Αξίζει να τα δεις...

10.06.2008
Ποιοι είναι οι άσοι και ποια σίριαλ ετοιμάζουν τα κανάλια για τη νέα τηλεοπτική περίοδο; Ήδη κάποιες σειρές έχουν αρχίσει γυρίσματα, κάποιες άλλες ετοιμάζονται, ενώ οι επαναλήψεις έρχονται πιο απειλητικές από ποτέ αυτό το καλοκαίρι.
Ποιοι είναι οι άσοι και ποια σίριαλ ετοιμάζουν τα κανάλια για τη νέα τηλεοπτική περίοδο; Ήδη κάποιες σειρές έχουν αρχίσει γυρίσματα, κάποιες άλλες ετοιμάζονται, ενώ οι επαναλήψεις έρχονται πιο απειλητικές από ποτέ αυτό το καλοκαίρι.

Η αυλαία της φετινής τηλεοπτικής σεζόν έπεσε νωρίς λόγω Euro 2008 και ήδη έχει αρχίσει η μάχη των νέων σίριαλ, που θα ανεβάσουν τις θεαματικότητες από τον Οκτώβριο. Ας δούμε, λοιπόν, ποιες είναι οι σειρές που έχουν πάρει ήδη το «πράσινο φως» για την ερχόμενη σεζόν (σ.σ.: γιατί ακόμα ο τηλεοπτικός χάρτης δεν έχει ολοκληρωθεί) και ποια τα πρόσωπα που θα μονοπωλήσουν τα χειμωνιάτικα βράδια μας.

ΜΕGΑ
Τo Mega μπαίνει στη μάχη της τηλεθέασης με τα πιο δυνατά «όπλα», καθώς τη σεζόν που μας πέρασε κυριάρχησε στους πίνακες τηλεθέασης και αρκετές σειρές του πήραν το εισιτήριο για να συνεχιστούν και του χρόνου: «Ευτυχισμένοι Μαζί», με το καταπληκτικό δίδυμο Γιάννης Μπέζος - Κατερίνα Λέχου, «Επτά θανάσιμες πεθερές», που μάλλον θα γίνουν πια «θανάσιμες», «Μαύρα μεσάνυχτα», με τον Στέλιο Μάινα, την Παναγιώτα Βλαντή και την Μπέσυ Μάλφα να «κεντάνε» στους ρόλους τους, «Μια στιγμή δυο ζωές», με τον Γιάννη Παπαζήση, μέχρι τα Χριστούγεννα, και «Λατρεμένοι μου γείτονες».

Μόνο που στους «Λατρεμένους μου γείτονες» έγινε μια ανατροπή και θα συνεχίσουν χωρίς το σεναριογράφο Πάνο Αμαραντίδη. Ακούγεται μάλιστα έντονα σε τηλεοπτικούς κύκλους ότι θα τον ακολουθήσουν οι: Έφη Παπαθεοδώρου, Αριέτα Μουτούση, Γιώργος Κωνσταντής και Δημήτρης Βλάχος. Για να δούμε τι θα φέρει το «μαγείρεμα»

Στα καινούργια σχέδια του μεγάλου καναλιού έχουμε τις δύο πρώτες κωμικές σειρές, που δείχνουν ότι θα είναι επίσης γερά χαρτιά: «Ο Πάκο και οι άντρες του», που βασίζεται σε ισπανική σειρά, με ήρωα έναν γκαφατζή αστυνομικό. Για το ρόλο του Πάκο είχαν ακουστεί τα ονόματα των Πέτρου Φιλιππίδη, Βασίλη Χαραλαμπόπουλου, Άρη Σερβετάλη και Ιεροκλή Μιχαηλίδη. Τελικά, το αστυνομικό τμήμα φέρεται να ανέλαβε ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, ενώ θα πρωταγωνιστήσει και η Μάρθα Βούρτση. Ακούγεται ότι το ρόλο ενός από τους αστυνομικούς του Πάκο θα παίξει ο Γιώργος Χρυσοστόμου των «Singles», ενώ τη σύζυγο του Πάκο θα παίξει η Βάνα Ραμπότα, που επιστρέφει στο Μega.

Σε ισπανική σειρά βασίζεται και η κωμωδία «Εδώ δεν μπορεί κανείς να μείνει», που έχει να κάνει με τις καθημερινές ιστορίες των ενοίκων μιας πολυκατοικίας. Ο Παύλος Χαϊκάλης, στο ρόλο του διαχειριστή, υπόσχεται θαύματα, ενώ ακούγεται ότι ήδη έκλεισε και η Βασιλική Ανδρίτσου.

Τα γερά «χαρτιά» του Mega, Έλενα Ακρίτα και Γιώργος Κυρίτσης, ετοιμάζουν την απογευματινή καθημερινή σειρά με νέα πρόσωπα και θεωρείται σίγουρος ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης δεν θέλησε να γίνει Πάκο, αλλά «Ρocholo», που σημαίνει γλυκούλης. Πρόκειται για μια σειρά που μας έρχεται από την Κολομβία και λέγεται ότι ήδη ο Γιώργος Ηλιόπουλος ετοιμάζει τα ελληνικά κείμενα. Ο ήρωας, ο Αλβάρο (σ.σ.: το όνομα θα αλλάξει στην ελληνική διασκευή), που έχει το παρατσούκλι «γλυκούλης», είναι αισιόδοξος και παλεύει για να κάνει πραγματικότητα τα όνειρά του, παρά τις αντιξοότητες.

