Έρχονται οι "Τudors"!

18.06.2008
Παιχνίδια αγάπης, πάθους, εκδίκησης και προδοσίας ιντριγκάρουν πάντα τους τηλεθεατές, που θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη μυθιστορηματική ζωή των μελών της δυναστείας των Τιδόρ ξανά φέτος το καλοκαίρι.
Παιχνίδια αγάπης, πάθους, εκδίκησης και προδοσίας ιντριγκάρουν πάντα τους τηλεθεατές, που θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη μυθιστορηματική ζωή των μελών της δυναστείας των Τιδόρ ξανά φέτος το καλοκαίρι.

Δυναμικά επανέρχεται το μεγάλο κανάλι στην προβολή σημαντικών ξένων σειρών με το δεύτερο κύκλο του «Τhe Τudors». Από τις 18 Ιουνίου και κάθε βράδυ στις 22.00 θα προβάλλεται σε επανάληψη ο πρώτος κύκλος για όσους τον έχασαν, για να ξεκινήσει στις 30 Ιουνίου και μέχρι τις 18 Ιουλίου η πολυαναμενόμενη συνέχεια της βραβευμένης σειράς.

Στην ηλικία των 19 ετών ο Ερρίκος ο 8ος στέφεται βασιλιάς. Οι κρατικές υποθέσεις δεν ενδιαφέρουν σχεδόν καθόλου το νεαρό μονάρχη, με αποτέλεσμα τα σοβαρά ζητήματα του κράτους να χειρίζεται ο παντοδύναμος και ραδιούργος καρδινάλιος Τόμας Γούλσεϊ. Ο βασιλιάς προτιμάει να ζει μια ανέμελη ζωή, γεμάτη απολαύσεις. Για εκείνους που βρίσκονται στον άμεσο περίγυρό του, συμπεριλαμβανομένου του καρδινάλιου, της δεύτερης συζύγου του Αν Μπολέιν, του καθολικού μάρτυρα σερ Τόμας Μουρ και του δούκα του Νόρφολκ, το να συνεχίσουν να έχουν την εύνοιά του είναι ένα δύσκολο και πολύπλοκο καθήκον...

Το κοινό λάτρεψε τη σειρά και οι κριτικοί την αποθέωσαν, με δύο βραβεία ΕΜΜΥ και δύο υποψηφιότητες στις Χρυσές Σφαίρες. Ο δεύτερος κύκλος της σειράς συνεχίζει να περιγράφει τα πρώτα χρόνια της βασιλείας του Ερρίκου του 8ου, πάντα με βάση το ιστορικό υπόβαθρο μιας από τις πλέον επεισοδιακές περιόδους βασιλείας της ιστορίας.

Στο καστ των γυρισμάτων του δεύτερου κύκλου που πραγματοποιήθηκε στην Ιρλανδία προστέθηκε ο πολυβραβευμένος Πίτερ ΟΤουλ, ο οποίος ερμηνεύει τον πάπα Παύλο ΙΙΙ. Ο Πίτερ Ο Τουλ είναι ένας από τους μεγαλύτερους ηθοποιούς της έβδομης τέχνης, οκτώ φορές υποψήφιος για Όσκαρ, τιμημένος με ΕΜΜΥ, Χρυσή Σφαίρα αλλά και Όσκαρ συνολικής προσφοράς το 2003.

Ο πρωταγωνιστής Τζόναθαν Ρις Μέγερς, τώρα, είδε την καριέρα του να απογειώνεται μετά την ανάληψη του ρόλου του Ερρίκου του 8ου. Ο 29χρονος Ιρλανδός με το γοητευτικό βλέμμα που γνωρίσαμε ως αδίστακτο καιροσκόπο στο «Μatchpoint» του Γούντι Άλεν ωρίμασε και παίρνει τις καλύτερες κριτικές από τους ειδικούς αλλά και τις κυρίες της διεθνούς showbiz. Ξεκίνησε την καριέρα του από ένα διαφημιστικό της Knorr, χώρο στον οποίο συνεχίζει μέχρι σήμερα, παρά την είσοδό του στην υποκριτική. Ήταν το κεντρικό πρόσωπο στην καμπάνια του Versace την προηγούμενη σεζόν, ενώ τώρα πρωταγωνιστεί σε αυτήν του Hugo Boss.

Γ.Π.