Δεν είναι ριάλιτι, είναι σόου

27.11.2006
Πάθος, πρωτοτυπία, τεχνική. Σιγουριά για τον εαυτό τους, πειθαρχία και ικανότητα να χορέψουν τα πάντα. Αυτά τα στοιχεία πρέπει να έχουν όσοι θέλουν να κερδίσουν μια θέση στο πιο διάσημο χορευτικό σόου στον κόσμο. Το «So you think you can dance» έρχεται και στη χώρα μας και θα ξεκινήσει να προβάλλεται από τη νέα χρονιά στο Μεγάλο κανάλι.

Η κριτική επιτροπή
Τρεις άνθρωποι με περγαμηνές έχουν αναλάβει το ρόλο των κριτών. Ο χορογράφος και ιδιοκτήτης σχολής χορού Πάνος Μεταξόπουλος, η ηθοποιός και χορεύτρια Εβελίνα Παπούλια και ο χορογράφος, καλλιτεχνικός διευθυντής της ομάδας «Χορευτές» Μιχάλης Ναλμπάντης. Και οι τρεις τόνισαν ομόφωνα πως πρόκειται για σόου και όχι για ριάλιτι, γιατί «δεν μας ενδιαφέρουν οι διαπροσωπικές σχέσεις των παιδιών, οι φιλίες ή οι κόντρες τους, παρά μόνο η πρόοδός τους στο χορό. Αν ήταν ένα ριάλιτι, κανείς μας δεν θα έπαιρνε μέρος». Για το λόγο αυτό, οι διαγωνιζόμενοι δεν θα είναι έγκλειστοι σε κάποια «Ακαδημία». Αντίθετα, ο καθένας θα μένει σπίτι του, όσοι έρχονται από το εξωτερικό ή άλλες πόλεις της Ελλάδας θα φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο και οι τηλεθεατές θα παρακολουθούν μόνο στα εβδομαδιαία live την πρόοδό τους επί σκηνής ή τις πρόβες τους στη σχολή χορού. Επίσης 15 γνωστοί χορογράφοι θα αναλάβουν τη διδασκαλία των παιδιών.

Η διαδικασία
Οι οντισιόν ήδη έχουν ξεκινήσει από την Αθήνα, τη Νέα Υόρκη, τη Θεσσαλονίκη και απομένουν η Μελβούρνη και η Κύπρος. Η κριτική επιτροπή αναζητά τους καλύτερους Έλληνες χορευτές. Από τους 100 επικρατέστερους μόνο 20 (10 αγόρια και 10 κορίτσια) θα πάρουν το διαβατήριο για την τελική φάση.

Το εβδομαδιαίο σόου θα φιλοξενείται στο Ολυμπιακό Στάδιο της Πάλης, οι χορευτές θα διαγωνίζονται ανά ζευγάρια σε διάφορα είδη χορού. Το «So you think you can dance» προσφέρει στο νικητή 3 χρόνια σπουδών σε μία από τις μεγαλύτερες ακαδημίες χορού της Μ. Βρετανίας με την εκπαιδευτική υποστήριξη της BCE, επιλέγοντας μεταξύ των Trinity Laban, The Place και Surrey University, με όλα τα έξοδα διαμονής πληρωμένα και επιπλέον 100.000 ευρώ.

Χορεύοντας με την Καγιά
Στην παρουσίαση των οντισιόν όταν ξεκινήσει η προβολή του προγράμματος θα δούμε το γνωστό μοντέλο και ηθοποιό Βίκυ Καγιά. Λατρεύει το χορό, γι αυτό δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της. Όσο για τον παρουσιαστή του ζωντανού σόου, ακόμη αναζητείται.