Από το "Ρετιρέ" στην «Πολυκατοικία»

02.09.2008
Τo «Ρετιρέ» φεύγει, η «Πολυκατοικία» έρχεται. Όσα χρόνια και αν περάσουν, η ιδέα της συγκατοίκησης αποδεικνύεται «χρυσορυχείο» για τους τηλεοπτικούς σταθμούς, που συνεχίζουν να επενδύουν σε σειρές βασισμένες στο συγκεκριμένο concept.

Τo «Ρετιρέ» φεύγει, η «Πολυκατοικία» έρχεται. Όσα χρόνια και αν περάσουν, η ιδέα της συγκατοίκησης αποδεικνύεται «χρυσορυχείο» για τους τηλεοπτικούς σταθμούς, που συνεχίζουν να επενδύουν σε σειρές βασισμένες στο συγκεκριμένο concept. Τρανή απόδειξη η αειθαλής σειρά του Γιάννη Δαλιανίδη που, όσα χρόνια κι αν περάσουν, συνεχίζει να κάνει υψηλά ποσοστά τηλεθέασης στις επαναλήψεις μέσα από τη συχνότητα του Μega.

Το Mega ποντάρει φέτος σε μία ακόμη σειρά συμβίωσης διαφορετικών χαρακτήρων που στο εξωτερικό «σπάει ταμεία». Η σειρά «Νοbody lives here», ισπανικής προέλευσης, αποτέλεσε στις ΗΠΑ μία από τις hit επιτυχίες της προηγούμενης τηλεοπτικής περιόδου.

Από τον Οκτώβριο θα παρακολουθήσουμε την ελληνική εκδοχή με τον τίτλο «Η Πολυκατοικία», σε σκηνοθεσία Βασίλη Θωμόπουλου. Έξι διαφορετικά διαμερίσματα, έξι διαφορετικές καταστάσεις που, όπως είναι φυσικό, διαπλέκονται μεταξύ τους. Ένα γκέι ζευγάρι, μια γεροντοκόρη και η ζωντοχήρα αδελφή της, ο χωρισμένος γιος με τη μητέρα του, ο διαχειριστής με την οικογένειά του, δύο φίλες τελείως διαφορετικές μεταξύ τους, ένα νέο ζευγάρι που αποφασίζει να συγκατοικήσει και ο θυρωρός, στο μικρό δωματιάκι, όπως γινόταν και στις αρχές των 60s. Η νέα σειρά θα προβάλλεται από τον Οκτώβριο δύο φορές την εβδομάδα στην prime time του καναλιού, ενώ σύμφωνα με το σενάριο πολλοί ηθοποιοί σε ρόλο γκεστ θα κάνουν πέρασμα από τη σειρά.