Στους δύο μεγάλους «άσους» του μεγάλου καναλιού συγκαταλέγονται ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης, που άλλοι λένε ότι η νέα του δουλειά θα αρχίσει να προβάλλεται τον Οκτώβριο και άλλοι το Δεκέμβριο, και ο Γιώργος Καπουτζίδης, ο οποίος όμως έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα κάνει τηλεόραση πριν από το 2009.

Alpha
Τη σεζόν που μας πέρασε οι ελληνικές σειρές του κατάφεραν να κάνουν δυνατό παιχνίδι στους πίνακες της AGB. Έτσι, για την ερχόμενη σεζόν ετοιμάζουν πράγματα και θάματα, ενώ συνεχίζεται με φοβερό σασπένς η «Εξαφάνιση» με τους Νίκο Σεργιανόπουλο, Ναταλία Δραγούμη και Σταύρο Ζαλμά.

Άσος Νο1 η πολυσυζητημένη σειρά για την Αλίκη Βουγιουκλάκη, με σκηνοθέτιδα τη Ρέινα Εσκενάζυ. Για το ρόλο της εθνικής μας σταρ ακούγεται η Κατερίνα Παπουτσάκη, ενώ τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ θα υποδυθεί ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης και τον Κώστα Σπυρόπουλο ο Γιάννης Τσιμιτσέλης.

Άρχισαν ήδη τα γυρίσματα της άλλης φιλόδοξης δουλειάς του καναλιού της Κάντζας. Ο λόγος για τη μεταφορά του μυθιστορήματος της Διδώς Σωτηρίου «Ματωμένα χώματα», σε σκηνοθεσία Κώστα Κουτσομύτη, με πρωταγωνιστές τους: Άννα Συνοδινού, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Λάκη Λαζόπουλο, Δήμητρα Ματσούκα κ.ά.

Επανέρχεται και η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, που την ερχόμενη σεζόν θα είναι η μεγάλη έκπληξη του Alpha ως «Βέτα Κουίν». Καμία σχέση με ρόλο βασίλισσας. Μια απλή γυναίκα του λαού, βασανισμένη θα είναι, που στην Ισπανία ως «Αϊντα» σκίζει. Κάτι σαν σύγχρονη σταχτοπούτα που καθαρίζει σκάλες, αλλά με σύζυγο που την κακομεταχειρίζεται, γιατί είναι μέθυσος, και δύο παιδιά που πρέπει εκείνη να θρέψει. σπου γίνεται η ανατροπή

Στον Alpha μετακινήθηκε και ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, καθώς θα πρωταγωνιστήσει στη μεταφορά της γαλλόφωνης καναδικής σειράς «Serial Frank». Στα καθ υμάς «Ο Πέτρος σε συνέχειες». Ένας τριανταπεντάρης που έρχεται αντιμέτωπος με διάφορες δυσκολίες στη ζωή του, που τα αντιμετωπίζει με χιούμορ. Στη σκηνοθεσία ο Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος.

Πυρετωδώς ετοιμάζεται η νεανική σειρά «Γ4» του Λάκη Λαζόπουλου, ενώ ακούγεται ότι μετά τα «Υπέροχα πλάσματα» νέα σειρά ετοιμάζει και η Μυρτώ Κοντοβά.

ΑΝΤ1
Πολύ ψάξιμο εκεί στον ΑΝΤ1! Μπορεί η «Κλεμμένη ζωή» να τελείωσε νωρίτερα, γιατί δεν έφερε τα πολυπόθητα νούμερα τηλεθέασης, παρόλο που ήταν μία από τις πιο προσεγμένες σειρές της σεζόν, αλλά έμεινε το «Φίλα το βάτραχό σου», που συνεχίζει ακάθεκτο με τον Θοδωρή Αθερίδη, τη Σμαράγδα Καρύδη και την Ιζαμπέλα Κογεβίνα, η οποία μηχανορραφεί εναντίον του ζευγαριού, και τα μηχανάκια της AGB να τρελαίνονται

Ακούγεται ότι υπάρχει σκέψη να ξαναπάει ο «Γιούγκερμαν», ενώ φαίνεται ότι το «Εργαζόμενο κορίτσι», η Ελένη Ράντου, δεν θα περιμένει άλλο και θα βγει τον Οκτώβριο στις οθόνες μας. Νεότερον ουδέν από τον ΑΝΤ1, όπου επικρατεί αναβρασμός δουλειάς, γιατί δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη. Η προηγούμενη σεζόν δεν τους πήγε καλά παρόλο που οι παραγωγές ήταν φιλόδοξες και προσεγμένες, οπότε φέτος το ψάχνουν πολύ για το τι θα βγάλουν στον αέρα.

ΕΤ1-ΝΕΤ
Τέλος, στην κρατική τηλεόραση το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Γιάννης Σμαραγδής έχει αναλάβει μια άκρως φιλόδοξη τηλεοπτική παραγωγή, καθώς θα μεταφέρει τον «Ηλίθιο» του Ντοστογιέφσκι στη μικρή οθόνη. Ακούγεται ότι έχουν κλείσει ήδη ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος, η Φαίη Ξυλά και ο Ορφέας Αυγουστίδης.