6 ιδέες για μεταλλική σκιά ματιών: Για να τραβήξεις πάνω σου όλα τα βλέμματα

14.01.2022
6 ιδέες για μεταλλική σκιά ματιών: Για να τραβήξεις πάνω σου όλα τα βλέμματα
Eίναι τόσα πολλά τα trends ομορφιάς που αφορούν στα μάτια μας τον τελευταίο καιρό. Για παράδειγμα το υγρό eyeliner ή η νέον ροζ βαφή. Θες άλλο ένα; Η μεταλλική σκιά ματιών που θα σε κάνει να τραβήξεις όλα τα βλέμματα. Το μόνο που χρειάζεται είναι μερικά περάσματα από τα έντονα χρώματα για να πας το μακιγιάζ των ματιών σου στο επόμενο επίπεδο. Μια ομάδα make up artists έδωσε στο Bustle συμβουλές για το πώς θα πετύχεις τις πιο εντυπωσιακές μεταλλικές σκιές ματιών. Δες παρακάτω μερικές εντυπωσιακές ιδέες για το μεταλλικό μακιγιάζ που θα θες να δοκιμάσεις το συντομότερο δυνατό.

Aντίθεση στα χρώματα

Η Joy Adenuga λέει ότι της αρέσει να αντλεί έμπνευση για το μακιγιάζ των ματιών, από φωτεινές παλέτες. Αυτή η εμφάνιση διαθέτει μια υπέροχη αντίθεση μεταξύ του χρυσού και του πράσινου βλεφάρου και της royal μπλε απόχρωσης κατά μήκος της κάτω γραμμής.

Μονοχρωματικό

Η makeup artist Maya Lewis προτείνει μια μονόχρωμη άποψη για τα μεταλλικά βλέφαρα, την οποία μπορείς να κάνεις με όποιο ζωηρό χρώμα θέλεις. Η συμβουλή της είναι να χρησιμοποιείς τα δάχτυλά σου όταν δουλεύεις με πλούσιες αποχρώσεις. «Αυτές οι χρωστικές τείνουν να χάνονται στα πινέλα μακιγιάζ, οπότε μουτζουρώνοντας με τα δάχτυλα τις χρωστικές στα βλέφαρα, μπορεί να έχεις καλύτερη εφαρμογή και παράλληλα λειτουργούν καλύτερα με τα φυσικά έλαια του δέρματός σου», εξηγεί η Lewis.

Γυαλιστερό (Glossy)

Η μεταλλική σκιά μπορεί επίσης να είναι γυαλιστερή και είναι ένα φινίρισμα του οποίου η Hayley Kassel είναι μεγάλη θαυμάστρια . «Ένα υγρό βλέμμα στα μάτια είναι τόσο πολυχρηστικό», λέει στο Bustle. «Μπορεί να προσθέσει μια πιο ελαφριά αίσθηση σε μια εμφάνιση χωρίς μακιγιάζ ή να προσθέσει εύκολα σε μια ήδη βαριά εμφάνιση, μια εντελώς διαφορετική αίσθηση».

Μπρονζέ

Για μια δροσερή εμφάνιση σε ένα κλασικό στυλ, πρόσθεσε μπρονζέ, χάλκινο ή χρυσό για να προσθέσεις λάμψη σε καφέ ή γήινους τόνους. «Όταν αυτό το μεταλλικό φινίρισμα τραβάει το φως, είναι τόσο εντυπωσιακό», λέει η Kassel.

Smokey

Μπορεί να τρελάνεις κόσμο με ένα smokey eye σε μεταλλικές αποχρώσεις. «Για να γίνει smoky, ξεκινώ πάντα με μια μαύρη ή σκούρα καφέ κρεμ σκιά ματιών ή μολύβι ματιών για βάση», λέει η Adenuga.

Γραφικό & Έντονο

Η make up arist Cori Burnett εμπνεύστηκε από τη δεκαετία του '80 για αυτό το μεταλλικό glam. «Ήθελα πραγματικά να δημιουργήσω μια μοντέρνα, πιο κομψή εκδοχή των δυνατών σκιών ματιών και των έντονων ρουζ της δεκαετίας του ’80 – σκεφτείτε την Annie Lennox αλλά με μια πιο σοφιστικέ πινελιά», λέει.