Πώς να καθαρίσεις τα πινέλα μακιγιάζ με τον σωστό τρόπο

13.05.2022
Πώς να καθαρίσεις τα πινέλα μακιγιάζ με τον σωστό τρόπο
Τα πινέλα μακιγιάζ χρειάζονται σωστή περιπόηση - Θα πρέπει να τα πλένεις πιο συχνά από όσο νομίζεις!

Τα πινέλα σου είναι η ραχοκοκαλιά του kit ομορφιάς σου. Εξάλλου, υπάρχουν πινέλα που πρέπει να ευχαριστήσεις για την άψογη εφαρμογή του foundation που σε κάνει να μοιάζεις λαμπερή κάθε μέρα. Για να διατηρηθούν όμως αυτά τα «ιερά» εργαλεία καθαρά, σκέψου το καθάρισμα τους ως ουσιαστικό μέρος της ρουτίνας ομορφιάς σου. «Η συσσώρευση βρωμιάς και ελαίων στα πινέλα του μακιγιάζ σου μπορεί να προκαλέσει εξάρσεις ακμής και πιθανώς εξανθήματα που ονομάζονται δερματίτιδα», προειδοποιεί η Cristina Monaco, Πιστοποιημένη Βοηθός Ιατρού του Schweiger Dermatology Group στη Νέα Υόρκη.

Πώς να αποκτήσεις τα τέλεια κόκκινα χείλη

Η Monaco και η makeup artist Ashleigh B. Ciucci μοιράζεται τις καλύτερες συμβουλές και κόλπα για την αφαίρεση υπολειμμάτων μακιγιάζ, βρωμιάς και λιπαρότητας από τα πινέλα σου.

Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζεις τα πινέλα του μακιγιάζ σου;
Το περίσσευμα μακιγιάζ, η βρωμιά και η λιπαρότητα εξαφανίζονται μετά από ένα καλό καθάρισμα. Εάν βάφεσαι τακτικά, η Monaco προτείνει τον καθαρισμό με πινέλο μετά από κάθε χρήση.

Για τα πινέλα προσώπου όπως του foundation, του concealer ή της πούδρα, θα πρέπει να τα καθαρίζεις μία φορά την εβδομάδα", λέει η Ciucci.

Πότε πρέπει να πλένεις τα πινέλα του μακιγιάζ σου;
"Υπάρχει ο καθαρισμός των πινέλων και το πλύσιμο των πινέλων", εξηγεί η Cuicci. Ο καθαρισμός πρέπει να γίνεται εβδομαδιαία, και το πλύσιμο μία φορά το μήνα με απαλό σαπούνι ή σαμπουάν.
Ποια είναι η διαδικασία βήμα προς βήμα για το πώς να καθαρίσεις τα πινέλα του μακιγιάζ σου;

  • Ρίξε λίγο απαλό σαμπουάν σε ένα ποτήρι/κούπα και γέμισε το με ζεστό νερό.
  • Περίστρεψε τα πινέλα σου στο νερό και κάνε απαλό μασάζ με τις τρίχες για να αφαιρέσεις τη βρωμιά.
  • Ξέπλυνε με καθαρό νερό και στύψε προσεκτικά.
  • Τοποθέτησε τα επίπεδα για να στεγνώσουν.
  • Πίεσε απαλά τα πινέλα σε μια χαρτοπετσέτα για να απορροφήσει το υγρό, παίρνοντας μαζί του τη βρωμιά. Αν θέλεις ακόμη πιο λεπτομερή καθαρισμό, αντικατάστησε τη χαρτοπετσέτα με ένα γάντι σιλικόνης.

Πότε πρέπει να αντικαταστήσεις τα πινέλα του μακιγιάζ σου;
Μόλις παρατηρήσεις ότι τα πινέλα δεν καθαρίζονται τόσο καλά όσο παλιά, ίσως είναι καιρός να τα αντικαταστήσεις
. Είναι επίσης σημαντικό να ελέγξεις για τυχόν καταστροφές. «Εφόσον τα πινέλα σου δεν μαδάνε, δεν μυρίζουν ή δεν είναι έντονα αποχρωματισμένα, μπορούν να διαρκέσουν μια ζωή», εξηγεί η Ciucci.

Εάν θέλεις να χρησιμοποιήσεις χαρτοπετσέτες για να καθαρίσεις και να στεγνώσεις τα πινέλα σου, φρόντισε να επιλέξεις αυτές που δεν είναι επιρρεπείς στο χνούδι, ώστε να μην κάνουν τα πινέλα σου να φαίνονται σκονισμένα. Και τέλος, μην καθαρίζεις υπερβολικά τα πινέλα σου! Μερικές φορές τα υπερβολικά καθαρά πινέλα δεν μαζεύουν το προϊόν.