Πρίγκιπας Harry: Έμαθε για τον θάνατο της γιαγιάς του μόλις λίγα λεπτά πριν την επίσημη ανακοίνωση του Παλατιού

20.09.2022
Πρίγκιπας Harry: Έμαθε για τον θάνατο της γιαγιάς του μόλις λίγα λεπτά πριν την επίσημη ανακοίνωση του Παλατιού
Ο πρίγκιπας Harry φέρεται να έμαθε για τον θάνατο της γιαγιάς του, βασίλισσας Eλισάβετ, λίγα μόλις λεπτά πριν από τον υπόλοιπο κόσμο. Σύμφωνα με δημοσίευμα της The Telegraph, ο βασιλιάς Κάρολος ενημέρωσε τον μικρότερο γιο του ότι η γιαγιά του πέθανε «πέντε λεπτά πριν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ εκδώσουν την επίσημη ανακοίνωση» και συγκεκριμένα όταν ο Harry βρισκόταν στον αέρα στην πτήση για Λονδίνο.

Αν και αυτό έχει προκαλέσει κάποιες συζητήσεις, μια βασιλική πηγή ανέφερε στην The Telegraph ότι ο Harry δεν είχε «διαφορετική μεταχείριση» από τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

«Όλοι προσπαθούσαν να φτάσουν εκεί που έπρεπε», εξήγησε η πηγή. «Αυτό ήταν το επίκεντρο. Και ο βασιλιάς ήταν ανένδοτος ότι η επίσημη δήλωση δεν έπρεπε να δημοσιευτεί μέχρι να ενημερωθούν όλα τα μέλη της οικογένειας. Μιλούσε ως πατέρας γιατί νοιάζεται».

Η The Telegraph αναφέρει ότι ο Harry έμαθε «λίγο αργότερα» από τον πρίγκιπα William ότι η γιαγιά του δεν αναμενόταν να τα καταφέρει και οι βοηθοί του φέρονται ότι «προσπάθησαν να κλείσουν μια πτήση». Ο Harry απογειώθηκε μια ώρα αφότου η πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τον θάνατο της βασίλισσας και είναι «ασαφές» γιατί δεν ενημερώθηκε ο Harry την ίδια στιγμή. Ο Κάρολος μίλησε με τον Harry κατά τη διάρκεια της πτήσης και τον ενημέρωσε για το θάνατο της γιαγιάς του, λίγο πριν προσγειωθεί στο Λονδίνο.

Μετά τον θάνατο της βασίλισσας, ο Harry και η δούκισσα Meghan Markle παρέτειναν την παραμονή τους στην Αγγλία και παρευρέθηκαν στην κρατική κηδεία της Αυτής Μεγαλειότητας. Δεν είναι σαφές πότε θα φύγουν για να επιστρέψουν σπίτι τους στην Καλιφόρνια, όπου ζουν με τα παιδιά τους Archie και Lilibet.