Πρίγκιπας William - Κate Middleton: Γιατί δεν θα πιαστούν χέρι-χέρι στην κηδεία της βασίλισσας

19.09.2022
Πρίγκιπας William - Κate Middleton: Γιατί δεν θα πιαστούν χέρι-χέρι στην κηδεία της βασίλισσας
Οι Waleses έχουν τρυφερές δημόσιες στιγμές αλλά σε αυτή την περίσταση (όπως και στις περισσότερες) θα κρατήσουν τα πρωτόκολλα και... τις αποστάσεις, φυσικά

Από τότε που πέθανε η βασίλισσα Ελισάβετ, η βρετανική βασιλική οικογένεια έχει πραγματοποιήσει μια σειρά από δημόσιες εμφανίσεις, χαιρετώντας τον κόσμο που θέλει να εκφράσει τα συλληπητήρια του για τον θάνατο της. Ο πρίγκιπας William και η Κate Middleton, γνωστοί πλέον ως πρίγκιπας και πριγκίπισσα της Ουαλίας, συνάντησαν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο κόσμο στο Windsor (μαζί με τον πρίγκιπα Harry και τη Meghan Markle) και στο Sandringham, την εβδομάδα που πέρασε. Και ενώ υπήρξαν πολλά σχόλια σχετικά με τη διαφορά στη γλώσσα του σώματος μεταξύ των αδελφών και των συζύγων τους, υπάρχει στην πραγματικότητα ένας (σχετικά) καλός λόγος για αυτή τη διαφορά.

Ενώ ο Harry και η Μeghan περπατούσαν χέρι-χέρι και εθεάθησαν να ακουμπούν ο ένας στον άλλον για υποστήριξη, η Κate και ο William κράτησαν απόσταση και ήταν απομακρυσμένοι καθώς χαιρετούσαν τα πλήθη. Όχι, δεν έχει να κάνει με τη σχέση του ζευγαριού. Συνοψίζεται στον επαγγελματισμό και το βασιλικό πρωτόκολλο. Σύμφωνα με τον κώδικα δεοντολογίας του παλατιού, ο μελλοντικός βασιλιάς και η μελλοντική βασίλισσα πρέπει να απέχουν από δημόσιες εκδηλώσεις στοργής.

«Το πιθανό σκεπτικό είναι περισσότερο ότι ενώ ταξιδεύουν σε μια περιοδεία (ή σε άλλες βασιλικές υποχρεώσεις), τεχνικά το ζευγάρι είναι εργαζόμενοι εκπρόσωποι της Βρετανικής Μοναρχίας», είπε στο People το 2016, ο Myker Meier, ο οποίος είναι ειδικός της βασιλικής εθιμοτυπίας.

Εφόσον ο Harry και η Meghan ήταν παρόντες στο Κάστρο του Windsor ως συγγενείς σε πένθος και όχι με επαγγελματική ιδιότητα, η δημόσια έκφρασή τους δεν διέπεται από το πρωτόκολλο. Σε συνέντευξή του στην The Express, ο ειδικός στη γλώσσα του σώματος Inbaal Hongiman σημείωσε επίσης ότι ο βασιλιάς Κάρολος και η σύζυγός του «δεν κρατήθηκαν χέρι χέρι περπατώντας στο παλάτι του Μπάκιγχαμ», αναφέροντας τους ίδιους λόγους με τον πρίγκιπα και την πριγκίπισσα της Ουαλίας. Αυτός είναι επίσης ο λόγος που δεν είδαμε ποτέ τη βασίλισσα και τον πρίγκιπα Φίλιππο να συμμετέχουν σε δημόσιες εκδηλώσεις στοργής μεταξύ τους.

Ωστόσο, ο πρίγκιπας William και η Kate έχουν κάνει εξαιρέσεις στον κανόνα στο παρελθόν. Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της ημέρας των Χριστουγέννων στο Sandringham το 2017, το ζευγάρι έφτασε χέρι-χέρι στο πλευρό του πρίγκιπα Harry και της Μeghan, ενώ εθεάθησαν επίσης πιασμένοι χέρι-χέρι στο γάμο της πριγκίπισσας Ευγενίας.

Σύμφωνα με τον βασιλικό κώδικα, ο σημερινός πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας είναι τελείως απίθανο να είναι αγκαλιασμένοι ή πιασμένοι χέρι-χέρι στην κηδεία της βασίλισσας. Για άλλη μια φορά το ζευγάρι θα δώσει το «παρών» στην επίσημη εκδήλωση πρώτα με την επαγγελματική του ιδιότητα ως βασιλικοί κληρονόμοι.

Νικολέτα Μακρή