Η Μάγισσα: Το τέλος της Πολυξένης και το τουφέκι της Θεοφανώς

26.02.2024
Η Μάγισσα: Το τέλος της Πολυξένης και το τουφέκι της Θεοφανώς
Μας παραπλάνησαν τα spoilers αλλά ήρθε η ώρα να μπουν όλα στη θέση τους.

Ο χρόνος για την Πολυξένη μετρά αντίστροφα καθώς όλα τα στοιχεία είναι εναντίον της. Η ίδια βασανίζεται άγρια από τον Βρώτσο αλλά δεν έχει παραδεχτεί τίποτα.

Σε μία προσπάθεια να την κάνει να μιλήσει (η πρόφαση που χρησιμοποίησε η Δαμιανή για να τη συναντήσει) η αρχόντισσα κατεβαίνει στα μπουντρούμια για να βρει την πιο έμπιστή της.

1_160.png

Η σκηνή ανάμεσα στις δυο γυναίκες είναι πολύ έντονη συναισθηματικά, με την Πολυξένη να διαβαβαιώνει την κυρά της ότι δεν θα την προδώσει ακόμη και αν αυτό σημαίνει (που το ξέρει καλά) ότι θα το πληρώσει με τη ζωή της.

{https://www.youtube.com/watch?v=4of93zi6dbE&t=4s&ab_channel=ANT1TV}

Στο μεταξύ, ο Μάρκος πιστεύει πως πίσω απ’ όλα κρύβεται ο Τζανής, ενώ η Μεταξία βάζει ξανά στο κάδρο των ενόχων τη Δαμιανή.

8_22.png

Όσο για τη Θεοφανώ; Εντάξει, δεν πέθανε, προφανώς, όπως είχαμε φοβηθεί στο προηγούμενο επεισόδιο. Συνεχίζει να περιφέρεται στη Μονεμβασιά με τον άνθρωπο της Κυπριανής στο κατόπι της και τελικά γεννάει πρόωρα (στο επεισόδιο της Τρίτης θα το δούμε αυτό) και όχι, το παιδί της δεν είναι κορίτσι, όπως είχαμε ακούσει από spoilers αλλά... τουφέκι.

Ο Μάρκος που ψάχνει όλο τον κόσμο για να τη βρει, την εντοπίζει (μαζί με τον Αντρέι φυσικά) και την παίρνει μαζί του στον πύργο, όπου καμαρώνει σε όλους για τον γιο.

89_14.png

Στα επόμενα επεισόδια θα δούμε πως χωρίζει οριστικά με τη Μεταξία η οποία επιστρέφει στο πατρικό της όπου την περιμένει μια τεράστια έκπληξη.

Στον πύργο των Γερακάρηδων βρίσκεται ήδη ο Τζανής που προσπαθεί να πείσει τον Σπήλιο να συμμαχήσουν εναντίον των Λασκαραίων. Το θέμα είναι αν εκείνος δεχτεί αυτό το παράτολμο σχέδιο.

8_23.png

Πάντως, αυτό που κρατάμε από το σημερινό επεισόδιο είναι η στιγμή που ο Τζανής λέει «μητέρα» και απευθύνεται στη Γερακίνα.

{https://www.youtube.com/watch?v=zwxQKAfT6e8&ab_channel=ANT1TV}

Τελευταία τροποποίηση στις 26.02.2024 - 16:02