Άψογο πρόσωπο με το σωστό μακιγιάζ!

10.12.2008
Μην νομίζεις! 9 στις 10 γυναίκες δεν διαθέτουν τέλειο δέρμα. Πολύ απλά, γνωρίζουν τους βασικούς κανόνες για τη σωστή βάση του μακιγιάζ. Το ίδιο μπορείς να κάνεις κι εσύ, με τη βοήθειά

Μην νομίζεις! Εννιά στις δέκα γυναίκες δεν διαθέτουν τέλειο δέρμα. Πολύ απλά, γνωρίζουν τους βασικούς κανόνες για τη σωστή βάση του μακιγιάζ. Το ίδιο μπορείς να κάνεις κι εσύ, με τη βοήθειά μας φυσικά, και να αποκτήσεις το δέρμα που ονειρεύεσαι!

ΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ:

  • Κονσίλερ Βάση προσώπου για πλήρη κάλυψη
  • Ενυδατική για τα μάτια
  • Ενυδατική προσώπου
  • Ελαφριά πούδρα
  • Προϊόν φωτεινότητας (primer)

Βήμα πρώτο: ενυδάτωση, ενυδάτωση και πάλι ενυδάτωση! Είναι το πιο βασικό βήμα για τέλεια όψη και συχνά οι γυναίκες ξεχνάμε ή βαριόμαστε να κάνουμε! Αφού πλύνεις πολύ καλά το πρόσωπο, πέρασέ το με λίγη ενυδατική κρέμα. Μπορείς να βρεις καλή ποιότητα, κυρίως στα φαρμακεία, μιας και είναι δερματικά ελεγμένες. Προτίμησε κάποια που να μην σε αφήνει αίσθηση λιπαρότητας, αλλά να είναι δροσιστική και να απορροφάται εύκολα. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: εάν είσαι μικρότερη από 25 και δεν σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις πούδρα ή μέικαπ, μπορείς και να μην βάλεις ενυδατική. Σκοπός της είναι να σε προστατεύσει από τα καλλυντικά.

Βήμα δεύτερο: προϊόν φωτεινότητας (primer) - θα το βρεις σε μορφή κρέμας ή σκόνης. Προτού βάλεις βάση, πάρε ποσότητα σε μέγεθος φασολιού και άπλωσέ το στο μέτωπο, το πηγούνι και στα μάγουλα. Με αυτόν τον τρόπο, θα έχεις έξτρα λάμψη και πιο λεία όψη. Επιπλέον, εάν το πρόσωπό σου είναι μακρόστενο, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις στο περίγραμμα για να δώσεις την αίσθηση στρογγυλότερου σχήματος. Άφησέ το ένα λεπτό να στεγνώσει.

Βήμα τρίτο: η σωστή απόχρωση - το τραγικότερο λάθος είναι η επιλογή μια απόχρωσης που απέχει... παρασάγγας από το χρώμα της επιδερμίδας μας! Συνήθως επιλέγουμε πολύ πιο σκούρα απόχρωση για να δείχνουμε ηλιοκαμένες, κάτι που δεν ισχύει και για το υπόλοιπο σώμα! Το αποτέλεσμα είναι ‘Πατρινό καρναβάλι, ήρθες πάλι νωρίς'! Μην ξεχνάς λοιπόν ότι η ιδανική απόχρωση είναι που βρίσκεται πιο κοντά στην απόχρωση της επιδερμίδας σου. Εάν θες να δώσεις λίγο περισσότερο χρώμα, πρόσθεσε τερακότα. Κάνε το ίδιο και στην περιοχή του λαιμού σου για να μην είσαι σαν κινητό χρωματολόγιο! Ίσως χρειαστεί να αναμίξεις δύο διαφορετικές αποχρώσεις για να αποκτήσεις το τέλειο αποτέλεσμα. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: γνωρίζεις ήδη ότι το μεικαπ δείχνει διαφορετικό μέσα σε έναν κλειστό χώρο και έξω στο φως της ημέρας. Τσέκαρέ το και στις δύο περιπτώσεις για να είσαι σίγουρη!

Βήμα τέταρτο: το άπλωμα της βάσης - εάν δεν θες να απλώσεις σε όλο το πρόσωπο μέικαπ, ανάμιξε ένα μέρος από αυτό και ένα μέρος ενυδατικής κρέμας και άπλωσέ τα στο πρόσωπό σου με ένα πινελάκι κάνοντας απαλές κυκλικές κινήσεις. Εάν θες πλήρη κάλυψη μέικαπ, βάλτο κατευθείαν με τα δάχτυλά σου κάνοντας και πάλι κυκλικές κινήσεις μέχρι να σιγουρευτείς ότι το αποτέλεσμα είναι ομοιόμορφο. Εάν έχεις μαύρους κύκλους, απόφυγε να βάλεις μέικαπ σε αυτήν την περιοχή.

Βήμα πέμπτο: κονσίλερ - είναι το όπλο εναντίον των μαύρων κύκλων. Ακόμα και αν δεν αντιμετωπίζεις σοβαρό πρόβλημα, αποκλείεται να μην το περνάς κάθε φορά που ξενυχτάς και στερείσαι ύπνο ή όταν δουλεύεις υπερωρίες! Πρώτα απ’όλα, βάλε λίγη ενυδατική ματιών για να τα προστατεύσει από το κονσίλερ. Δύο σταγόνες κονσίλερ είναι αρκετές (1 στο εσωτερικό του ματιού και 1 κάτω από την ίριδα στο κέντρο). Άπλωσέ το με το δάχτυλό σου μέχρι να μην ξεχωρίζει από το μέικαπ.

Βήμα έκτο: ελαφριά πούδρα - είναι το κερασάκι στην τούρτα! Ένα ελαφρύ πουδράρισμα στη μύτη, το μέτωπο και τα μάγουλα ολοκληρώνει το μακιγιάζ και το βοηθά να διαρκέσει όλη μέρα!