Harry & Meghan: Το νέο teaser για το ντοκιμαντέρ τους στο Netflix και μια απορία για το "στημένο" της υπόθεσης

05.12.2022
Harry & Meghan: Το νέο teaser για το ντοκιμαντέρ τους στο Netflix και μια απορία για το "στημένο" της υπόθεσης
Το πολυαναμενόμενο ντοκιμαντέρ μέσα από το οποίο οι Sussexes θα πουν -ακόμη μια φορά- την ιστορία τους εκ των έσω έχει πια και ημερομηνίες προβολής. Το Netflix έδωσε και νέο υλικό στη δημοσιότητα και παρακολουθώντας τις άψογα σκηνοθετημένες προσωπικές στιγμές τους, η απορία έρχεται εύλογα: "Μα καλά, κατέγραφαν επαγγελματικά όλη τη ζωή τους μέχρι τώρα;". Έλα ντε...

Στις 8 Δεκεμβρίου θα προβληθεί το πρώτο μέρος του ντοκιμαντέρ του Netflix "Harry & Meghan" και στις 15 Δεκεμβρίου το δεύτερο. Η είδηση έφτασε μόλις πριν από λίγο, μαζί με ένα νέο trailer για τη δουλειά που αναμένεται να βάλει φωτιά στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, λίγους μήνες πριν από τη στέψη του βασιλιά Καρόλου.

Πρόκειται για μια σειρά 6 επεισοδίων μέσα από τα οποία ο δούκας και η δούκισσα του Sussex θα έχουν την ευκαρία να παρουσιάσουν την ιστορία τους όπως μόνο εκείνοι τη γνωρίζουν.

"Ουδείς γνωρίζει τι συμβαίνει πίσω από κλειστές πόρτες", ακούσαμε τον Harry να λέει στο πρώτο teaser που δόθηκε στη δημοσιότητα την περασμένη εβδομάδα. "Ουδείς γνωρίζει την αλήθεια", τον ακούμε σε αυτό το δεύτερο βίντεο, όπου προσθέτει με νόημα: "Εμείς γνωρίζουμε την αλήθεια".

Τώρα, βέβαια, πολύ εύκολα θα μπορούσε να του απαντήσει κάποιος του γαλαζοαίματου: "Ποια αλήθεια, βρε Harry; Δεν την έχετε πει ήδη την αλήθεια σας; Ξανά και ξανά;" Έλα μου ντε!

Ιδού λοιπόν η απορία, χονδρικά, και για να καταλαβαίνουμε τι ακριβώς λέμε, ιδού μια ματιά στο trailer όπου θα δώσουμε ιδιαίτερη σημασία στις "αυθόρμητες" σκηνές που καταγράφει "όλως τυχαίως" ο κινηματογραφικός φακός σε όλη τη διάρκεια της ιδιωτικής τους ζωής -όπως φαίνεται ξεκάθαρα.

"Δεν θα κάνουμε reality shows", είπε η δούκισσα του Sussex μιλώντας πρόσφατα στον Andy Cohen, όμως αυτό που μόλις είδαμε, μας "φέρνει" πολύ σε reality, Meghan μου -σόρι κιόλας!

Από τις σκηνές που είδαμε φαίνεται ότι ο Harry και η Meghan κάθονται σε έναν καναπέ στο σπίτι τους στο Montecito και μιλούν στην κάμερα ενώ εμβόλιμα προβάλλονται σκηνές από την ιδιωτική τους ζωή μέσα στα χρόνια -σκηνές χαλαρές, χαρούμενες, στενάχωρες, αλλά και αγχωτικές.

"Στην αρχή όλα ήταν τέλεια", τους ακούμε να λένε, τονίζοντας ότι όλοι λάτρεψαν τη Meghan -που ένιωθε σχεδόν σαν ροκ σταρ- μέχρι που όλα αυτά, ξαφνικά... άλλαξαν!

"Υπάρχει ιεραρχία στη μοναρχία", ακούμε τον Harry να λέει, προφανώς θέλοντας να εξηγήσει μια κάποια αλλαγή συμπεριφοράς που μάλλον τους δημιούργησε προβλήματα. Άκου τώρα κάτι πράγματα! "Υπάρχει ιεραρχία στη μοναρχία", ποιος θα το φανταζόταν! Μα αλήθεια τώρα! Είναι σα να ακούς τη φράση "Πέθανε και ο Elvis Presley" που χρησιμοποιείται ευρύτατα για τρολάρισμα. Δηλαδή τι θέλει να πει ο έρμος ο Harry, εκτός του ότι ανακαλυψε την Αμερική -και δεν ντράπηκε να το αναφέρει. Προφανώς υπάρχει ιεραρχία στη μοναρχία και αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ο ίδιος και η σύζυγός του είχαν από την αρχή τη δυνατότητα να κάνουν -πραγματικά- ό,τι ήθελαν.

