Lip overline: Πώς να κάνεις μια τέλεα γραμμή στα χείλη σου με φυσικό τρόπο

22.11.2021
Lip overline: Πώς να κάνεις μια τέλεα γραμμή στα χείλη σου με φυσικό τρόπο
Η τεχνική της οπτικής μεγέθυνσης των χειλιών δεν είναι κάτι καινούργιο. Επαγγελματίες make-up artists έχουν χρησιμοποιήσει lip liner για να βελτιώσουν το σχήμα και το γέμισμα των χειλιών για δεκαετίες. Πλέον οι celebrities, από την Kendall Jenner έως την Jennifer Lopez, συνηθίζουν να χρησιμοποιούν το lip overline με ρεαλιστικό τρόπο.

Ωστόσο, το μολύβι χειλιών μπορεί εύκολα να δώσει ένα ψεύτικο look. Ο θρυλικός make-up artist Bobbi Brown, λέει: «Οποιαδήποτε προσπάθεια να χρησιμοποιήσεις χρώμα και μολύβι για να σχεδιάσεις ολοκαίνουργια χείλη δεν θα είναι πετυχημένη». Αλλά δεν χρειάζεται να αποφύγεις όλη την τεχνική.

«Μπορείς να χρησιμοποιήσεις lip colour και lip pencil για να προσαρμόσεις και να βελτιώσεις το σχήμα των χειλιών — αλλά φρόντισε να ακολουθείς το φυσικό σχήμα των χειλιών σου», συμβουλεύει ο Brown. Ακολούθα το γνωστό μότο «less is more».

Η make-up artist Vesta Boateng, ιδρύτρια της Vesta London Beauty, συμφωνεί ότι «το κλειδί είναι να μην κάνεις υπερβολικά πράγματα». Λοιπόν, πού θα πρέπει να τραβήξεις τη γραμμή στα χείλη σου;

Πώς να κάνεις το περίγραμμα στα χείλη σου:

«Χρησιμοποίησε μια απόχρωση ελαφρώς πιο σκούρα από τον φυσικό τόνο των χειλιών σου ακριβώς έξω από τη γραμμή των χειλιών, για να δημιουργήσεις το πλαίσιο και να το διαμορφώσεις», εξηγεί η Boateng.

Και μην σταματήσεις εκεί: «Δύο διαφορετικές αποχρώσεις θα δημιουργήσουν μια πιο φυσική, πιο γεμάτη εμφάνιση», αποκαλύπτει. «Χρησιμοποίησε μια πιο ανοιχτή απόχρωση - που ταιριάζει με τον τόνο των χειλιών σου - πιο μέσα στο χείλος». Αυτό δημιουργεί μια επιπλέον διάσταση, δίνει μια ψευδαίσθηση θα λέγαμε.

Τέλος, γέμισε τα χείλη με μια απόχρωση κραγιόν ή lip gloss που ταιριάζει με το πιο ανοιχτόχρωμο liner. Μια γυαλιστερή υφή θα αντανακλά στο φως για ένα περαιτέρω τρισδιάστατο αποτέλεσμα, σε αντίθεση με τις ματ φόρμουλες που μπορούν να κάνουν τα χείλη σου να φαίνονται επίπεδα.

Για πιο φυσικό αποτέλεσμα στη γραμμή των χειλιών σου, προτίμησε προϊόντα σε ουδέτερες αποχρώσεις. Αλλά αν θέλεις να το δοκιμάσεις με φωτεινές ή σκούρες αποχρώσεις, η Boateng λέει να συνεχίσεις να εφαρμόζεις την κλασική τεχνική δηλαδή του πιο σκούρου ακριβώς έξω από τη γραμμή των χειλιών και πιο ανοιχτού στο εσωτερικό, «με σκοπό να δημιουργήσεις ένα ombre αποτέλεσμα».