Τέλεια, γιορτινά, κόκκινα χείλια!

23.12.2008
Τα βλέπουμε όλες και τα ζηλεύουμε στις ταινίες μπαρόκ και δεν τολμάμε να το κάνουμε. Κι όμως, τα Χριστούγεννα όλα επιτρέπονται! Ήρθε η ώρα να βάψεις κι εσύ κατακόκκινα τα χείλη σου και να γίνεις

Τα βλέπουμε όλες και τα ζηλεύουμε στις ταινίες μπαρόκ και δεν τολμάμε να το κάνουμε. Κι όμως, τα Χριστούγεννα όλα επιτρέπονται! Ήρθε η ώρα να βάψεις κι εσύ κατακόκκινα τα χείλη σου και να γίνεις η ντίβα της βραδιάς!

Τι θα χρειαστείς:

  • Κρέμα χειλιών
  • Μολύβι χειλιών
  • Πινέλο χειλιών
  • Κόκκινο κραγιόν
  • Κόκκινο γκλος

Βήμα πρώτο: βάλε λίγη κρέμα στα χείλια σου κι άφησέ τη να στεγνώσει. Μετά από 1-2 λεπτά, σκούπισέ τη ελαφρά για να μην είναι υγρά τα χείλη σου. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να κάνουμε σε καθημερινή βάση όσες από εμάς έχουμε χείλη που σκάνε πολύ εύκολα. Εκτός αυτού, δείχνει και το κραγιόν πιο λείο χωρίς σημάδια ή ‘ρωγμές’.

Βήμα δεύτερο: με το μολύβι χειλιών, κάνε ένα περίγραμμα ώστε να μην ξεφύγει το χρώμα και πάει στο δέρμα. Φτιάξε τη γραμμή συμμετρικά ξεκινώντας από το κάτω μέρος και συνεχίζοντας προς τα πάνω. Δώσε ιδιαίτερη προσοχή εκεί που το χείλος κάνει καμπύλη(δηλαδή κάπου στο κέντρο). ΣΥΜΒΟΥΛΗ: γνωρίζεις ήδη ότι το περίγραμμα πρέπει να είναι πολύ κοντά στην απόχρωση του δέρματός σου, ειδικά αν είναι μεγαλύτερο από το σχήμα των χειλιών σου, εκτός αν θες να θυμίζεις Άντζελα Δημητρίου στα 80’s! Στην περίπτωση του κόκκινου, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μολύβι προς το κόκκινο.

Βήμα τρίτο: πριν φτάσεις στο στάδιο του κραγιόν, πέρασε ολόκληρα τα χείλη με το περίγραμμα που χρησιμοποίησες και πριν. Αυτό θα βοηθήσει το χρώμα να αντέξει περισσότερο.

Βήμα τέταρτο: με τη βοήθεια του πινέλου, άπλωσε κόκκινο κραγιόν. Ξεκίνα με το κάτω και με απαλές, μικρές κινήσεις συνέχισε στο πάνω. Θέλει ιδιαίτερη προσοχή γιατί το κόκκινο είναι δύσκολο χρώμα και μετά άντε να το αφαιρέσεις και να το ξανακάνεις!

Βήμα πέμπτο: εάν θες, βάλε λίγο γκλος στο κέντρο των χειλιών. Αυτό θα κάνει τα χείλια σου τύπου Αντζελίνα(καλά, μην το πάρεις και εντελώς κυριολεκτικά!) αλλά και θα αντέξουν περισσότερο. Ακόμα κι αν πιεις πολύ, αν φας, αν βρέξει και βγεις χωρίς ομπρέλα ή αν φιλήσεις τον καλό σου!(Καλού κακού, έχε το μαζί στην τσάντα!)