Σμύρνη μου αγαπημένη: Η πρώτη ελληνική ταινία που θα δούμε στο Netflix

28.04.2023
Σμύρνη μου αγαπημένη: Η πρώτη ελληνική ταινία που θα δούμε στο Netflix
Λεωνίδας Κακούρης και Μιμή Ντενίση
Μετά το Maestro, φαίνεται ότι έχουμε και δεύτερη ελληνική δουλειά που παίρνει το εισιτήριο για τη δημοφιλή συνδρομητική πλατφόρμα. Είναι ζήτημα χρόνου!

Και ενώ το Maestro του Χριστόφορου Παπακαλιάτη έγραψε ιστορία ως η πρώτη ελληνική σειρά (και η πρώτη δουλειά γενικότερα) που βλέπουμε στο Netflix ακούμε ότι στα βήματά του ακολουθεί και η ταινία "Σμύρνη μου αγαπημένη".

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής "Πάμε Δανάη" και του Αλέξη Μίχα, οι διαπραγματεύσεις της εταιρείας παραγωγής της εν λόγω ταινίας είχαν ξεκινήσει εδώ και καιρό και τώρα πια η συμφωνία έκλεισε. Μένει μόνο η επίσημη ανακοίνωση που έρχεται πολύ σύντομα. Το ρεπορτάζ θέλει την ταινία νε προβάλλεται επίσης στους κινηματογράφους σε Ρωσία και Κίνα.

Μεγα΄λη επιτυχία για την υπερπαραγωγή αυτή και για τον ελληνικό κινηματογράφο γενικότερα.

Λάκης Λαζόπουλος: Τα απίστευτα σχόλια που έκανε για Μιμή Ντενίση και Νίκο Κοκλώνη και η απάντηση του δεύτερου

Λίγα λόγια για την ταινία

Η ταινία "Σμύρνη μου αγαπημένη" είναι βασισμένη στο ομώνυμο θεατρικό έργο της Μιμής Ντενίση και αφορά στην καταστροφή της Σμύρνης το 1922. Η ιστορία ακολουθεί τη ζωή μιας ελληνίδας, μέλους της υψηλής κοινωνίας και την περιπέτεια της ίδιας και της οικογένειάς της.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Γρηγόρης Καραντινάκης και το σενάριο η Μιμή Ντενίση, η οποία πρωταγωνιστεί κιόλας. Μαζί της μία πλειάδα σπουδαίων ηθοποιών μεταξύ των οποίων οι Λεωνίδας Κακούρης, Μπουράκ Χακί, Κρατερός Κατσούλης, Κατερίνα Γερονικολού, Γιάννης Βογιατζής, Ταμίλα Κουλίεβα, Αναστασία Παντούση, Χρήστος Στέργιογλου.

Τα γυρίσματα της ταινίας πραγματοποιήθηκαν σε Λέσβο, Χίο, Αθήνα, Πειραιά και Φάληρο ενώ ο προϋπολογισμός της ξεπέρασε τα 4 εκατ. ευρώ, γεγονός που την καθιστά την ακριβότερη παραγωγή του ελληνικού κινηματογράφου. Οι κριτικές είναι αποθεωτικές σε όλους τους τομείς και αναμένουμε την επιβεβαιώση για το νέο ταξίδι της σε όλο τον κόσμο.

Ιδού το trailer

{https://www.youtube.com/watch?v=JpYy_SYDAhE&ab_channel=VILLAGE}

Τελευταία τροποποίηση στις 28.04.2023 - 15:06