Πώς να δημιουργήσεις το τέλειο soft glam μακιγιάζ, σύμφωνα με τους επαγγελματίες

13.01.2023
Πώς να δημιουργήσεις το τέλειο soft glam μακιγιάζ, σύμφωνα με τους επαγγελματίες
Το μέσο μεταξύ του no makeup makeup και του full glam – τα βήματα για να το πετύχεις

Εάν έχεις λογαριασμό στο Instagram ή στο TikTok, είναι πολύ πιθανό να έχεις δει βίντεο με celebrities που κάνουν glam μακιγιάζ πριν από ειδικές εκδηλώσεις. Το μακιγιάζ που πιθανότατα σου έρχεται στο μυαλό είναι αυτό που είναι λίγο υπερβολικό. Όμως, τον τελευταίο καιρό υπάρχει μια προτίμηση μακριά από τα έντονα διαμορφωμένα ζυγωματικά και τις εντυπωσιακές σκιές με κοψίματα. Το soft glam μακιγιάζ είναι η μέση λύση που γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ του no makeup makeup και του full glam.

Επαγγελματίες makeup artists εξηγούν το τι σημαίνει το soft glam για αυτούς και εξηγούν πώς να αναδημιουργήσεις το look που έχει συγκεντρώσει σχεδόν 400 εκατομμύρια προβολές στο TikTok.
«Πάρε ό,τι θα έκανες για μια full glam εμφάνιση και μείωσε το κατά 50%» λέει η Monika Blunder, μια διάσημη makeup artist και ιδρύτρια της ομώνυμης σειράς μακιγιάζ της. «Χρησιμοποίησε τη μισή ποσότητα κάλυψης για το foundation και το concealer σου, τη μισή ποσότητα μακιγιάζ ματιών, ρουζ, bronzer κ.λπ.». Για ένα άτομο που συνήθως δεν κάνει full glam, η δημιουργία αυτού του look μπορεί στην πραγματικότητα να απαιτεί να φοράει λίγο περισσότερο μακιγιάζ από το συνηθισμένο, αλλά το πιο σημαντικό είναι να αναμειγνύεται σωστά.

Το hack που σε βοηθά να ταιριάζεις το ρουζ με το χρώμα των χειλιών σου κάθε φορά

Ο Nick Lujan, παγκόσμιος διευθυντής τέχνης και εκπαίδευσης για τον Kevyn Aucoin, υποστηρίζει την ιδέα ότι το soft glam δεν είναι «υπερβολικό», λέγοντας ότι η τάση είναι να αντιμετωπίζεται «κάθε στοιχείο των χαρακτηριστικών, αλλά με πιο απαλά χρώματα και φυσικές υφές». Μια άλλη ερμηνεία του soft glam είναι η δημιουργία ενός μονοχρωματικού μακιγιάζ, που σημαίνει ότι τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται στα μάτια, τα χείλη και τα μάγουλα είναι όλα στην ίδια χρωματική οικογένεια. Η Jackie Aina δημιούργησε ένα βίντεο στο YouTube το 2019 στο οποίο αναφέρεται στο soft glam ως όλα τα «taupe, μπεζ και καφέ, ό,τι είναι φυσικό για τον τόνο του δέρματός σου». Η Blunder συμφωνεί με την προτίμηση σε μια ουδέτερη χρωματική παλέτα για soft glam, καθώς «κάνει τα πάντα να φαίνονται συνεκτικά».

Λάμψε
«Το κλειδί είναι το προετοιμασμένο και ενυδατωμένο δέρμα»
, λέει ο Lujan. Μια καλή ενυδατική κρέμα με λίγη λάμψη μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ενυδατικό primer και αφήνει μια δροσερή γυαλάδα πριν καν αρχίσεις να κάνεις το μακιγιάζ, επιτρέποντάς σου να χρησιμοποιείς λιγότερο highlighter. Εάν χρειάζεσαι κάλυψη, μπορείς να δημιουργήσεις στρώσεις, αλλά μην ξεκινήσεις με μια βάση πλήρους κάλυψης. Εάν χρειάζεσαι επιπλέον κάλυψη γύρω από την περιοχή των ματιών, μπορείς να εφαρμόσεις ένα ελαφρύ concealer.

Για να ολοκληρώσεις την επιδερμίδα, ο Lujan προτείνει «να τοποθετήσεις λίγη χαλαρή πούδρα για να δημιουργήσεις έναν λείο/ομοιόμορφο καμβά».

Έμφαση στα μάτια
Για την Donni Davy, makeup artist και δημιουργική ιδιοφυΐα πίσω από τα makeup looks της σειράς «Euphoria», «το soft glam έχει να κάνει με τις αναμεμειγμένες, διάχυτες σκιές ματιών και τις έντονες βλεφαρίδες».

Η Davy λέει να ξεκινήσεις απλώνοντας ένα primer ματιών στα βλέφαρά σου με ένα πινέλο σκιών. Στη συνέχεια, δημιούργησε ένα εφέ φωτοστέφανου γύρω από τα μάτια σου. Η Davy συνιστά να επιλέξεις μια σκιά ματιών που είναι περίπου τόσο βαθιά όσο ο τόνος του δέρματός σου, είτε ματ είτε λαμπερή και να «ανακατέψεις αυτό το χρώμα πέρα από την πτυχή σου και κάτω από τη γραμμή των βλεφαρίδων σου». Ολοκλήρωσε με μια πιο σκούρα σκιά και βάλε τη στη γραμμή των βλεφαρίδων σου. «Δεν πρόκειται για λεπτές ακριβείς γραμμές», μας υπενθυμίζει.

Για τα φρύδια, μια καθαρή φόρμουλα gel θα είναι η καλύτερη επιλογή σου — το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βουρτσίσεις τις τρίχες και να τις τοποθετήσεις στη θέση τους. Ολοκλήρωσε τα μάτια με πολλή μάσκαρα.

Φυσικά χείλη και μάγουλα
Θυμήσου ότι ο στόχος είναι να μην υπάρχουν σκληρές γραμμές ή πολύ έντονο χρώμα. Για ρουζ, περίστρεψε ένα μεγάλο αφράτο πινέλο σε μια διακριτική κοραλί ή nude ροζ απόχρωση και ταμπόναρε στα ζυγωματικά σου, ξεκινώντας από τη γραμμή των μαλλιών και τελειώνοντας στα μήλα. Αυτή η τεχνική θα εξακολουθεί να έχει αποτέλεσμα ανύψωσης αλλά χωρίς την ανάγκη για παραδοσιακό περίγραμμα. Επαγγελματική συμβουλή: Χρησιμοποίησε ό,τι περισσεύει στο πινέλο του ρουζ και πέρασε απαλά πάνω από τα καπάκια για να δημιουργήσεις συνοχή. Εφάρμοσε ένα liner για τα χείλη που είναι στην ίδια απόχρωση με τα χείλη σου.