4 κοινά λάθη που κάνουν το δέρμα σου να φαίνεται ακόμα πιο ξηρό, σύμφωνα με τους επαγγελματίες του μακιγιάζ

15.11.2022
4 κοινά λάθη που κάνουν το δέρμα σου να φαίνεται ακόμα πιο ξηρό, σύμφωνα με τους επαγγελματίες του μακιγιάζ
Οι συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσεις για να αποτρέψεις το μακιγιάζ σου να τραβήξει την προσοχή (ή ακόμα και να επιδεινώσει) το ξεφλουδισμένο, αφυδατωμένο δέρμα
Το να κάνεις μακιγιάζ σε ξηρό, ξεφλουδισμένο δέρμα δεν είναι εύκολο. Και ενώ μπορεί να στραφείς σε προϊόντα όπως το foundation και το concealer για να βελτιώσουν την όψη της επιδερμίδας σου, αν δεν τα εφαρμόσεις σωστά, μπορεί πραγματικά να κάνεις αυτή την ξηρότητα πιο εμφανή. Ο makeup artist Neil Scibelli μοιράζεται τα λάθη μακιγιάζ που δεν πρέπει να κάνεις σε ξηρό δέρμα.
«Μπορεί να είναι δύσκολο να εφαρμόσεις μακιγιάζ σε ξηρό δέρμα όταν δεν υπάρχει αρκετή ενυδάτωση», λέει ο Scibelli. «Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να βλέπεις την υφή του μακιγιάζ πάνω από το δέρμα αντί να αναμιγνύεται άψογα. Νομίζω ότι είναι επίσης σημαντικό να προτιμάς φόρμουλες που συμπληρώνουν το ξηρό δέρμα, διαφορετικά τα αποτελέσματα ξήρανσης μπορούν να τονίσουν τους πόρους και να καθίσουν σε λεπτές γραμμές στο δέρμα».

Για να αποτρέψεις το μακιγιάζ σου να τραβήξει την προσοχή (ή ακόμα και να επιδεινώσει) το ξεφλουδισμένο, αφυδατωμένο δέρμα, παρακάτω θα μάθεις τα τέσσερα λάθη που πρέπει να αποφύγεις όταν εφαρμόζεις μακιγιάζ σε ξηρό δέρμα.
1. Δεν προετοιμάζεις το δέρμα
«Είναι σημαντικό να μην παραλείπεις ένα πλήρες πρόγραμμα περιποίησης του δέρματος πριν εφαρμόσετε το foundation ή ακόμα και το primer», λέει ο Scibelli. «Αν το δέρμα σου είναι ξηρό, πρέπει να το προετοιμάσεις με πολλή ενυδάτωση. Το υαλουρονικό οξύ είναι ένας ενυδατικός παράγοντας ταχείας δράσης που κλειδώνει την υγρασία στο δέρμα πολύ γρήγορα , έτσι μου αρέσει να προετοιμάζω το δέρμα πριν από το μακιγιάζ με ένα προϊόν που περιέχει λίγο από αυτό».
2. Δεν έχεις νυχτερινή ρουτίνα περιποίησης δέρματος
Δεν είναι μόνο τα προϊόντα που εφαρμόζεις αμέσως πριν το μακιγιάζ που έχουν σημασία - ολόκληρη η ρουτίνα σου κάνει τη διαφορά. «Εκτός από την προετοιμασία για την περιποίηση του δέρματος, ένα άλλο λάθος είναι να ξεχάσουμε να επενδύσουμε σε ένα πρόγραμμα περιποίησης δέρματος τη νύχτα», λέει ο Scibelli. «Προχωρώντας στους χειμερινούς μήνες, θέλουμε πραγματικά να βεβαιωθούμε ότι εφαρμόζουμε ένα στρώμα υγρασίας το βράδυ για να λειτουργήσει ως φράγμα ενάντια στο κρύο κλίμα και επίσης ενάντια στη θερμότητα του ατμού που μπορεί να στεγνώσει το δέρμα μας».
3. Χρησιμοποιείς προϊόντα σε μορφή σκόνης
Αν και τα προϊόντα πούδρας μπορούν να είναι εξαιρετικά στο να κάνουν ματ το δέρμα σου κατά τις πιο ζεστές εποχές, πιθανότατα δεν ενυδατώνουν αρκετά στους πιο κρύους και ξηρούς μήνες. «Είναι επίσης σημαντικό να αλλάζεις τις πούδρες με προϊόντα κρέμας όταν το δέρμα σου είναι ξηρό», λέει ο Scibelli. «Για παράδειγμα, ένα ρουζ κρέμας με ενυδατικά συστατικά θα δένει στο δέρμα πιο εύκολα και θα δώσει μια πιο λαμπερή όψη στο δέρμα».
4. Παραλείπεις την απολέπιση
Η απολέπιση διώχνει τα νεκρά, θαμπά κύτταρα του δέρματος, δημιουργώντας έναν λείο καμβά για να εφαρμόσεις το μακιγιάζ σου. Είναι σημαντικό να κάνεις τακτική απολέπιση ακόμα και όταν το δέρμα σου είναι ξηρό, έτσι ώστε τα προϊόντα περιποίησης να μπορούν να διεισδύσουν βαθύτερα στο δέρμα. Ένα απαλό απολεπιστικό, κάτι ακόμη και με γαλακτικό οξύ, είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να αφαιρέσεις το ανώτερο στρώμα του νεκρού δέρματος.