Ψεύτικες βλεφαρίδες: 5 συμβουλές για τέλεια εφαρμογή τους

19.01.2024
Ψεύτικες βλεφαρίδες: 5 συμβουλές για τέλεια εφαρμογή τους
Οι βλεφαρίδες, όπως και τα σπρέι μαυρίσματος, μπορεί να μην είναι αληθινά πάντα, αλλά δεν χρειάζεται να φαίνoνται, κιόλας!

Οι ψεύτικες βλεφαρίδες είναι παραδοσιακά βαριές και επιρρεπείς στο να φύγουν από τη θέση τους και στο τέλος να καταλήξουν να σε φορούν αντί να τις φοράς. Αλλά επιλέγοντας το σωστό ζευγάρι και με τη σωστή τεχνική εφαρμογής, μπορούν να σου προσφέρουν όγκο και μήκος που θα κάνουν τα μάτια σου να φαίνονται απίστευτα και εντελώς αληθινά

Tα ναι και τα όχι

Πρώτα την μάσκαρα

Οι βλεφαρίδες θα πρέπει να είναι το τελευταίο σου βήμα. «Θα εφαρμόσω κανονικά όλο μου το make-up πρώτα (συμπεριλαμβανομένης της μάσκαρας) και μετά τις ψεύτικες βλεφαρίδες ως το τελικό βήμα», λέει η Lee. Και θυμήσου να αφήσεις πρώτα τη μάσκαρα σου να στεγνώσει τελείως.

7 σημάδια πρόωρης γήρανσης του προσώπου σου και πώς θα τα αντιμετωπίσεις

Μην βάζεις μάσκαρα απευθείας στις ψεύτικες βλεφαρίδες

Τα έλαια που περιέχει η μάσκαρα μπορούν να χαλάσουν το κράτημα της βλεφαρίδας, οπότε είναι σημαντικό να προσπαθήσεις να αποφύγεις να βάλεις μάσκαρα στις ψεύτικες βλεφαρίδες. «Απόφευγε πάντα να εφαρμόζεις μάσκαρα απευθείας στις ψεύτικες βλεφαρίδες».

Προετοίμασε τις και μέτρησέ τις από την αρχή

Ορισμένες βλεφαρίδες χρειάζονται κόψιμο για να ταιριάζουν στο σχήμα των ματιών σου. Κράτα τη βλεφαρίδα στο βλέφαρό σου για να τη μετρήσεις σε σχέση με το φυσικό μήκος της βλεφαρίδας σου. Χρησιμοποιώντας ψαλίδι, τριμάρισε τη βλεφαρίδα στο μέγεθος που χρειάζεται, ξεκινώντας πάντα από την εξωτερική γωνία του βλεφάρου για να διατηρηθεί το στυλ της.

Μην κολλάς αμέσως τη βλεφαρίδα

«Το μεγαλύτερο λάθος που μπορείς να κάνεις όταν βάζεις βλεφαρίδες είναι ότι δεν αφήνεις την κόλλα να “μελώσει”» λέει η Lee. «Υπάρχει μια εσφαλμένη αντίληψη ότι πρέπει να εφαρμόζεις τις βλεφαρίδες αμέσως μετά την εφαρμογή της κόλλας ενώ είναι ακόμα πολύ υγρή. Το κόλπο είναι να δώσεις στην κόλλα 20 δευτερόλεπτα περίπου και έπειτα θα δεις ότι η εφαρμογή της βλεφαρίδας θα γίνει ευκολότερη».

Πώς να χρησιμοποιήσεις το ψαλιδάκι βλεφαρίδων με τον σωστό τρόπο

Καθάριζε τις βλεφαρίδες σου για να αντέξουν στον χρόνο

Οι βλεφαρίδες μίας χρήσης δεν είναι καλές. «Εάν ακουμπήσει μακιγιάζ στις ψεύτικες βλεφαρίδες σου, χρησιμοποίησε ένα αδιάβροχο ντε- μακιγιάζ χωρίς λάδι για να καθαρίσεις τις βλεφαρίδες, αλλά μην τις μουσκέψεις», συμβουλεύει η Lee.

Τελευταία τροποποίηση στις 18.01.2024 - 17:05