Ράδιο Αρβύλα: Ο ΑΝΤ1 έσβησε τις εκπομπές και το όνομα του Στάθη Παναγιωτόπουλου από παντού

14.12.2021
Ράδιο Αρβύλα: Ο ΑΝΤ1 έσβησε τις εκπομπές και το όνομα του Στάθη Παναγιωτόπουλου από παντού
Ραγδαίες, φαίνεται ότι θα είναι οι εξελίξεις στον τηλεοπτικό σταθμό του Αμαρουσίου.

Στον απόηχο του σάλου που προέκυψε μετά την αποκάλυψη της εμπλοκής του Στάθη Παναγιωτόπουλου σε σκάνδαλο «revenge porn» (που, βέβαια, μπορεί να μην ήταν και τόσο revenge τελικά!) και ενώ ακόμη η τηλεοπτική μοίρα των εκπομπών «Ράδιο Αρβύλα» και «Βινύλιο» που παρουσίαζαν ο Αντώνης Κανάκης με την παρέα του δεν είναι σαφής, ο ΑΝΤ1 έχει δείξει τις προθέσεις του.

Αρχικά, να θυμίσουμε ότι αμέσως μετά την αποκάλυψη του όλου θέματος και την ανακοίνωση της απομάκρυνσης του Παναγιωτόπουλου, δια στόματος Κανάκη, είχαμε επίσημη ανακοίνωση του σταθμού, στο ίδιο μήκος κύματος, αν και δεν έλειψε η αρνητική κριτική που υπογράμμιζε ότι δεν θα έπρεπε ο ΑΝΤ1 να επικροτεί ή όχι την απόφαση του Κανάκη, αλλά το αντίθετο! Έστω... Ιδού η ανακοίνωση:

Ο ΑΝΤ1 διαχρονικά καταδίκαζε και πάντοτε θα καταδικάζει απερίφραστα, κακοποιητικές συμπεριφορές, πράξεις και πρακτικές που προσβάλλουν την αξιοπρέπεια του ανθρώπου και την ιδιωτικότητα. Ο σταθμός επικροτεί τα γρήγορα αντανακλαστικά και την αποφασιστικότητα που επέδειξε ο Αντώνης Κανάκης, λαμβάνοντας την απόφαση να απομακρύνει τον Στάθη Παναγιωτόπουλο από το δυναμικό των εκπομπών του «Ράδιο Αρβύλα» και «VINΥΛΙΟ», η οποία είναι απόλυτα εναρμονισμένη με τις διαχρονικές αρχές και αξίες του σταθμού.

Εξαφανίστηκαν οι εκπομπές αλλά και ο Παναγιωτόπουλος

Εν μέσω θερμότατων αντιδράσεων, όμως, αν κάνει κανείς μια "βόλτα" στο site του σταθμού θα δει τα πράγματα κάπως διαφορετικά. Οι εκπομπές των «Ράδιο Αρβύλα» έχουν εξαφανιστεί τελείως, όπως και η ομαδική φωτογραφία του φόντου, στη θέση της οποίας έμεινε μόνη της η... αρβύλα!

Επιπλέον, ενδιαφέρον παρουσιάζει η αφαίρεση του ονόματος του Στάθη Παναγιωτόπουλου από τα κείμενα ταυτότητας της εκπομπής.

Το χρονικό της ιστορίας

Η όλη ιστορία ξεκίνησε από δημοσίευση του ακτιβιστή Ηλία Γκιώνη στο Instagram που αναπαράχθηκαν στο Twitter και από εκεί και πέρα "πήραν φωτιά". Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, ο Στάθης Παναγιωτόπουλος και η κοπέλα γνωρίστηκαν στην Αλόνησσο, όπου ο παρουσιαστής διατηρεί εξοχική κατοικία. Αφού χώρισαν, ο δημοσιογράφος προχώρησε στη δημοσίευση τριών βίντεο και 300 φωτογραφιών της, χωρίς την έγκρισή της, σε διάφορες ιστοσελίδες πορνογραφικού περιεχομένου.

