Deconstruction: το απόλυτο σταρ λουκ!

13.06.2011
Θέλεις να πετύχεις το λουκ των σταρ με τις έντονες σκούρες ρίζες που ανοίγουν όσο πλησιάζουμε στις άκρες της τρίχας;

Θέλεις να πετύχεις το λουκ των σταρ με τις έντονες σκούρες ρίζες που ανοίγουν όσο πλησιάζουμε στις άκρες της τρίχας; Τότε πρέπει να μάθεις τα πάντα για την Deconstruction, τη μέθοδο που έχουν ερωτευτεί οι διάσημες ανά τον κόσμο! Διάβασε παρακάτω πώς θα πετύχεις το απόλυτο τρεντ της σεζόν για να λάμψεις σαν σταρ!

Γενικά: πρόκειται για μια τεχνική εργασία όπως είναι η βαφή και οι ανταύγειες που όμως βασίζεται στο "μπλέξιμο" των βαφών! Ενώ μέχρι τώρα μπορεί να έκανες ένα μόνο ενιαίο χρώμα στα μαλλάκια σου ή να έκανες και ανταύγειες τώρα με αυτή τη νέα μέθοδο, οι δύο βαφές (ρίζας και άκρης) "παντρεύονται" αρμονικά.

Σταδιακά, σταδιακά έγιναν όλα σταδιακά: άφησε επίτηδες τις ρίζες σου να βγουν στο φυσικό τους χρώμα έτσι ώστε να δεις την διαβάθμιση του χρώματος από τη ρίζα ως την άκρη. Τώρα είναι η ευκαιρία να αφήσεις το φυσικό σου χρωματάκι να λάμψει και να δεις σε ποιος τόνους κινείται έτσι ώστε να μην φτάσεις στο σημείο της Ντρου Μπάριμορ (φώτο 2) και έχει μεγάλη απόκλιση η ρίζα με την άκρη σου. Ο κομμωτής σου αυτό που κάνει εφόσον αποφασίσεις να το κάνεις χρησιμοποιεί υλικό που ξανοίγει το μαλλάκι σου σε όλο το μήκος των μαλλιών σου, για να πετύχει το ντεκραντέ χρώμα. Μην ξεχνάς ότι το ξάνοιγμα στο μαλλάκι γίνεται ανάλογα με τη βάση που έχεις στα μαλλιά σου είτε είναι φυσικά είτε βαμμένα.

Το κατάλληλο κούρεμα: το μακρύ μαλλάκι όσο να πεις είναι ιδανικό για να φανεί η τεχνική σε όλο της το μεγαλείο! Συνήθως οι ανοιχτές τούφες είναι περίπου από το ύψος του αυτιού και κάτω ενώ αν θέλεις να εφαρμόσεις την τεχνική σε κοντά μαλλάκια τότε να είσαι προετοιμασμένη να δεις τις άκρες σου μόνο πιο ανοιχτές!

Κύμα, κύμα τον καημό μου: το συγκεκριμένο λουκ είναι ιδανικό αν έχεις μακριά μαλλάκι και χτενίζεις τα μαλλάκια σου σε ανάλαφρες μπούκλες. Έτσι η διαβάθμιση του χρώματος δεν είναι πολύ έντονη αλλά δένει αρμονικά το χρώμα της ρίζας με αυτό της άκρης, ενώ είναι η τέλεια επιλογή για χαλαρά λουκ στην παραλία αλλά και εντυπωσιακές βραδινές εμφανίσεις!

Σαν ανταύγειες: μπορεί το συγκεκριμένο λουκ να φέρνει στο μυαλό ανταύγειες όμως δεν είναι! Το μαλλάκι ξανοίγει από πιο χαμηλά και οι ξανοιγμένες τούφες δεν πρέπει να έχουν μεγάλη χρωματική απόκλιση από τη ρίζα σου, αφού το όλο κόνσπετ είναι να δείχνει το αποτέλεσμα όσο πιο φυσικό γίνεται. Εξάλλου θέλεις να δείχνεις σαν απλά να ξέχασες να βάψεις τη ρίζα σου και όχι σαν να περνάς τη μισή σου ζωή στο κομμωτήριο!

Επιμέλεια: Ελένη Αναστασάκη