Ο οδηγός μακιγιάζ για γυναίκες άνω των 50 ετών

02.11.2021
Ο οδηγός μακιγιάζ για γυναίκες άνω των 50 ετών
Μια επαγγελματίας makeup artist εξηγεί βήμα-βήμα πώς να δημιουργήσεις το τέλειο αποτέλεσμα

Τις τελευταίες 5 δεκαετίες, η θρυλική makeup artist Sandy Linter έχει συνεργαστεί με πολλά από τα μεγάλα ονόματα στον κόσμο της μόδας και της ομορφιάς.

Παρακάτω, θα βρεις τις συμβουλές της Linter για το μακιγιάζ γυναικών άνω των 50:

Δημιούργησε μια λαμπερή βάση
Η ακολουθία μιας ειδικής ρουτίνας περιποίησης του δέρματος - καθαρισμός, ενυδάτωση και απολέπιση - είναι μια βασική στρατηγική για την επίτευξη μιας υγιούς επιδερμίδας, ειδικά με την πάροδο του χρόνου. Πριν κάνεις το μακιγιάζ, άπλωσε την ενυδατική σου σε καθαρό δέρμα. Όταν απορροφηθεί, μπορείς να εφαρμόσεις ένα primer γρήγορης απορρόφησης.

Συμβουλές ευτυχίας για γυναίκες 50+ -Και όχι μόνο δηλαδή!

Κάλυψε με προσοχή
"Δεν μπορείς να κρύψεις τις ρυτίδες, οπότε μην το προσπαθήσεις, γιατί απλώς θα τραβήξεις περισσότερη προσοχή σε αυτές", λέει η Linter. Για να εξομαλύνεις τον τόνο του δέρματος, προτείνει να χρησιμοποιήσεις ένα υγρό σφουγγάρι για να εφαρμόσεις ένα ενυδατικό foundation. Στη συνέχεια, χρησιμοποίησε ένα ελαφρύ κρεμώδες concealer που αναμειγνύεται εύκολα στις πιο κόκκινες ή υπερχρωματισμένες περιοχές. Για τα μάτια, επικεντρώσου στο κάτω μέρος των ματιών και στις εσωτερικές γωνίες για να αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά τους μαύρους κύκλους.

Ζέστανε το δέρμα
Όταν επιλέγεις μια απόχρωση foundation ή concealer, μπορεί να έχεις την τάση να αναζητάς την ίδια ακριβώς απόχρωση με το δέρμα σου, αλλά η Linter προτείνει μια ή δύο πιο ζεστές αποχρώσεις. "Αν είναι πολύ ταιριαστή η απόχρωση, μπορεί να σε γεράσει", λέει. "Μετά το πρόσωπο, πάρε ένα πινέλο βάσης και ανακάτεψε πολύ ελαφρά γύρω από το λαιμό, ώστε να μην είναι εμφανές". Μετά, σειρά έχει το bronzer — και όχι μόνο για τα μάγουλα. "Το χρησιμοποιώ σε όλες άνω των 50 γιατί ζεσταίνει το δέρμα με φυσικό τρόπο", εξηγεί, προσθέτοντας ότι το εφαρμόζει κάτω από τα ζυγωματικό, κάτω από τις πλευρές της μύτης, στο μέτωπο και κάτω από τη γραμμή του σαγονιού.

Σμίλεψε και ανύψωσε διακριτικά
Το χαμόγελο ενώ εφαρμόζεις το ρουζ έχει αναφερθεί εδώ και καιρό ως μια καθολική, δοκιμασμένη και αληθινή τεχνική, αλλά δεν είναι τόσο αποτελεσματική όσο μεγαλώνεις, λέει η Linter. "Αντί για τα μήλα των μάγουλων, μου αρέσει να απλώνω ρουζ στην κορυφή των ζυγωματικών και μετά να ανακατεύω προς τα μέσα. Όσο για τις αποχρώσεις, προτιμώ τις απαλές ροζ αποχρώσεις".

Τέλεια μαλλιά στα 50+; 6 μυστικά για να δείχνεις 10 χρόνια νεότερη (τουλάχιστον)!

Παίξε με τα μάτια
"Θέλεις να κάνεις τα μάτια να φαίνονται όσο πιο μεγάλα γίνεται γιατί είναι πιο νεανικό", εξηγεί η Linter. Ξεκίνα δουλεύοντας τις βλεφαρίδες με ένα ψαλιδάκι ξεκινώντας ακριβώς από τη ρίζα και στη συνέχεια εφάρμοσε μια μάσκαρα η οποία δεν συσσωρεύεται". Όσο για το eyeliner, η Linter καταρρίπτει έναν μακροχρόνιο μύθο. "Παλιά, έλεγαν ότι χρησιμοποιείς μόνο καφέ, αλλά είναι ψέμα ότι οι γυναίκες άνω των 50 δεν μπορούν να χρησιμοποιούν μαύρο", επιμένει. "Πρέπει να δημιουργήσεις μια αντίθεση μεταξύ του χρώματος των ματιών και της γραμμής. Το καφέ μπορεί να σε κάνει να φαίνεσαι κουρασμένη αν δεν είναι το σωστό καφέ". Ενώ η μάσκαρα και το eyeliner είναι βασικά βήματα, η σκιά ματιών είναι περισσότερο ένα αξεσουάρ που αναδεικνύει το προσωπικό σου στυλ. "Μην βάλεις απλώς μια σκιά στο κέντρο του βλέφαρου σου. Χρησιμοποιώντας ένα μικρό πινέλο ματιών, ξεκίνησε από την εξωτερική γωνία των ματιών και δούλεψε προς τα μέσα, ώστε το χρώμα σταδιακά να γίνει πιο ανοιχτό".

Ισορρόπησε τα χείλη
"Καθώς μεγαλώνεις, τα χείλη μπορεί να γίνουν ασύμμετρα", λέει η Linter. Μπορείς να εξισορροπήσεις το στόμα χρησιμοποιώντας ένα μολύβι χειλιών σε μια απόχρωση για τα χείλη σου, αλλά με τη σωστή φόρμουλα. Για να δημιουργήσεις συμμετρία, η Linter συνιστά να κάνεις τέσσερις ξεχωριστές πινελιές, ξεκινώντας πάντα από κάθε μία από τις τέσσερις εξωτερικές γωνίες και τραβώντας προς το κέντρο των κάτω χειλιών. "Με αυτόν τον τρόπο τα χείλη θα είναι πιο ισορροπημένα". Εφάρμοσε το κραγιόν με τον ίδιο τρόπο και, στη συνέχεια, χρησιμοποίησε ένα πινέλο για τα χείλη για να εξομαλύνεις ελαφρώς τις άκρες για πιο απαλή εμφάνιση.

Τελευταία τροποποίηση στις 06.06.2023 - 11:52