Πανθέοι: Η εμβληματική σειρά του 1977 επιστρέφει στην τηλεόραση - Το all Star καστ και η Κάτια Δανδουλάκη

07.07.2023
Η Κάτια Δανδουλάκη σήμερα και το 1977 με τον Χρήστο Καλογερόπουλο (Κίτσος Γαλάτης) που τη συνεπήρε ως Μάρμω Πανθέου το 1977. Τον ρόλο αυτό φέτος αναλαμβάνει ο Μιχάλης Σαράντης πλάι στη Μελία Κράιλινγκ.
Η Κάτια Δανδουλάκη σήμερα και το 1977 με τον Χρήστο Καλογερόπουλο (Κίτσος Γαλάτης) που τη συνεπήρε ως Μάρμω Πανθέου το 1977. Τον ρόλο αυτό φέτος αναλαμβάνει ο Μιχάλης Σαράντης πλάι στη Μελία Κράιλινγκ.
Με΄γαλο το στοίχημα για τον ΣΚΑΪ που για την επόμενη τηλεοπτική σεζόν επαναφέρει τους Πανθέους, 46 χρόνια μετά την πρώτη προβολή τους. Και το κάνει με ένα εντυπωσιακό, πραγματικά, καστ!

Με τα σίριαλ της φετινής σεζόν να ρίχνουν αυλαία, ένα ένα, τα κανάλια άρχισαν να παρουσιάζουν σιγά σιγά τα σχέδιά τους για την επόμενη τηλεοπτική χρονιά. Σήμερα, για παράδειγμα είχαμε την πρώτη παρουσιάση του trailer για την πολυαναμενόμενη σειρά του ΑΝΤ1 με τίτλο Μάγισσα (και εντυπωσιαστήκαμε, ομολογούμε), το Mega έχει ήδη μιλήσει για το Ναυάγιο που ετοιμάζει και ο ΣΚΑΪ έχει "ποντάρει όλα του τα λεφτά" σε μια απρόσμενη αναβίωση.

Σε παραγωγή Καραγιάννη έρχονται την επόμενη σεζόν, λοιπόν, οι Πανθέοι. Για τους μεγαλύτερους αυτό, σίγουρα θα προσφέρει μεγάλη συγκίνηση, καθώς, επί της ουσίας τα δύο χρόνια κατά τα οποία προβλήθηκε (1977 - 1979) υπήρξε μία από τις πιο αγαπημένες σειρές της ελληνικής τηλεόρασης.

Η Κάτια Δανδουλάκη ήταν τότε η Μάρμω, σύζυγος του Ανδρέα Πανθέου, τον οποίο ενσάρκωνε ο Άγγελος Αντωνόπουλος [φωτό κάτω].

Ο Ερευνητής της Βέροιας: ΟΙ ΠΑΝΘΕΟΙ: ΠΑΛΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΕΙΡΑ

Φέτος, λοιπόν, οι Πανθέοι επιστρέφουν στη μικρή οθόνη και μαζί τους και η Κάτια Δανδουλάκη, η οποία, αυτή τη φορά θα "φορέσει" τον ρόλο της Χρυστοστόμης Πανθέου, ρόλο που πριν από σχεδόν 50 χρόνια κρατούσε η Αλέκα Παΐζη.

Η μεγάλη ηθοποιός μίλησε για την επιστροφή αυτή στην κάμερα του Πρωινού μας.

{https://www.youtube.com/watch?v=NbNczgjk9iE&ab_channel=SKAI.gr}

Όσο για τον ρόλο της Μάρμως; Αυτόν αναλαμβάνει η Μελία Κράιλινγκ, κόρη της δημοσιογράφου Μελίνας Αδαμοπούλου, η οποία θα σταθεί στο πλευρό του Αιμίλιου Χειλάκη που αναλάμβάνει το ρόλο του Ανδρέα Πανθέου.

{https://www.youtube.com/watch?v=xwfauSHubCI&ab_channel=SKAI.gr}

Η ιστορία βασίζεται στο θρυλικό μυθιστόρημα του βραβευμένου συγγραφέα και ακαδημαϊκού Τάσου Αθανασιάδη και εξιστορεί τις περιπέτειες των «Πανθέων» που ξεκινά το 1939…

Ενώ στην Ευρώπη τα σύννεφα του μεγάλου πολέμου βαραίνουν απειλητικά, στην Αθήνα τα ετερόκλητα μέλη της μεγάλης οικογένειας των Πανθέων, παιδιά, νύφες και εγγόνια, συγκεντρώνονται στο αρχοντικό τους στην Κηφισιά, στο προσκέφαλο του ετοιμοθάνατου πατριάρχη της οικογένειας, Βλάση Πανθέου. Ο θάνατος του γηραιού Βλάση, σφραγίζεται από ένα γεγονός που θα σοκάρει τα παιδιά του. Λίγο πριν αφήσει την τελευταία του πνοή, θα απαρνηθεί με αποτροπιασμό την εκλιπούσα σύζυγό του και μητέρα τους, τη Νένα. Τι σημαίνει αυτό; Ποιο μυστικό παίρνει μαζί του ο Βλάσης Πανθέος;..