Έκτος στη σειρά διαδοχής για τον βρετανικό θρόνο όσο ζούσε η γιαγιά του, βασίλισσα Ελισάβετ, πέμπτος τώρα που ανέβηκε στον θρόνο ο πατέρας του, ο Harry δεν είχε ποτέ, στην ουσία, το βάρος που κουβαλούσε ο William, ο οποίος θα γίνει βασιλιάς μια μέρα, εξ ου και έχαιρε ανέκαθεν μιας ανοχής διαφορετικής.

Meghan και Harry: Μήπως γι' αυτό τον λόγο τα κάνουν όλα... their way;

Και για να μην παρεξηγηθώ, θα προσυπογράψω με πάθος την αλήθεια της ρήσης "Ουδείς γνωρίζει τι γίνεται πίσω από κλειστές πόρτες" και δεν θα αμφισβητήσω σε καμία περίπτωση τις δυσκολίες που είχε ο μικρός πρίγκιπας μεγαλώνοντας σε ένα τόσο σκληρό περιβάλλον έχοντας χάσει τη μητέρα του -και μάλιστα με τόσο βάναυσο τρόπο- σε μια τόσο τρυφερή ηλικία. Θα πω, όμως ένα "έτερον εκάτερον" και θα συνεχίσω παρακάτω!

Επιστρέφοντας στο ντοκιμαντέρ που περιμένουμε με τόση αγωνία οι royal fans και έχοντας δει τα δύο teasers-trailers που δόθηκαν στη δημοσιότητα θα θυμηθώ τι είπε η Meghan στην ιστορική εκείνη συνέντευξη στην Oprah Winfrey όπου εκείνη και ο σύζυγός της είχαν μοιραστεί κομμάτια της δικής τους ιστορίας.

Ήταν Μάρτιος του 2021 τότε και οι Sussexes είχαν υποστηρίξει ότι δεν θα ξαναμιλούσαν γι΄αυτά τα πράγματα που τους είχαν πληγώσει τόσο πολύ ενώ η Meghan ανυπομονούσε για εκείνο το νέο κεφάλαιο της ζωής τους όπου θα ζούσαν πιο ιδιωτικά επιτέλους. Είχε κουραστεί από τη διαρκή έκθεση και ήθελε να ζήσει πίσω από τις κλειστές, ασφαλείς πόρτες του σπιτιού της. Δικαίωμα!

Από τότε μέχρι τώρα όμως, ενάμιση χρόνο μετά, μας φαίνεται πως ο Harry και η Μeghan "δεν έβαλαν γλώσσα μέσα" και σε κάθε ευκαιρία μοιράζονται νέα ή και τα ίδια κομμάτια της ιστορίας τους, της δικής τους αλήθειας. Όσο για τις κλειστές, ασφαλείς πόρτες της οικίας της; Η Meghan απολάμβανε, φυσικά, το ιδιωτικό του βίου που είχε στερηθεί έχουσα ενεργό ρόλο στο παλάτι, όμως, φαίνεται ότι τις κάμερες τις είχε βάλει μέσα στο σπίτι της και αυτό είναι εμφανές από τα κόμμάτια που είδαμε στο trailer.

Meghan και Harry: Το Παλάτι απάντησε (αν και δυο μέρες αργότερα) στη συνέντευξη που προκάλεσε σεισμό

Ακόμη και κατά τη διάρκεια της δεύτερης εγκυμοσύνης της, περίοδο που όντως, είχε κάνει ελάχιστες δημόσιες εμφανίσεις, φάνηκε ότι υπήρξε κάποιος μέσα στο σπίτι τους που κατέγραφε κομμάτια από τις αντιδράσεις και τη ζωή τους γενικότερα, ώστε, τελικά, αυτά να χρησιμοποιηθούν όταν ερχόταν η ώρα τους; Και να που ήρθε!

Άρα, μήπως η διαφορά μεταξύ αγάπης και μίσους απέναντι στη δημοσιότητα και την κλειδαρότρυπα, εντέλει, έγκειται στο πόσο ελέγχει κανείς τα κομμάτια που προβάλλονται για τη δική του ζωή; Μήπως αρκεί μια αλλαγή "σκηνοθέτη" για να αλλάξει και το πρόσημο που βάζει κανείς στο κατά πόσο ασχολούνται οι άλλοι με τη ζωή του; Ε ναι. Κάπως έτσι, φαίνεται ότι πορεύονται οι Sussexes, με τον Harry να έχει σαφώς, επηρεαστεί από την αγαπημένη του συγχέοντας τις έννοιες "royalty" και "celebrity", γύρω από μία άγνωστη. Τη λέξη "loyalty"!

Και πάλι... "Δικαίωμα". Τα ρέστα ποιος θα ζητήσει στο τέλος είναι το θέμα μόνο!

Ζωή Κίττα