Μπορεί το νερό ρυζιού να αλλάξει την όψη των μαλλιών σου;

04.05.2021
Μπορεί το νερό ρυζιού να αλλάξει την όψη των μαλλιών σου;
Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το viral trend περιποίησης μαλλιών

Το Διαδίκτυο είναι γεμάτο από συμβουλές για το πώς να μακρύνεις τα μαλλιά σου ή για τα καλύτερα προϊόντα για να κάνεις τα μαλλιά σου πιο λαμπερά από ποτέ. Αν όμως είσαι κάποια που αγαπά τις σπιτικές συνταγές, γιατί να μην δοκιμάσεις κάτι που μπορείς να φτιάξες στο σπίτι; Αυτό που προτείνει το ίντερνετ αυτή τη φορά, είναι το νερό ρυζιού. "Η χρήση του ρυζιού είναι ένα μακρόχρονο τελετουργικό ομορφιάς στην αρχαία ασιατική κουλτούρα", λέει η τριχολόγος Bridgette Hill. "Οι λάτρεις του ρυζιού πιστεύουν ότι το νερό του ρυζιού κάνει τα μαλλιά τους πιο λεία και λαμπερά και τα βοηθά να μεγαλώσουν".

Έχεις μακριά μαλλιά; Να πώς μπορείς να τα φροντίσεις σωστά

Αμέτρητες influencers ομορφιάς ορκίζονται πλέον στο νερό ρυζιού για πιο μακριά, υγιή και λαμπερά μαλλιά. Λειτουργεί όμως για όλους; Σύμφωνα με την δερματολόγο Morgan Rabach, το νερό του ρυζιού είναι γεμάτο με θρεπτικά συστατικά όπως αμινοξέα, ινοσιτόλη (που βοηθά στην ενίσχυση των μαλλιών), βιταμίνες Β και Ε, μέταλλα και αντιοξειδωτικά, οπότε θεωρητικά, σίγουρα προσφέρει κάποια οφέλη. Παρόλα αυτά όμως, ανάλογα με τον τύπο μαλλιών ενός ατόμου, την υφή, τον τρόπο ζωής, τις συνήθειες, τη διατροφή και τη γενετική, τα αποτελέσματα της χρήσης νερού ρυζιού στα μαλλιά ποικίλουν.

Όσα πρέπει να αποφύγεις αν έχεις λεπτά μαλλιά

Παρόλο που υπάρχουν πολλά ατομα που είναι υπέρ της χρήσης νερού ρυζιού για τα μαλλιά, υπάρχουν εξίσου πολλά που είχαν λιγότερο θετικά αποτελέσματα, όπως συσσώρευση νιφάδων στο τριχωτό της κεφαλής, ξηρότητα και θραύση.

Πώς να χρησιμοποιήσεις το νερό ρυζιού στα μαλλιά σου
Τι θα χρειαστείς:

1 φλιτζάνι ρύζι
1 φλιτζάνι νερό

Ξέπλυνε και στραγγίσε το ρύζι για να αφαιρέσεις τυχόν ακαθαρσίες. Ανακάτεψε το στραγγισμένο ρύζι σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους με το νερό. Ανάμειξει μέχρι το νερό να γίνει πολύ θολό.

Σούρωσε το ρύζι, κρατώντας αυτή τη φορά το νερό. Αποθήκευσε το ρύζι για αργότερα και βάλε το νερό του ρυζιού σε ένα πλαστικό δοχείο και κάλυψε το. Άφησε το νερό του ρυζιού να παραμείνει σε θερμοκρασία δωματίου για 12 έως 24 ώρες. Ψύξε το νερό του ρυζιού μέχρι να είσαι έτοιμη να το χρησιμοποιήσεις.
Γέμισε ένα μικρό δοχείο με νερό ρυζιού για εφαρμογή και φύλαξε τα υπόλοιπα στο ψυγείο σου.