Μήπως εφαρμόζεις μάσκαρα με το λάθος τρόπο;

16.10.2020
Μήπως εφαρμόζεις μάσκαρα με το λάθος τρόπο;
Επαγγελματίες στο χώρο του μακιγιάζ μοιράζονται τις συμβουλές τους για μήκους, όγκο και καμπύλη στις βλεφαρίδες

Η μάσκαρα είναι ένα από τα καλλυντικά που μπορούμε έυκολα να εφαρμόσουμε χωρίς να χρειάζεται κάποιο άλλο είδος μακιγιάζ στο πρόσωπο μας. "Ανοίγει" το βλέμμα μας και μας βοηθά να φαινόμαστε πιο ξύπνιες. Φαίνεται αρκετά απλό να καταφέρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, αλλά είσαι σίγουρη ότι παίρνεις το μέγιστο που μπορεί να σου προσφέρει η αγαπημένη σου φόρμουλα;

Δυο επαγγελματίες makeup artists, η Mollie Gloss και η Katie Jane Hughes μοιράζονται όσα πρέπει να ξέρουμε για το αν εφαρμόζουμε σωστά τη μάσκαρα μας.

Δες και αυτό: Πώς να κάνεις τα μάτια σου να φαίνονται μεγαλύτερα χρησιμοποιώντας μόνο ένα προϊόν

Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν δεκάδες τρόποι να εφαρμόσεις τη μάσκαρα, αλλά δεν δημιουργούν όλες οι τεχνικές το ίδιο αποτέλεσμα. Συγκεκριμένα, οι Gloss και Hughes προτιμούν μια πιο "κουνιστή" προσέγγιση. "Είναι όλα στις ενέργειες του καρπού", λέει η Hughes. "Χρησιμοποιήστε τον καρπό σας για να αλλάξετε την κατεύθυνση του πού πηγαίνει η άκρη της βούρτσας στις βλεφαρίδες σας." Δεν χρειάζεται να κρατάς το ραβδί απόλυτα οριζόντιο στη γραμμή των βλεφαρίδων σου - μπορείς να το στριφογυρίσεις, μετακινώντας το άκρο του προς τα πάνω και προς τα κάτω, για να διασφαλίσεις ότι το προϊόν εφαρμόζεται μέχρι τις ρίζες.

Τι γίνεται όμως σε ό,τι αφορά τον αριθμό των στρώσεων; Η Gloss πιστεύει ότι εξαρτάται περισσότερο από την προσωπική σου προτίμηση. "Προσωπικά εγώ κάνω τουλάχιστον δύο στρώσεις ή περισσότερες. Προσπαθώ να τις χτενίσω όσο περισσότερο μπορώ ανάμεσα στις στρώσεις, ώστε να μην φαίνονται πολύ ατημέλητες".

Αυτό το είδες; Πώς να κάνεις lifting με τη δύναμη του μακιγιάζ

Για να καταφέρεις την πολυπόθητη καμπύλη, η Gloss αποκαλύπτει ότι πολλοί makeup artists χρησιμοποιούν θερμότητα για να ανυψώσουν τις βλεφαρίδες. "Θέρμανε λίγο το ψαλίδι των βλεφαρίδων με ένα σεσουάρ μαλλιών. Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό να το κάνεις με προσοχή - βεβαιώσου ότι θα δώσεις στο ψαλίδι χρόνο να δροσιστεί πριν το ακουμπήσεις στις βλεφαρίδες σου. Δοκίμασε να το ακουμπήσεις στον καρπό σου για να βεβαιωθείς ότι δεν είναι πολύ ζεστό".

Για να βοηθήσεις το αποτέλεσμα να διαρκέσει ακόμη περισσότερο, η Gloss προτείνει να χρησιμοποιήσεις ένα primer.