Famagusta: Τα γυρίσματα της σειράς που φέρνει ξανά στην τηλεόραση την Κοραλία Καράντη ξεκίνησαν - Οι πρώτες εικόνες

22.06.2023
Η Κοραλία Καράντη και ο Γιάννης Μπέζος είναι το πρωταγωνιστικό ζευγάρι της νέας σειράς
Η Κοραλία Καράντη και ο Γιάννης Μπέζος είναι το πρωταγωνιστικό ζευγάρι της νέας σειράς
Το επιτυχημένο δίδυμο της Γης της Ελιάς, Ανδρέας Γεωργίου και Βάνα Δημητρίου, "χτυπά" ξανά και πάλι στο Mega. Τα γυρίσματα της νέας δραματικής σειράς που συνυπογράφουν ξεκίνησαν στην Κύπρο και έχουμε τις πρώτες φωτογραφίες.

Γιάννης Μπέζος, Κοραλία Καράντη, Χρήστος Λούλης, Γρηγόρης Βαλτινός, είναι μόνο μερικά από τα ονόματα που θα δούμε στο εντυπωσιακό καστ που έχουν συγκεντρώσει οι άνθρωποι της φιλόδοξης παραγωγής που αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις αρχές του 2024 με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την εισβολή στην Κύπρο το 1974.

Τα πρώτα γυρίσματα της δραματικής σειράς, η οποία είναι εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα, έγιναν στην Λευκωσία όπου βρίσκεται το σπίτι και η φάρμα της τηλεοπτικής οικογένειας γύρω από την οποία θα ξετυλιχτεί μια ιστορία ολόκληρης ζωής. Τα υπόλοιπα θα γίνουν σε Λονδίνο και Αθήνα.

Μέσα από 24 επεισόδια, η σειρά Famagusta θα καταγράψει από την αρχή τα τραγικά γεγονότα από το ξημέρωμα που η ζωή των πρωταγωνιστών, σχεδόν παιδιά τότε, άλλαξε για πάντα. Το σενάριο υπογράφει η Βάνα Δημητρίου. Στην έρευνα αληθινών ιστοριών των αγνοουμένων ο Δημήτρης Τοκαρής και σύμβουλος δραματουργικής εξέλιξης, ο Κώστας Καπώνης.

Έχει περάσει μισός αιώνας από την ημέρα που η παραλία της κοσμοπολίτικης πόλης έπαψε να δέχεται λαμπερούς επισκέπτες μετά την εισβολή του Αττίλα. Με αφορμή τα γεγονότα αυτά, η δραματική σειρά Famagusta έρχεται να διηγηθεί μια ιστορία αγάπης, με φόντο την ταραγμένη εποχή που οδήγησε στο σκοτεινό 1974.

Τι είναι όμως η Famagusta; Πρόκειται για τη φράγκικη ονομασία για την Αμμόχωστο, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας της Κύπρου και στην ουσία για παραφθορά της ελληνικής ονομασίας Αμμόχωστος (χωμένη στην άμμο) που απαντάται από τον 4ο μ.Χ. αιώνα.

famagusta1.jpg

Ο Ανδρέας Γεωργίου καθοδηγεί σκηνοθετικά τον Γιάννη Μπέζο και την Κοραλία Καράντη, η οποία επιστρέφει στη μικρή οθόνη ύστερα από πολλά χρόνια απουσίας.

Η ιστορία της σειράς με λίγα λόγια

Ένα ζευγάρι νέων ανθρώπων (εκείνη 17 και εκείνος 19 ετών) χάνει την ημέρα της εισβολής το τριών μηνών μωρό του. Οι ίδιοι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τον τόπο τους, χάνοντας παράλληλα και κάθε ελπίδα να βρεθεί το μωρό τους. Ένα βρέφος κατάφερε μέσα στο εφιαλτικό σκηνικό του πολέμου να επιβιώσει και σήμερα είναι ένας πενηντάχρονος άντρας που τον παρακολουθούμε να ζει τη δική του ζωή στο Λονδίνο, παράλληλα με εκείνη της οικογένειας του, στην Κύπρο, που αγνοεί την τύχη του. Η επιστροφή του αγνοούμενου γιου στην πατρίδα του, με αφορμή ένα ντοκιμαντέρ για λογαριασμό μια διεθνούς πλατφόρμας, αναμένεται να αποδειχθεί μοιραία τόσο για τη ζωή του, όσο όμως και για τις ζωές όλων των ηρώων της σειράς Famagusta.

famagusta2.jpg

Θα "κάψουν" καρδιές οι Γρηγόρης Γεωργίου, Στέφανος Μιχαήλ και Βαγγέλης Κακουριώτης

famagusta3.jpg

Στέφανος Μιχαήλ και Δάφνη Κιουιρτσόγλου

famagusta4.jpg

Κοραλία Καράντη: Η μεγάλη επιστροφή!


Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Μπέζος, Κοραλία Καράντη, Χρήστος Λούλης, Αντρέας Γεωργίου, Νεοκλής Νεοκλέους, Βασιλική Τρουφάκου, Στέφανος Μιχαήλ, Αστέρω Κυπριανού, Δάφνη Κιουρκτσόγλου, Βαγγέλης Κακουριώτης, Χριστίνα Παπαδοπούλου, Δημήτρης Αντωνίου, Γρηγόρης Γεωργίου, Λουκία Μουσουλιώτη, Τζώρτζια Κουβαράκη, Ανδρέας Χρυσάνθου. Και τα μικρά παιδιά: Άγγελος Γεωργίου και Αντρέας Χριστοδούλου.

Ως Αρχιεπίσκοπο Μακάριο θα δούμε τον Γρηγόρη Βαλτινό και στον ρόλο του Παππού τον Γιώργο Ζένιο, ενώ το καστ ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί. Αναμένουμε.

Τελευταία τροποποίηση στις 22.06.2023 - 18:41