Ντέσσυ Κουβελογιάννη: Εγώ κουτσομπόλα; Μα ποτέ!

04.12.2006
Υστερα από ένα μικρό διάλειμμα που επέβαλαν η αλλαγή επαγγελματικής στέγης αλλά και η μητρότητα η Ντέσσυ Κουβελογιάννη επιστρέφει στη μεσημεριανή ζώνη. Από τη συχνότητα του ΑΝΤ1 και από το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου φιλοδοξεί να κάνει πιο αυθεντικά τα μεσημέρια του Σαββατοκύριακου, αφού ο τίτλος της εκπομπής της είναι «Be original».

Η ίδια μας δίνει το στίγμα της εκπομπής επηρεασμένη από τον τίτλο της. «Η μετάφραση της λέξης original δεν είναι μόνο αυθεντικό. Είναι αυτό που είναι πρώτο και οτιδήποτε μπορεί να έχει ως πρώτο συνθετικό αυτή τη λέξη».

Ποια θα είναι η δομή της εκπομπής;

«Ό,τι έχει να κάνει με lifestyle, με αποκλειστικές συνεντεύξεις με πρόσωπα της σόουμπιζ, με θέματα και αφιερώματα σε ανθρώπους που τους αγαπάμε, τους τιμούμε. Θα έχουμε πολύ χιούμορ, γιατί θα είναι μαζί μας ο Πάνος Χατζηκουτσέλης. Επίσης, θα είναι εναλλάξ η Νανά Καραγιάννη με την Έλενα Πολυκάρπου, ένα δίδυμο φοβερό, με το δικό τους στυλ και χιούμορ, αλλά και ο Βασίλης Γρηγορόπουλος, καλός μου φίλος και συνεργάτης. Δεν θα έχω πολύ κόσμο, όπως βλέπεις σε πολλά πάνελ που προσπαθούν όλοι να μιλήσουν και στο τέλος φεύγουν όλοι δυσαρεστημένοι, γιατί ο χρόνος που τους αναλογεί είναι ελάχιστος. Τα καλύτερα έρχονται και θα το καταλάβεις όταν τη δεις. Γιατί το αυθεντικό είναι πάντα το καλύτερο! (Γέλια.) Και δεν σου κρύβω ότι στα δύσκολα είμαι καλύτερη, όχι στα εύκολα».

Θα είναι περισσότερο lifestyle ή κουτσομπολίστικη εκπομπή;

«Εγώ δεν έκανα ποτέ κουτσομπολιό. Δεν μπορώ να χαρακτηριστώ ότι έκανα ποτέ μου το κίτρινο κουτσομπολιό. Άρα δεν θεωρώ ότι είναι κουτσομπολίστικη. Βέβαια, θα έχει και άλλα πράγματα που θα τα δείτε στην πορεία».

Πάντως, βάσει του τίτλου θα υπάρχουν πολλά «original» θέματα.

«Και θέματα που δεν τα περιμένει ο τηλεθεατής. Ακόμη και στα σκηνικά θα διαφέρουμε, στις μουσικές επιλογές, στους καλεσμένους, σε όλα».

Δεν θα γίνεται δηλαδή ένα αναμάσημα του Τύπου και των περιοδικών;

«Όχι, θα έχουμε πρωτογενή θέματα. Η εκπομπή είναι original από τη θεματολογία, τις ιδέες, τον τρόπο χειρισμού των θεμάτων Δεν θα περιμένουμε να διαβάσουμε την κυριακάτικη εφημερίδα και να την αναμεταδώσουμε, εκτός αν είναι κάποιο θέμα σημαντικό, για το οποίο ο συνάδελφος που το έχει γράψει φαντάζομαι ότι θα χαρεί να ακούσει το όνομά του στον αέρα».

Θα καταφέρεις να αποφύγεις τη συνηθισμένη κατάσταση όπου όλοι μιλούν για όλους και έχουν άποψη για τα πάντα;

«Το μεγαλύτερο άγχος μού το δημιουργεί αυτό που είπες. Το να υπάρχουν δηλαδή άνθρωποι που θέλουν οπωσδήποτε να ακουστεί η φωνή τους και μιλάνε χωρίς να λένε τίποτα. Αυτό είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να μου συμβεί όταν είμαι στον αέρα».

Ενώ όμως όλοι κουτσομπολεύουμε, γιατί το κατακρίνουμε;

«Γι αυτό ρώτα εκείνους που το κατακρίνουν. Εγώ δεν το έχω κατακρίνει ποτέ. Από το πρωί ένα είδος κουτσομπολιού θα δεις στην τηλεόραση. Χαρακτηρίστηκαν κίτρινες οι μεσημεριανές εκπομπές δεν θα κρίνω δικαίως ή αδίκως, αλλά από εκεί και πέρα ό,τι γίνεται στη ζώνη αυτή το θεωρούν όλοι κίτρινο. Ε, δεν είναι πάντα κίτρινο».

Έχει γραφτεί ότι μετά την αλλαγή της Τατιάνας όλες οι εκπομπές έγιναν λιγότερο σκληροπυρηνικές.

«Δεν βλέπω καμία αλλαγή σ' αυτό. Δηλαδή τι άλλαξε από το Κους-κους και τη Χριστίνα Λαμπίρη; Έχουν το ίδιο στυλ με πέρυσι».

Εκτός όμως από τα επαγγελματικά, η μεγάλη σου αδυναμία είναι...

«Φυσικά η κόρη μου! Η Αντριάννα-Μικαέλα είναι 13 μηνών και είναι σκέτη τρέλα. Σου μιλάω ειλικρινά, ζω το απόλυτο όνειρο με την κόρη μου».