Ελισάβετ: Η πρωτοφανής κίνηση της βασίλισσας λόγω προβλημάτων υγείας

08.07.2022
Ελισάβετ: Η πρωτοφανής κίνηση της βασίλισσας λόγω προβλημάτων υγείας
Η βρετανίδα μονάρχης άρχισε επίσημα να παραχωρεί βασιλικά καθήκοντα λόγω προβλημάτων κινητικότητας

Η βασίλισσα Ελισάβετ είναι 96 ετών και συνεχίζει να εκπληρώνει όλα τα καθήκοντά της ως μονάρχης της Αγγλίας και οτιδήποτε άλλο, ωστόσο η επίσημη περιγραφή της θέσης της μόλις άλλαξε για πρώτη φορά σε πάνω από μια δεκαετία.

Το απίστευτο ρεκόρ της βασίλισσας Ελισάβετ - Δείτε την με όλους τους πρωθυπουργούς που έχει διορίσει από το 1953!

Σύμφωνα με την The Telegraph, ο ρόλος της Αυτής Μεγαλειότητος γράφτηκε ξανά από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ στην ετήσια έκθεση του παλατιού και αφαιρέθηκαν πολλά καθήκοντα που «πρέπει να εκπληρώνει» ως μονάρχης. Αυτά τα καθήκοντα αποτελούσαν έναν κατάλογο 13 σημείων (παραδείγματα το «να δέχεται και να κάνει κρατικές επισκέψεις» και «ραντεβού με τον πρωθυπουργό»), αλλά τώρα η έκθεση απλώς σημειώνει ότι ο ρόλος της «περιλαμβάνει μια σειρά κοινοβουλευτικών και διπλωματικών καθηκόντων». Συγκεκριμένα, αντί να κάνει κρατικές επισκέψεις, τώρα απλώς «υποδέχεται» άλλους αρχηγούς κρατών.

Η Telegraph σημειώνει επίσης ότι το «πρόγραμμα των υποχρεώσεων της βασίλισσας» έχει γενικευθεί σε «επισκέψεις στα πλαίσια βασιλικών προγραμμάτων», καθώς «η βασίλισσα υποστηρίζεται σε μεγάλο βαθμό από άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας που αναλαμβάνουν επίσημα καθήκοντα για λογαριασμό της Αυτής Μεγαλειότητας».

Βασίλισσα Ελισάβετ Παραίτηση: Αυτοί είναι οι δυο λόγοι για τους οποίους θα κατέβαινε ποτέ από τον θρόνο

Αυτές οι αλλαγές έρχονται εν μέσω προβλημάτων κινητικότητας που αντιμετωπίζει η βασίλισσα και καθώς ο πρίγκιπας Κάρολος αναλαμβάνει περισσότερες από τις ευθύνες της. Πάντως η Αυτής Μεγαλειότητα εμφανίστηκε πρόσφατα στο Ιωβηλαίο αν και μια πηγή είπε στο Us Weekly πριν από το Ιωβηλαίο, ότι «η βασίλισσα έχει δεχθεί συμβουλές από τους αγαπημένους της και τους έμπιστους συμβούλους της να το κάνει πολύ πιο εύκολο για τον εαυτό της, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα χάνει περισσότερα καθήκοντα από αυτά που θα ήθελε. Η συμμετοχή της στις εκδηλώσεις θα αντιμετωπίζεται κατά περίπτωση, οπότε αν δεν είναι στο 100% της κάθε μέρα, όπου πρόκειται να είναι κάπου αυτοπροσώπως, τότε αναθέτει τα καθήκοντα σε κάποιον άλλον, που θα είναι ο πρίγκιπας Κάρολος ή άλλος ανώτερο μέλος της βασιλικής οικογένειας που είναι διαθέσιμο να χειριστεί τα θέματα στη θέση της».