Ο πρίγκιπας Harry είχε γενέθλια και το δώρο που πήρε από το παλάτι ήταν ανέλπιστο

16.09.2022
Ο πρίγκιπας Harry είχε γενέθλια και το δώρο που πήρε από το παλάτι ήταν ανέλπιστο
38 ετών έγινε χθες (15/9/2022) ο πρίγκιπας Harry όμως, όπως ήταν αναμενόμενο, εν μέσω πένθους δημόσιες ευχές δεν ήρθαν από πουθενά. Το παλάτι, όμως, και συγκεκριμένα ο πατέρας του, βασιλιάς Κάρολος Γ' του έκανε το πιο ανέλπιστο δώρο -χωρίς καν να το ζητήσει ο ίδιος.

Όπως όλα δείχνουν, λοιπόν, θα επιτραπεί τελικά στον δούκα του Sussex να φορέσει τη στρατιωτική στολή του για να τιμήσει τη μνήμη της γιαγιάς του, βασίλισσας Ελισάβετ, ενώ αρχικά του είχε απαγορευτεί, λόγω του ότι, στην ουσία, δεν ανήκει στα ενεργά μέλη της βασιλικής οικογένειας έπειτα από την "οικειοθελή του αποχώρηση " του ίδιου και της συζύγου του τον Ιανουάριο του 2020.

Το ίδιο είχε συμβεί, φυσικά, και με τον θείο του, πρίγκιπα Andrew, δούκα του York. Harry και Andrew ήταν οι μόνοι που περπάτησαν με πολιτικά πίσω από το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ στην πορεία από το παλάτι στο Westminster όμως, τελικά, στον δεύτερο δόθηκε το πράσινο φως για να φορέσει τη στρατιωτική στολή του κατά τη διάρκεια αγρυπνίας που πραγματοοιείται σήμερα, Παρασκευή 16/9 από τα τέσσερα παιδιά της βασίλισσας.

Σύμφωνα με βασιλικές πηγές, οι υπεύθυνοι πίεσαν την κατάσταση "που έμοιαζε τελείως παράλογη, πια" και ο Harry πήρε την ίδια άδεια, τουλάχιστον για την αγρυπνία που θα πραγματοποιηθεί την παραμονή της κηδείας και τα 8 εγγόνια της βασίλισσας θα πλαισιώσουν το φέρετρό της.

Όπως επιβεβαιώθηκε πριν από λίγο από το παλάτι, "και τα 8 εγγόνια της βασίλισσας θα σταθούν γύρω από το φέρετρό της στην αγρυπνία του Σαββάτου. Ο William, πλαισιωμένος από τη Zara και τον Peter, στην κορυφή, ο Harry, πλαισιωμένος από τη Βεατρίκη και την Ευγενία, στη βάση και στη μέση η Louise και ο James", διαβάζουμε στην ανακοίνωση όπου ξεκαθαρίζεται ότι "κατόπιν αιτήματος του Καρόλου, οι γιοι του θα είναι με στολή".

Το τι θα φορέσει ο πρίγκιπας Harry στην κηδεία της γιαγιάς του υπήρξε μεγάλο ζήτημα εξ ου και εκπρόσωπός του αναγκάστηκε να δώσει στον Τύπο μια δήλωση μέσα από την οποία εξηγούσε ότι "ο πρίγκιπας Harry θα φορέσει πρωινό κοστούμι σε όλες τις εκδηλώσεις τιμής για τη γιαγιά του" τονίζοντας ταυτόχρονα ότι "η δεκεατία της στρατιωτικής του θητείας δεν καθορίζεται από τη στολή που θα φορέσει και με όλη την εκτίμηση ζητάμε αυτή την ώρα το ενδιαφέρον να παραμείνει στη ζωή και την κληρονομιά της βασίλισσας".

Προφανώς, στο μεταξύ, αυτό άλλαξε, αλλά όπως φαίνεται μόνο για την παραμονή της κηδείας (προς το παρόν!)

Ζωή Κίττα