Πεντάστερο σκάφος για την Γιάννα!

29.04.2008
Είναι ίσως το εντυπωσιακότερο τελευταίο απόκτημά της. Το καινούργιο γιοτ της Γιάννας καταπλέει σε λίγο στο Αιγαίο συνεχίζοντας το μύθο των εφοπλιστών μιας άλλης εποχής.
Είναι ίσως το εντυπωσιακότερο τελευταίο απόκτημά της. Το καινούργιο γιοτ της Γιάννας καταπλέει σε λίγο στο Αιγαίο συνεχίζοντας το μύθο των εφοπλιστών μιας άλλης εποχής.

Φανταστείτε ένα γιοτ που θα μπορούσε θαυμάσια να είναι μέρος ενός εφτάστερου ξενοδοχείου στο Dubhai. Να βγαίνει από τις σελίδες ενός μυθιστορήματος για Κροίσους που ζουν στην απόλυτη χλιδή. Πάνω σε 82 μέτρα η οικογένεια Αγγελοπούλου θα διασχίσει φέτος τις ελληνικές θάλασσες ξεκινώντας από τη Μύκονο τώρα το Πάσχα. Το ΛΟΙΠΟΝ σας ξεναγεί στα άδυτα του «Αlfa Νero», όπως ονομάζεται το νέο μέλος του στόλου τους, με το οποίο ετοιμάζονται να καταπλήξουν εχθρούς και φίλους.

Οι πληροφορίες λένε ότι ναυπηγήθηκε στην Ολλανδία τον Ιούλιο του 2007 και έκανε πρεμιέρα στο Σόου Σκαφών Αναψυχής του Μονακό το Σεπτέμβριο του ίδιου έτους.

Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο του είναι η πισίνα, με τη διάφανη υπερχείλιση στο πίσω μέρος, εμβαδού 7x4 μ. Μετατρέπεται μέσα σε 20 λεπτά σε ελικοδρόμιο, καθώς καλύπτεται με Teac deck, για να είναι πάντα έτοιμο να δεχτεί τους υψηλούς προσκεκλημένους τους. Το σκάφος έχει μια μάστερ σουίτα, δύο διπλές VIP καμπίνες, δύο διπλές καμπίνες για τους φιλοξενούμενους και μία καμπίνα με δύο μονά κρεβάτια. Φιλοξενεί 12 επιβάτες, που μαζί με τα μέλη της οικογένειας ανέρχονται στα 16 άτομα. Ακόμη, υπάρχει η καμπίνα του καπετάνιου, του πρώτου μηχανικού, δύο καμπίνες αξιωματικών, δέκα διπλές καμπίνες και μία τετραπλή για το υπηρετικό προσωπικό, που ανέρχεται στα 28 άτομα. Η σουίτα της κυρίας Αγγελοπούλου διαθέτει τζακούζι και ευρύχωρο dressing room για τα επώνυμα σύνολά της.

Η κύρια τραπεζαρία είναι στην πλώρη, για να έχει θέα το απέραντο γαλάζιο, ενώ υπάρχει άλλη μία τραπεζαρία και αρκετά σαλόνια. Όλοι οι εσωτερικοί χώροι είναι διακοσμημένοι από το διάσημο ντεκορατέρ Alberto Pinto, που έχει έδρα στο Παρίσι και ειδικεύεται στις διακοσμήσεις υπερπολυτελών ξενοδοχείων, ιδιωτικών σκαφών και private jets. Το στυλ διακόσμησης είναι art deco και φέρει την υπογραφή του διάσημου οίκου Nuvolari & Lenard. Φυσικά, για την άψογη εμφάνιση τόσο της οικοδέσποινας όσο και των κυριών που θα φιλοξενεί υπάρχουν κομμωτήριο και σαλόνι αισθητικής.

Ποιοι είναι οι πρώτοι που θα φιλοξενηθούν; Πολλά ονόματα παίζουν στο αθηναϊκό gossip. Από διάσημους ξένους μεγαλοεπιχειρηματίες, κοσμικούς, σταρ μέχρι Έλληνες με τους οποίους η οικογένεια διατηρεί φιλική, κοινωνική ή επαγγελματική σχέση. Θα ξάφνιαζε δηλαδή μια κρουαζιέρα με τον Λάκη Λαζόπουλο και την παρέα του; Άλλωστε, οι λαμπερές δεξιώσεις και τα πάρτι on board απαιτούν έξυπνη, αλλά και προσεκτική σύνθεση παρέας.

Θαύμα τεχνολογίας
Το σκάφος είναι κατασκευασμένο από ειδικό κράμα αλουμινίου που αντέχει στη διάβρωση της θάλασσας αλλά και το κάνει να είναι ιδιαίτερα ελαφρύ και ανθεκτικό σε μεγάλες ταχύτητες. Διαθέτει 2 κινητήρες των 4.680 ίππων. Όλα τα σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα πλοήγησης περιλαμβάνονται στον εξοπλισμό του, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα δορυφορικής επικοινωνίας.

Η ηχομόνωση στο «Αlfa Νero» είναι ένα από τα μεγάλα του πλεονεκτήματα. Επιβάτες και προσωπικό μπορούν να κοιμηθούν χωρίς να ενοχλούνται από τους θορύβους της κουζίνας ή της μηχανής, αφού ως προϊόν σύγχρονης ναυπηγικής τέχνης, το σκάφος διαθέτει απόλυτη σταθερότητα με ειδικούς γυροσκοπικούς μηχανισμούς. Ο θόρυβος και ο βόμβος των μηχανών αλλά και η φουρτουνιασμένη θάλασσα δεν ταράζουν ούτε τη σαμπάνια που θα είναι πάνω στο τραπέζι των υψηλών προσκεκλημένων. Εμπνέει απόλυτη σιγουριά, είναι άνετο και αξιόπλοο.

Το ναυπηγείο Oceanco, στο οποίο κατασκευάστηκε αυτό το mega yacht πέντε αστέρων, έχει ήδη παραγγελίες για κατασκευή άλλων παρόμοιων σκαφών σε λίστα αναμονής.