Μεγάλη αγωνία για τη βασίλισσα Ελισάβετ: Ο Κάρολος και η Καμίλα ήδη κοντά της, ο William, ο Harry και η Meghan στον δρόμο - Η επίσημη ανακοίνωση

08.09.2022
Μεγάλη αγωνία για τη βασίλισσα Ελισάβετ: Ο Κάρολος και η Καμίλα ήδη κοντά της, ο William, ο Harry και η Meghan στον δρόμο - Η επίσημη ανακοίνωση
Η υγεία της βασίλισσας Ελισάβετ φαίνεται ότι παρουσιάζει μία ξαφνική και επιταχυνόμενη επιδείνωση, γεγονός που έχει σημάνει συναγερμό στο Παλάτι. Όλοι είναι επί ποδός και οι στενοί άνθρωποι της βασίλισσας βρίσκονται ήδη κοντά της ή στον δρόμο προς το Balmoral όπου, σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, η 96χρονη μονάρχης ξεκουράζεται.

Ούτε δύο 24ωρα δεν πέρασαν από την τελευταία -επαγγελματική- εμφάνιση της βασίλισσας Ελισάβετ και η είδηση για την επιδείνωση της υγείας της έχει αναστατώσει όλο τον κόσμο στο Ηνωμένο Βασίλειο -και όχι μόνο.

Μετά τη συνάντησή της με τη νέα πρωθυπουργό της Βρετανίας την Τρίτη, η βασίλισσα είχε στο πρόγραμμά της μια συνάντηση με το Privy Council που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί μέσω zoom χθες το βράδυ καθώς οι γιατροί της συνέστησαν ξεκούραση. Και σήμερα ήρθε το επίσημο ανακοινωθέν, το οποίο μεταδόθηκε επίσημα μέσα από όλα τα κανάλια του Παλατιού.

"Ακολουθώντας νεότερη εκτίμηση σήμερα το πρωί, οι γιατροί της βασίλισσας ανησυχούν για την υγεία της Αυτής Εξοχότητος και έχουν συστήσει να παραμείνει υπό συνεχή ιατρική παρακολούθηση", διαβάζουμε στην ανακοίνωση η οποία τελειώνει ενημεώνοντας ότι η βασίλισσα παραμένει στην άνεσή της στο Balmoral.

Παρόμοιου είδους επίσημη ανακοίνωση από το παλάτι δεν έχει προηγηθεί, γεγονός που από μόνο του υπογραμμίζει τη σοβαρότητα της κατάστασης!

Η τελευταία εμφάνιση της βασίλισσας ήταν την περασμένη Τρίτη όταν υποδέχτηκε τη νέα πρωθυπουργό της χώρας, Liz Truss, πριν εκείνη αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά της, όπως έχει κάνει, σύμφωνα με το πρωτόκολλο και με τους 14 προκατόχους της!

Η 96χρονη γαλαζοαίματη έδειχνε σαφώς καταβεβλημένη αλλά ιδιαίτερα πρόσχαρη και χαμογελαστή, ενώ και αυτή τη φορά, την προσοχή κέντρισαν τα μελανιασμένα της χέρια, τα οποία πρώτη φορά εντοπίσαμε το 2019.

Οι πιο κοντινοί άνθρωποι της βασίλισσας ενημερώθηκαν πρώτοι απ' όλους, φυσικά και σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Παλατιού ο Κάρολος και η Καμίλα βρίσκονται ήδη στο πλευρό της (το σπίτι τους είναι στη Σκωτία πολύ κοντά στο Balmoral έτσι κι αλλιώς) και ο δεύτερος στη σειρά για τη διαδοχή του θρόνου, πρίγκιπας William βρίσκεται ήδη καθ' οδόν από τo Windsor όπου σήμερα συνόδευσε, μαζί με τη σύζυγό του, Kate, τα τρία παιδιά τους στην πρώτη μέρα του νέου τους σχολείου.

Οι πρίγκιπες Edward και Andrew αναμένονται επίσης στη Σκωτία ενώ η πριγκίπισσα Anne βρίσκεται ήδη εκεί. Εκπρόσωπος των Sussexes ανακοίνωσε, μόλις, ότι o Harry και η Meghan ταξιδεύουν ήδη για το Balmoral αλλάζοντας τα σχέδιά τους σύφμωνα με τα οποία επρόκειτο να παραβρεθουν στην τελετή για την απονομή των βραβείων WellChild στο Λονδίνο.

Από τα βρετανικά ΜΜΕ υπογραμμίζεται ακόμη μία λεπτομέρεια. Λίγα λεπτά πριν από τη βασιλική ανακοίνωση και ενώ εκείνη βρισκόταν στο Κοινοβουλιο παρουσιάζοντας τα σχέδιά της για την ενεργειακή πολιτική της χώρας, δόθηκε στη νέα πρωθυπουργό, Liz Truss, ένα σημείωμα που την ενημέρωνε για την κατάσταση.

"Ολόκληρη η χώρα θα λυπηθεί βαθύτατα από τα νέα του Buckingham Palace αυτό του μεσημέρι", δήλωσε η κυρία Truss, συμπληρώνοντας "Οι σκέψεις μου -και οι σκέψεις όλων των ανθρώπων στο Ηνωμένο Βασιλειο- είναι με την βασίλισα και την οικογένειά της αυτή τη στιγμή".

Ανάλογα κινήθηκε και ο Αρχιεπίσκοπος του Canterbury μόλις έμαθε τα νέα τονίζοντας ότι "οι προσευχές όλου του έθνους είναι με τη βασίλισσα, την κορυφή της Εκκλησίας της Αγγλίας", ενώ στα social media έχουν γεμίσει με ανησυχία, αλά και ευχές, την ίδια στιγμή που στο Twitter το hashtag #Queen τρεντάρει σε καταιγιστικούς ρυθμούς.