Τα κοινά λάθη λουσίματος που μπορούν να προκαλέσουν τριχόπτωση

02.07.2021
Τα κοινά λάθη λουσίματος που μπορούν να προκαλέσουν τριχόπτωση
Και είναι πολύ πιθανό να κάνεις έστω και ένα στην καθημερινότητα σου

Όλοι μαθαίνουμε πώς να πλένουμε τα μαλλιά μας από πολύ μικρή ηλικία, αλλά η αλήθεια είναι πως ακόμη και κάτι που αποτελεί τόσο κοινή και καθημερινή συνήθεια δεν είναι δεδομένο ότι γίνεται σωστά.

Λάδι καρύδας: Πώς να το χρησιμοποιήσεις για να περιποιηθείς τα μαλλιά σου

Επαγγελματίες κομμωτές μοιράζονται τα πιο συνηθισμένα λάθη στο πλύσιμο μαλλιών, που μπορεί να οδηγήσουν σε τριχόπτωση:

Λούζεσαι πολύ συχνά ή όχι αρκετά
Το να μην λούζεσαι συχνά μπορεί να προκαλέσει φαγούρα και ερεθισμό στο τριχωτό της κεφαλής, αλλά το πολύ συχνό λούσιμο μπορεί να αφήσει το τριχωτό της κεφαλής στεγνό και να το κάνει πιο λιπαρό για αντιστάθμιση.

Οι ειδικοί λένε ότι η συχνότητα του λουσίματος των μαλλιών εξαρτάται από μια ποικιλία πραγμάτων, όπως η υφή των μαλλιών και ο τρόπος ζωής.

Πόσο συχνά πρέπει να λούζεσαι ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών σου

Δεν βρέχεις εντελώς τα μαλλιά σου πριν λουστείς
Κάτι που πρέπει να θυμάσαι είναι πως κάθε σκέλος μαλλιών πρέπει να βρέχεται αρκετά για να καθαριστεί βαθιά. "Εάν δεν το κάνεις, θα είναι πιο δύσκολο να απλώσεις το προϊόν στα μαλλιά σου", λέει ο Wintner.

Κάνεις πολύ σκληρό μασάζ
Ο Wintner λέει ότι το πολύ σκληρό μασάζ μπορεί να προκαλέσει θραύση (και μακροπρόθεσμα τριχόπτωση) αλλά και γρατσουνιές στο τριχωτό της κεφαλής που οδηγούν σε ουλές. "Η καλύτερη πρακτική είναι να χρησιμοποιήσεις τα μαξιλάρια των δακτύλων σου και όχι τα νύχια σου για να τρίψεις το τριχωτό της κεφαλής σου. Οι κυκλικές κινήσεις με ελαφρά πίεση αρκούν για να καθαρίσεις το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά σου".

Βάζεις σαμπουάν στις άκρες
Εστίασε στις ρίζες και όχι στα άκρα, καθώς κάτι τέτοιο μπορεί να προκαλέσει ανεπιθύμητο μπλέξιμο και κόμπους. Ξέπλυνε και κάνε μασάζ στις ρίζες και στη συνέχεια άφησε το νερό να οδηγήσει φυσικά το σαπούνι κάτω όταν ξεπλένεις τα μαλλιά σου.

Δεν λούζεσαι αρκετή ώρα
Εάν σου παίρνει ένα λεπτό για να λουστείς, μάλλον δεν το κάνεις σωστά. "Είναι σημαντικό να αφιερώσεις αρκετό χρόνο για να τρίψεις και να κάνεις μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής", λέει η επαγγελματής κομμώτρια Gina Rivera. "Αυτό είναι σημαντικό επειδή το μασάζ δημιουργεί ροή αίματος, η οποία συμβάλλει σε ένα υγιές τριχωτό της κεφαλής, το οποίο δημιουργεί υγιή μαλλιά".

Χρησιμοποιείς το ίδιο σαμπουάν όλο το χρόνο
Ενώ είναι ένας μύθος ομορφιάς ότι τα μαλλιά συνηθίζουν αν χρησιμοποιείς το ίδιο σαμπουάν με την πάροδο του χρόνου, καλό θα ήταν να μη χρησιμοποείς συνέχεια το ίδιο. Οι ανάγκες των μαλλιών σου μπορούν να αλλάξουν με τις μεταβαλλόμενες εποχές και τις συνήθειες σου. Για παράδειγμα, ένα σαμπουάν εξομάλυνσης μπορεί να είναι χρήσιμο κατά τους υγρούς καλοκαιρινούς μήνες, ενώ ένα σαμπουάν για όγκο είναι πιθανώς καλύτερο για την ξηρότερη χειμερινή περίοδο.