμάτων τον τελευταίο χρόνο, και αυτό θα κρατήσει και φέτος. Αυτή η συγκεκριμένη εμφάνιση είναι αυτό που ο Tom Smith, celebrity hairstylist και color creative director, αρέσκεται να αποκαλεί «αφράτο» φορμάρισμα. «Tα φιλαριστά μαλλιά της δεκαετίας του '90 έχουν να κάνουν με την κίνηση και τον όγκο και είναι ιδανικά για μακρύτερα και πιο πυκνά μαλλιά, παρέχοντας μια ανάλαφρη, αβίαστη γκλάμουρ εικόνα», λέει ο Smith στο POPSUGAR.

Αλογοουρά Barbie

Η αλογοουρά Barbie είναι για χλιδάτες εμφανίσεις. «Αυτή είναι μια διασκεδαστική εμφάνιση όταν φοράς ζιβάγκο ή σκουλαρίκια», λέει στο POPSUGAR η Sarah Potempa, celebrity hairstylist. «Το να αναδεικνύεις τα ζυγωματικά σου και να βγάζεις τα μαλλιά από τους ώμους σου είναι τέλειο για τον χειμώνα». Κάθεται ψηλά στο πίσω μέρος του κεφαλιού και παραδοσιακά το μαλλί είναι λείο, αλλά μπορείς να το προσαρμόσεις ώστε να ταιριάζει στο στυλ σου.

Κλάμερ

Τα κλάμερ έχουν γίνει βασικό στοιχείο στη ρουτίνα των γυναικείων μαλλιών. Αυτό το χειμώνα, αν δεν έχεις χρόνο να φορμάρεις τα μαλλιά σου με τον ημιτελή κότσο ή την αλοογουρά Barbie αλλά εξακολουθείς να τα θέλεις ψηλά και έξω από το πρόσωπό σου, βάλε ένα κλάμερ. Υπάρχουν αμέτρητα διαφορετικά κόλπα για να βάλεις το αξεσουάρ στα μαλλιά σου, συμπεριλαμβανομένων τρόπων για να τα κάνεις να λειτουργούν και σε λεπτά μαλλιά και κουρέματα με layers.

Πλεξούδες με «φούσκες» και αλογοουρές

Η τάση του χτενίσματος με πλεξούδα με «φούσκες» και αλογοουρά που σάρωσε το TikTok και το Instagram το περασμένο καλοκαίρι αλλάζει ελαφρώς για τον χειμώνα. Αντί να κάνεις πολλές πλεξούδες, δοκίμασε να δημιουργήσεις μία στο πίσω μέρος του κεφαλιού σου και να την στολίσεις με clips και λαστιχάκια για τα μαλλιά. «Οι πλεξούδες με “φούσκες” φαίνονται πολύ χαριτωμένες από πίσω με ένα χειμωνιάτικο καπέλο», λέει η Potempa.