Όταν το αντιλήφθηκε, η κοπέλα του ζήτησε πολλές φορές να κατεβάσει το υλικό. Εκείνος δεν το έκανε και εκείνη κατέθεσε μήνυση εναντίον του. Ο Παναγιωτόπουλος προσπάθησε να την προσεγγίσει ξανά, ζητώντας της όχι μόνο να τον συγχωρέσει, αλλά και να τον παντρευτεί. Λίγες ημέρες μετά και αφού εκείνη δέχτηκε να τα βρουν εξωδικαστικά, ανέτρεψε την πρότασή του και της είπε πως σκοπεύει να παντρευτεί μία άλλη γυναίκα, κόβοντας κατ' αυτόν τον τρόπο κάθε επικοινωνία μαζί της.

Σε δεύτερο χρόνο, αξίζει να σημειωθεί πως αντιπαραβάλοντας τις ημερομηνίες Uploading ενός βίντεο με τη ζωή της, η πρώην σύντροφος του Παναγιωτόπουλου αντιλήφθηκε ότι αυτό συνέβη ενώ οι δυο τους βρισκόταν σε σχέση, γεγονός που δεν κατατάσει την κίνηση στην κατηγορία του «revenge porn», χωρίς βέβαια να μειώνει στο παραμικρό το σοβαρό της κατάστασης.

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Και δεύτερη καταγγελία κατά του πρώην -πια- μέλους των «Ράδιο Αρβύλα»

Η πρώτη δημόσια τοποθέτηση

Μέσω της εκπομπής "Το Πρωινό" επέλεξε ο Στάθης Παναγιωτόπουλος να δημοσιοποιήσει την πρώτη του απάντηση σε όλο αυτό που έχει συμβεί και το έκανε ως εξής:

"Έκανα μια απαράδεκτη πράξη, εις βάρος ενός ανθρώπου που δεν με είχε βλάψει. Έκανα την πράξη αυτή υπό την επήρεια κακής συγκυρίας στη ζωή μου, χωρίς καμία πρόθεση να βλάψω, να προσβάλλω ή να ζημιώσω κανέναν. Ήταν μια τεράστια απερισκεψία, η χειρότερη που έχω κάνει ποτέ και αντιμετωπίζω τις συνέπειες. Το μετάνιωσα πικρά και ειλικρινά, μάλιστα δεν περνάει ούτε μια μέρα έως και σήμερα που να μην το μετανιώνω. Ζήτησα συγγνώμη από το εν λόγω πρόσωπο και επανόρθωσα εμπράκτως χωρίς να θεωρώ ότι η μεταμέλειά μου εκμηδενίζει την απαξία της πράξης μου. Τώρα ζητώ συγγνώμη και δημοσίως. Επίσης, ζητώ συγγνώμη από τους φίλους-συναδέλφους μου στην εκπομπή που συμπαρουσιάζω, οι οποίοι δεν είχαν ιδέα για το ατόπημά μου αυτό, και τους έφερα σε πολύ δύσκολη θέση. Στο εξής απέχω από την εκπομπή θέλοντας να τους απαλλάξω από αυτή τη δύσκολη θέση. Μεταμελήθηκα ειλικρινά, και δεν μπορώ παρά να ζητήσω για άλλη μια φορά συγγνώμη από τα βάθη της καρδιάς μου από το πρόσωπο που προσέβαλα".

Εν αναμομή δημόσιας τοποθέτησης των Αρβύλα αλλά και του σταθμού (ίσως σήμερα στο δελτίου του Νίκου Χατζηνικολάου;) σημειώνουμε ότι το χθεσινό επεισόδιο της εκπομπής (που ίσως γραφτεί στην ιστορία ως κύκνειο άσμα της ομάδας) έφτασε στο 25% θεαματικότητας!