Τηλεοπτικά κυκλώματα καταβροχθίζουν σταρ;

09.12.2010
Με εντυπωσίασε η εξομολόγηση του Μεγακλή Βιντιάδη στο περασμένο τεύχος του ΛΟΙΠΟΝ.

Με εντυπωσίασε η εξομολόγηση του Μεγακλή Βιντιάδη στο περασμένο τεύχος του ΛΟΙΠΟΝ. Στέκομαι ιδιαίτερα στο σημείο της συνέντευξής του που αποκαλύπτει ότι η Ελεονώρα Μελέτη ίσως υπήρξε θύμα κάποιων τηλεοπτικών κυκλωμάτων, τα οποία δεν ήθελαν να πετύχει στον ΑΝΤ1.

Ναι, υπάρχουν αυτά τα κυκλώματα. Όχι μόνο στο κανάλι του Αμαρουσίου, αλλά παντού. Και στη δημόσια ΕΡΤ και στο... Blue Sky.

Θα καταθέσω εδώ μια προσωπική εμπειρία, όπου εμπλέκεται η Ρούλα Κορομηλά και η Ελένη Μενεγάκη, χωρίς ?είναι βέβαιο? να γνωρίζουν οι ίδιες την ίντριγκα. Η Ρούλα μόλις έχει σπάσει το συμβόλαιό της με τον ΑΝΤ1 και εγκαταλείπει τον «Πρωινό καφέ», που την ανέδειξε. Είναι η τηλεοπτική σεζόν 1995-96. Ο ΑΝΤ1 δεν έχει «ανακαλύψει» ακόμη την Ελένη Μενεγάκη. Το όνομά της συζητιέται μεν και το ξανθό μουτράκι της ξεχωρίζει στα σίριαλ του καναλιού δίπλα στον Κώστα Καρρά. Αλλά καμία κουβέντα για «Πρωινό καφέ». Σε ένα χρόνο οι απόψεις των υπευθύνων του καναλιού έχουν αλλάξει άρδην. Και η Ελένη χρίζεται «βασίλισσα της πρωινής ζώνης», με απόλυτη στήριξη από τα ψηλά έως τα χαμηλά στελέχη του καναλιού. Το οποίο κανάλι ήταν τότε σταθερά πρώτο και στο πρόγραμμα και στις ειδήσεις.

Τι έγινε όμως τη σεζόν που μεσολάβησε μεταξύ Κορομηλά και Μενεγάκη; Ένα 18χρονο κορίτσι με καλές σπουδές, κοινωνική άνεση και συμπαθητική τηλεοπτική εικόνα παίρνει από το πουθενά το χρίσμα της παρουσιάστριας του «Πρωινού καφέ». Ήταν η Πόπη Χατζηδημητρίου, ένα σπάνιο μυαλό για τηλεπερσόνα, που κάνει σήμερα καριέρα στο ραδιόφωνο και στη διαφήμιση.

Η αλήθεια είναι ότι η αναγνωρισιμότητά της ήταν μηδαμινή, ενώ απέναντί της, στο Mega, είχε τον... οδοστρωτήρα Ανδρέα Μικρούτσικο.

Ο Ανδρέας είχε 45% και η Πόπη 24%. Κλήθηκα τότε «να σώσω ό,τι σωζόταν». Η σεζόν ήταν στη μέση της. Δεν χρειάστηκαν περισσότερες από 40 μέρες για να γίνει το «θαύμα»: Πόπη 43%, Ανδρέας 23%. Δεν ήταν επιτυχία δική μου. Ήταν θέμα ομάδας. Εγώ άλλαξα κάποια πρόσωπα και έστησα νέες στήλες. Ανάμεσά τους και μια ενημερωτική, για το πορτοφόλι της νοικοκυράς, με την Ελένη Κωσταρέλλου, μια γλυκιά κοπέλα της «Ελευθεροτυπίας» που έκανε οικονομικό ρεπορτάζ.

Η Πόπη έκοψε πρώτη το νήμα της πρωινής ζώνης και ήταν σίγουρη ότι θα σερβίριζε, με το σπαθί της αυτή τη φορά, τον πρωινό καφέ και την επόμενη σεζόν. Όμως, τα κυκλώματα άλλα μαγείρευαν.

«Κρυφό δοκιμαστικό» και έδωσαν το «πράσινο φως» στην Ελένη Μενεγάκη. Δεν διαμαρτύρομαι για την επιλογή της «ωραίας Ελένης». Διαμαρτύρομαι για το πρόωρο και άδικο τηλεοπτικό «αντίο» στην Πόπη Χατζηδημητρίου.

Κι έχω δίκιο!...