Πλησιάζει η 25η επέτειος από τον θάνατο της Diana και το σίγουρο είναι πως οι γιοι της θα την τιμήσουν χωριστά

29.08.2022
Πλησιάζει η 25η επέτειος από τον θάνατο της Diana και το σίγουρο είναι πως οι γιοι της θα την τιμήσουν χωριστά
Ήταν 31 Αυγούστου του 1997 όταν η πριγκίπισσα της Ουαλλίας άφησε την τελευταία της πνοή, ύστερα από το θανατηφόρο ατύχημα στο οποίο ενεπλάκη στο Παρίσι μαζί με τον τότε σύντροφό της, Dodi Al Fayed. Ήταν μόλις 36 ετών και άφησε πίσω τ' αγόρια της, William και Harry που τότε ήταν 15 και 12 ετών αντίστοιχα.

Στα χρόνια που μεσολάβησαν από εκείνη τη μέρα του Αυγούστου μέχρι σήμερα έγιναν πολλά και η 25η επέτειός της βρίσκει τους γιους της αδικοχαμένης Diana πιο ψυχραμένους από ποτέ. Σύμφωνα με την Telegraph, μάλιστα, οι δυο τους έχουν αποφασίσει να μην κρατήσουν πια ούτε τους τύπους. Τέλος το ο,τιδήποτε κοινό μεταξύ των δύο αδελφών, τουλάχιστον -ή, μάλλον, κυρίως- σε ό,τι αφορά στις δημόσιες εκδηλώσεις που αφορούν στην όποια τιμή προς το πρόσωπο της μητέρας τους.

Τα αδέλφια φέρονται να γιορτάσουν την 25η επέτειο από τον θάνατο της μητέρας τους χωριστά, ο καθένας με τη σύζυγο και τα παιδιά του, κανένα από οποία, δυστυχώς, δεν πρόλαβαν να γνωρίσουν τη γιαγιά Diana.

Πριν από 5 χρόνια, τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά, όμως φαίνεται ότι "το ποτάμι δεν έχει γυρισμό". Για την επέτειο των 20 χρόνων από τον θάνατο της μητέρας τους, τα δυο αδέλφια είχαν αναλάβει από κοινού μεγάλες δημόσιες εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στο όνομά της, μεταξύ των οποίων η δημιουργία ενός αναμνηστικού κήπου στο Παλάτι του Κένσινγκτον, η συμμετοχής σε ένα ντοκιμαντέρ, ο δανεισμός αντικειμένων σε μια επίσημη έκθεση ενώ οι δυο τους είχαν συνομιλήσει με τον κόσμο που είχε βρεθεί έξω από το παλάτι αφήνοντας ένα λουλούδι στη μνήμη της.

Εκείνη τη χρονιά, μάλιστα, ο William και ο Harry είχαν παραγγείλει ένα άγαλμά της, του οποίου τα αποκαλυπτήρια έγιναν τελικά πέρσι το καλοκαίρι, όταν εκείνη θα γινόταν 60 ετών, αν ζούσε! Η εκδήλωση αυτή ήταν η τελευταία που έκαναν μαζί τα δυο αδέλφια και η ένταση μεταξύ τους ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής, ήδη. Από εκεί και πέρα, ό,τι γίνεται θα είναι ιδιωτικά, oι Cambridges στο νέο τους σπίτι, το Adelaide Cottage στο Windsor και οι Sussexes στο σπίτι το στο Μοντεσίτο της Καλιφόρνια.

Ο πρίγκιπας Harry έχει ήδη μιλήσει δημόσια για τις προθέσεις του για τη φετινή 31η Αυγούστου μιλώντας σε ένα φιλανθρωπικό δείπνο πριν από λίγες μέρες. "Θέλω να είναι μια μέρα γεμάτη αναμνήσεις της απίστευτης δουλειάς και αγάπης για όλα όσα έκανε. Θέλω να είναι μια μέρα που θα μοιραστώ το πνεύμα της μαμάς μου με την οικογένειά μου, με τα παιδιά μου, τα οποία εύχομαι να την είχαν γνωρίσει. Κάθε μέρα, ελπίζω να την κάνω περήφανη!", είπε ο Harry και συγκίνησε.