Με τη γλώσσα των εφήβων

31.07.2008
Μια σειρά από νέους για νέους με τίτλο «Γ4», όπως ήταν οι τάξεις του λυκείου, φέρνει τη νέα τηλεοπτική χρονιά η τηλεόραση του Alpha.

Μια σειρά από νέους για νέους με τίτλο «Γ4», όπως ήταν οι τάξεις του λυκείου, φέρνει τη νέα τηλεοπτική χρονιά η τηλεόραση του Alpha. Μια σειρά που απευθύνεται τόσο στους νέους, που θέλουν να δουν μια σειρά φτιαγμένη από τους ίδιους για τα δικά τους βιώματα, αλλά και στους γονείς, που προσπαθούν να ανακαλύψουν και να κατανοήσουν τον κόσμο των παιδιών τους. Ένα λύκειο, μια τάξη, ένα τμήμα. Το «Γ4» είναι μια παρέα εφτά παιδιών που ζουν τα όνειρα και τους εφιάλτες τους. Αγαπάνε, ερωτεύονται, προβληματίζονται, κάνουν φιλίες, έρχονται σε σύγκρουση, είναι ευαίσθητοι, ευάλωτοι, ρομαντικοί, σκληροί. Η σειρά βασίζεται σε μια ιδέα του Λάκη Λαζόπουλου, ο οποίος έχει αναλάβει και την καλλιτεχνική επιμέλεια. Το casting διήρκεσε δύο μήνες και μέσα από αυτό επελέγησαν ηθοποιοί με διαφορετικό επαγγελματικό παρελθόν και υπόβαθρο, συμπληρώνοντας ο ένας τον άλλο και δίνοντας έτσι μια πολυδιάστατη υπόσταση στους χαρακτήρες της σειράς. Νέοι ηθοποιοί οι περισσότεροι, συμπρωταγωνιστούν με άλλους πιο έμπειρους, αποτυπώνοντας ευρηματικά το «χάσμα γενεών», ένα από τα θέματα που πραγματεύεται η σειρά. Το σενάριο υπογράφει ο Δημήτρης Κόλλιας και τη σκηνοθεσία ο Σέργιος Κωνσταντινίδης. Τους κεντρικούς ρόλους ερμηνεύουν με αλφαβητική σειρά οι: Παναγιώτης Εξαρχέας, Μιριέλλα Κουρεντή, Κατερίνα Μισιχρόνη, Στέφανος Μουαγκιέ, Λένα Παπαληγούρα, Δημήτρης Πασσάς και Γιώργος Σπάνιας. Στους ρόλους των γονέων και των καθηγητών θα δούμε τους: Γιώργο Κέντρο, Γιώργο Γιαννόπουλο, Ελένη Τζώρτζη, Μαριάνθη Μενεγάκη, Ρεγγίνα Παντελίδη, Παναγιώτα Μόνια, Ελισάβετ Σταυρίδου, Χριστίνα Παναγιωτίδου, Δημήτρη Σιακάρα, Δημήτρη Ξανθόπουλο, Ραλλού Ρουμελιώτη, Άντζελα Σακελλαρίου.

Τα γυρίσματα της σειράς έχουν ήδη ξεκινήσει και τα περισσότερα από αυτά πραγματοποιούνται σε σχολείο της Πετρούπολης. Η δε κινηματογραφική ματιά της σκηνοθεσίας και της φωτογραφίας αναμένεται να δώσει το χρώμα και την εικόνα της μεγάλης οθόνης. Η νεανική φιλόδοξη σειρά του καναλιού της Κάντζας θα τολμήσει να καταγράψει τη ζωή των νέων ανθρώπων, να αφουγκραστεί το σφυγμό τους, να στρέψει το βλέμμα της στα όνειρά τους και να παρουσιάσει στη μικρή οθόνη το τρυφερό αλλά και σκληρό πρόσωπο του κόσμου τους. Ένας μικρός κόσμος που θέλει να μιλήσει στην καρδιά μας μέσα από τη γλώσσα των εφήβων.

ΑΣΤΕΡΗΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