Το άδοξο τέλος μιας φιλίας

08.05.2008
Ο ακούραστος και υπερταλαντούχος Πέτρος Φιλιππίδης δεν μπορεί να κάτσει ούτε λεπτό χωρίς το μυαλό του να δημιουργεί ιδέες για τα επόμενα επαγγελματικά του σχέδια.

Από τον ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

Ο ακούραστος και υπερταλαντούχος Πέτρος Φιλιππίδης δεν μπορεί να κάτσει ούτε λεπτό χωρίς το μυαλό του να δημιουργεί ιδέες για τα επόμενα επαγγελματικά του σχέδια. Ένα από αυτά για τον ερχόμενο χειμώνα συμπεριλάμβανε συνεργασία με έναν καλό του φίλο, το μάγο της μουσικής Σταμάτη Κραουνάκη. Και χρησιμοποιούμε παρελθοντικό χρόνο, αφού η συνεργασία αυτή έληξε άδοξα πριν καλά καλά ξεκινήσει!

Μετά την αυλαία που έριξε η παράσταση «Η θεία από το Σικάγο», την οποία σκηνοθετούσε ο Πέτρος Φιλιππίδης, θέλησε να βάλει μπροστά τα σχέδιά του για την επόμενη παράσταση που θα σκηνοθετούσε και στην οποία δεν θα πρωταγωνιστούσε. Επρόκειτο για το έργο «Το έκτο πάτωμα», στο οποίο είχε παίξει και παλιότερα με επιτυχία η Άννα Παναγιωτοπούλου. Μέσα στις σκέψεις του ήταν να γράψει μουσική και να πλαισιώνει την παράσταση ο Σταμάτης Κραουνάκης, μια πρόταση που του έκανε τελικά και επίσημα ο δημοφιλής πρωταγωνιστής λίγες μέρες αργότερα.

Δυστυχώς όμως, ο Κραουνάκης ανακοίνωσε την επικείμενη συνεργασία τους σε συνέντευξή του, με αποτέλεσμα ο Πέτρος να εκνευριστεί και να ακυρώσει την παράσταση. Ναι, έτσι ακριβώς, αυτός ήταν ο λόγος που τελικά «Το έκτο πάτωμα» θα παραμείνει στο συρτάρι. Ο λόγος που ο Πέτρος Φιλιππίδης έφτασε στο σημείο αυτό είναι ότι δεν θέλει να ανακοινώνεται τίποτα δημόσια από ό,τι ετοιμάζει πριν το αποφασίσει και αισθανθεί απόλυτα σίγουρος για το αποτέλεσμα. Σύμφωνα λοιπόν με το περιβάλλον τους, οι δυο τους περνούν μια... παγωμένη περίοδο στη διαπροσωπική σχέση τους, δίχως αυτό να αποκλείει βέβαια να ξαναγίνουν καλοί φίλοι, όπως στο πρόσφατο παρελθόν.

Τέλος, οι πληροφορίες μας θέλουν τον Πέτρο Φιλιππίδη να σκέφτεται να αντικαταστήσει την παράσταση με αυτή που είχε ανέβει πριν από έξι χρόνια στο Θέατρο «Μπρόντγουεϊ» με το «Αρσενικό και παλιά δαντέλα». Την παράσταση αυτή είχαν ανεβάσει τότε η Μάρθα Καραγιάννη με την Κατερίνα Γιουλάκη. Για τους δύο αυτούς γυναικείους ρόλους ο γνωστός ηθοποιός έχει κατά νου το ιδανικό δίδυμο, την Άννα Παναγιωτοπούλου και την Ελισάβετ Κωνσταντινίδου.