Ταυτόχρονα, η απρόσμενη εμφάνιση της Μάρμως, της νεαρής συζύγου του γιου του Βλάση, Ανδρέα, θα ταράξει τις ισορροπίες και θα ξυπνήσει ένα απαγορευμένο πάθος, με το νεότερο μέλος της οικογένειας, τον Κίτσο, έναν μποέμ ταλαντούχο ζωγράφο...

Ο καιρός περνάει… Οι Πανθέοι ερωτεύονται, ζουν παράνομα πάθη και κάποιοι μέσα στο ρευστό κλίμα της εποχής, εκμεταλλεύονται τη συγκυρία και στήνουν με εκβιασμούς και απάτες, σχέδια γρήγορου πλουτισμού. Ταυτόχρονα, ένα επικίνδυνο δίκτυο κατασκόπων απλώνει τα πλοκάμια του, εκμεταλλευόμενο τις αδυναμίες και τα πάθη των ηρώων.

Η Ιστορία όμως τρέχει με πιο γρήγορα βήματα από τους ήρωες…

Σε λίγο η Ελλάδα θα μπει στον πόλεμο, που θα δοκιμάσει τις αντοχές, την αξιοπρέπεια και τη συνείδηση των ανθρώπων. Μια περίοδος, που όλοι θα πρέπει να επιβιώουν στα δύσκολα. Μια μάχη, σε μια εποχή που θα αναδείξει ήρωες, δειλούς και τυχοδιώκτες…

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βλέπουμε τους: Κάτια Δανδουλάκη (Χρυσοστόμη Πανθέου), Αιμίλιος Χειλάκης (Ανδρέας Πανθέος), Μελία Κράιλινγκ (Μάρμω Πανθέου), Μιχάλης Σαράντης (Κίτσος Γαλάτης), Νίκος Χατζόπουλος (Ισίδωρος Πανθέος), Θανάσης Κουρλαμπάς (Φάνης Πανθέος), Μαρία Καλλιμάνη (Δέσποινα Γαλάτη), Πηνελόπη Πιτσούλη (Ιλαρία), Κόρα Καρβούνη (Νίνα Αυγουστάκη), Σπύρος Σταμούλης (Στάθης Μονογιός), Μιχάλης Συριόπουλος (Γιάννης Μαρμάρης), Έλενα Τοπαλίδου (Δασκάλα), Αθηνά Μαξίμου (Μερόπη Μονογιού), Κώστας Φιλλίπογλου (Ιορδάνης Βαλλίδης), Παντελής Δεντάκης (Λουκάς Αυγουστάκης), Σμαράγδα Αδαμοπούλου (Ματούλα Γκανά), Χριστίνα Αλεξανιάν (Βέτα Πανθέου), Ελένη Καρακάση (Σεβαστή), Αλέξανδρος Μούκανος (Χρυσίνας), Ιζαμπέλλα Μπαλτσαβιά (Πέλλα Γκανά), Βίκυ Διαμαντοπούλου (Θάλεια Μονογιού), Κωνσταντίνος Γαβαλάς (Τέλης Βαλέριος), Κώστας Κονταράτος (Παναγής), Εύα Σιμάτου (Σοφία Στρατηγού), Αρετή Τίλη (Αλέκα Βαλλίδη), Ιφιγένεια Καραμήτρου (Λιάνα Πανθέου), Γιάννης Κατσιμίχας (Θωμάς Πανθέος), Θανάσης Ισιδώρου (Στέφανος Χρυσίνας), Κωνσταντίνος Ελματζίογλου (Ηλίας Γαζής), Γιάννης Ίτσιος (Δημήτρης), Βάλλια Παπαδάκη (Ουρανία)

Στο ρόλο του Βλάση Πανθέου, ο Γιώργος Κωνσταντίνου

Το σενάριο υπογράφουν οι Γιάννα Κανελλοπούλου και ο Άγγελος Χασάπογλου με σύμβουλο τον Σπηλιόπουλος Χ.Β. ενώ τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο Σπύρος Μιχαλόπουλος.

Το καστε έκανε ήδη την πρώτη ανα΄γνωση και έχουμε τις πρώτες δηλώσεις.

{https://www.youtube.com/watch?v=yfruJILqpNQ&ab_channel=SKAI.gr}

Τελευταία τροποποίηση στις 14.09.2023 - 14:18