Τα 10 ακριβότερα διαζύγια του Χόλυγουντ!

17.12.2008
Μπορεί η Μαντόνα να πλήρωσε 50 εκατομμύρια λίρες για να πάρει διαζύγιο από τον Γκάι Ρίτσι, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και το πιο ακριβό διαζύγιο του κόσμου.

Μπορεί η Μαντόνα να πλήρωσε 50 εκατομμύρια λίρες για να πάρει διαζύγιο από τον Γκάι Ρίτσι, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και το πιο ακριβό διαζύγιο του κόσμου. Δεν λέμε η "βασίλισσα της ποπ" έδωσε μια περιουσία για να χωρίσει, μετά από οκτώ χρόνια γάμου, αλλά δεν κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη θέση στην λίστα των 10 πιο ακριβών διαζυγίων.

Σύμφωνα με το οικονομικό περιοδικό "Forbes" καταλαμβάνει την 4η θέση. Στην πρώτη βρίσκεται ο γνωστός μπασκετμπολίστας Μάικλ Τζόρνταν. Ο θρύλος του μπάσκετ παντρεύτηκε την Χουανίτα Βανόϊ, τραπεζιτικό υπάλληλο, το 1989. Είχε ήδη υπογράψει ένα 8ετές συμβόλαιο αξίας 25 εκατομμυρίων δολαρίων με την ομάδα των "Σικάγο Μπούλς" και τα έσοδα του αυξάνονταν κατά 30 εκατομμύρια το χρόνο από την αθλητική φίρμα Nike. Πέρσι πήραν διαζύγιο και ο συμβιβασμός κόστισε 168 εκατομμύρια δολάρια.

Ακολουθεί ο μουσικός Νιλ Ντάιμοντ, που παντρεύτηκε το 1969 λίγο πριν βγάλει τον πρώτο του χρυσό δίσκο. Στην πορεία η καριέρα του απογειώθηκε και έγινε ένας από τους πιο πετυχημένους και πλούσιους καλλιτέχνες. Το 1994, μετά από 25 χρόνια γάμου η γυναίκα του έκανε αίτηση διαζυγίου, για λόγους που δεν επιδέχονταν συμβιβασμό. Χώρισε παίρνοντας μαζί της τη μισή περιουσία του άντρα της. Ο Ντάιμοντ δήλωνε μετά το διαζύγιο ότι "τα άξιζε μέχρι το τελευταίο σεντ".

Ο σκηνοθέτης Στίβεν Σπίλμπεργκ βρίσκεται στην 3η θέση της λίστας. Παντρεύτηκε την Έιμι Ιρβινγκ το 1985, ενώ λίγο αργότερα έκανε μεγάλη επιτυχία με την ταινία "Ιντιάνα Τζόουνς". Χώρισαν μετά από τέσσερα χρόνια. με τον σκηνοθέτη να δίνει στην γυναίκα του 100 εκατομμύρια δολάρια.

Ο γοητευτικός ηθοποιός Χάρισον Φορντ κλείνει την πεντάδα. Με την γυναίκα Μελίσα Μάθιουσον γνωρίστηκαν το 1977 και παντρεύτηκαν το 1983. Μετά από έξι χρόνια ο Φορντ αναδείχθηκε σε έναν από τους πιο υψηλά αμειβόμενους ηθοποιούς του Χόλυγουντ. Μέχρι το 1995 έπαιρνε για κάθε ταινία 20 εκατομμύρια δολάρια. Το ζευγάρι χώρισε το 2004 και η γυναίκα του για να συμβιβαστεί πήρε 85 εκατομμύρια δολάρια αλλά και ποσοστά από τις ταινίες που έκανε ο πρώην άντρας της όσο ήταν παντρεμένοι, και φυσικά τις πωλήσεις των DVD.

Στην 6η θέση βρίσκεται ο ηθοποιός Κέβιν Κόστνερ που γνωρίστηκε με την γυναίκα, Σίντι στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια. Ανέβηκαν τα σκαλιά της εκκλησίας το 1978. Στην διάρκεια των 16 χρόνων που ήταν παντρεμένοι, ο Κέβιν κατέκτησε το Χόλυγουντ αλλά και ένα όσκαρ για την ερμηνεία του στην ταινία "Χορεύοντας με τους λύκους". Επειδή η Σίντι βρισκόταν στο πλευρό του Κόστνερ την πιο δημιουργική περίοδο της ζωή της, για να του δώσει διαζύγιο, πήρε 80 εκατομμύρια δολάρια.

Στην έβδομη θέση συναντάμε τον σκηνοθέτη της ταινίας "Τιτανικός", Τζέιμς Κάμερον που τον Ιούλιο του 1997 παντρεύτηκε την ηθοποιό Λίντα Χάμιλτον. Ο Κάμερον κέρδισε από την εταιρεία παραγωγής του "Τιτανικού" 100 εκατομμύρια δολάρια και η Χάμιλτον του πήρε τα μισά (δηλαδή 50 εκατομμύρια) όταν χώρισαν.

Το 2002 ο πρώην "Μπήτλ" Πολ Μακ Κάρτνεϊ παντρεύτηκε την κατά 30 χρόνια μικρότερη του, μοντέλο Χέδερ Μιλς. Μέχρι το 2006 είχαν αποκτήσει ένα παιδί, είχαν όμως μια θυελλώδη σχέση. Εκείνη τον κατηγόρησε ότι της επιτέθηκε και... την κλείδωσε τη νύχτα έξω από το σπίτι. Τον περασμένο Μάρτιο ο δικαστής έκρινε ότι η Μιλς "αξίζει" 49 εκατομμύρια δολάρια.

Τον Αύγουστο του 2008 έγινε γνωστό ότι ο τραγουδιστής Φιλς Κόλινς θα δώσει στην 3η γυναίκα του 47 εκατομμύρια δολάρια για να πάρει διαζύγιο. Ηταν παντρεμένοι έξι χρόνια και γνωρίστηκαν στη διάρκεια περιοδείας του δημοφιλή μουσικού.

Την δεκάδα συμπληρώνει ο δημοφιλής Μάικλ Ντάγκλας, παντρεμένος σήμερα με την Κάθριν Ζέτα Τζόουνς. Ο ηθοποιός γνώρισε την 19χρονη τότε Ντιάντρα το 1977 στην διάρκεια ενός πάρτι που έδινε ο πρόεδρος Τζίμυ Κάρτερ. Μετά από έξι εβδομάδες παντρεύτηκαν και ο γάμος κράτησε μέχρι το 1998 ενώ η γυναίκα του δεν μπορούσε να ανεχθεί άλλο τον εθισμό του στον αλκοόλ και την βίαιη συμπεριφορά του. Η Ντιάντρα συμβιβάστηκε με 45 εκατομμύρια δολάρια αλλά και σπίτια στο Μπέβερλι Χιλς, Καλιφόρνια και Μαγιόρκα.